× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερώτηση Παρασκευαϊδη για το τηλεοπτικό σήμα στο Πλωμάρι

Προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2023

Ερώτηση Παρασκευαϊδη για το τηλεοπτικό σήμα στο Πλωμάρι

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα το τηλεοπτικό σήμα στο Πλωμάρι κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερώτηση του κ. Παρασκευαϊδη έχεις ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

Ο σχεδιασμός κάλυψης της ελληνικής επικράτειας με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από την DIGEAδυστυχώς άφησε ακάλυπτη στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, την επαρχία Πλωμαρίου Λέσβου και συγκεκριμένα τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου καθώς και τις Τοπικές Ενότητες αυτής, με συνολικό πληθυσμό 4.852 κατοίκους κατά την απογραφή του 2021, ο οποίος πληθυσμός διπλασιάζεται τη θερινή περίοδο.
Μέχρι προ 3 μηνών η Τοπική Αυτοδιοίκηση με δαπάνες της και σε συνεργασία με ιδιώτες, χωρίς σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, εξασφάλιζεαναρμοδίως και παρατύπως την αναμετάδοση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος υποκαθιστώντας ουσιαστικά την ευθύνη και υποχρέωση της DIGEA αλλά και της ελληνικής πολιτείας να εξασφαλίζει το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και στο τελευταίο τετραγωνικό μέτρο του Ανατολικού Αιγαίου που επιβουλεύεται, διεκδικεί και απειλεί η Τουρκία.
Είναι απαράδεκτο και αντεθνικό θα έλεγα οι κάτοικοι της επαρχίας Πλωμαρίου της Νήσου Λέσβου να βλέπουν εδώ και τρεις μήνες μόνο τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.
Είναι επίσης απαράδεκτο οι χαμηλοσυνταξιούχοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτοικοι με 360€ μηνιαία σύνταξη να εκβιάζονται και να υποχρεώνονται να πληρώνουν συνδρομή σε ιδιωτικές πλατφόρμες αναμετάδοσης, πράγμα που αδυνατούν λόγω κόστους να κάνουν, ώστε να έχουν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.
Επίσης είναι απαράδεκτο η αναμετάδοση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος να είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής «πειρατικής» αναμετάδοσης έστω και με συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι της Υπεύθυνης Πολιτείας και των αρμοδίων εποπτευόμενων οργάνων της.
Οφείλει η πολιτεία δια του αρμόδιου υπουργού να παρέμβει και να υποχρεώσει τον διαχειριστή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει με ευθύνη και δαπάνες της μόνιμη υποδομή αναμετάδοσης του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην επαρχία Πλωμαρίου εξαλείφοντας τη λευκή – νεκρή ζώνη ως ασυμβίβαστη με τα εθνικά μας συμφέροντα.
Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Υπουργός Ερωτάται:

Εάν πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να εξασφαλιστεί από τη DIGEAη εγκατάσταση και λειτουργία αναμεταδότη αναγνωρίζοντας εν τη πράξη, την ισότητα μεταξύ των κατοίκων της ελληνικής επικράτειας και το δικαίωμα των ακριτών του Ανατολικού Αιγαίου στην ενημέρωση και τη ψυχαγωγία των ελληνικών τηλεοπτικών προγραμμάτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι