× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στην Αυτοδιοίκηση»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει στην κοινωνία δυνατός και να στηρίξει τους πολίτες που τον έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», ανέφερε μιλώντας στο «Ν» το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου Μαρία Νικολάρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/9/2023

«Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στην Αυτοδιοίκηση»
' χρόνος ανάγνωσης

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να συντάξει τις δυνάμεις του και να βγει στην κοινωνία στηρίζοντας τα αιτήματα και τις ανάγκες της», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαρία Νικολάρα.

Σε κάθε περίπτωση η Μαρία Νικολάρα τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία είναι σε μια δύσκολη κατάσταση εν μέσω φυσικών καταστροφών, πλημμύρων και πυρκαγιών οι οποίες δοκιμάζουν τις αντοχές της και προκαλούν ποικίλα προβλήματα στην καθημερινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε το κράτος δεν είχε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά για την αποφυγή όλων αυτών των καταστάσεων με δεδομένο όπως τόνισε ότι η περιοχή του Βόλου και της Καρδίτσας είχαν δοκιμαστεί ξανά πριν μερικά χρόνια με την κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ.

«Υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που είχε εκπονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με προσλήψεις προσωπικού, δασοπυροσβεστών κ.λπ. Τίποτα από αυτά δεν έγινε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Νικολάρα ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για την προσεχή Κυριακή επισήμανε ότι οι πολίτες και τα μέλη του κόμματος θα ήταν καλό να συμμετέχουν στη διαδικασία δείχνοντας με την ψήφο τους ενεργά ποια πορεία θέλουν να ακολουθήσει το κόμμα τα επόμενα χρόνια.

Όπως τόνισε οι 5 υποψήφιοι είναι ενεργά στελέχη του κόμματος, οι τρεις μάλιστα από αυτούς σημείωσε είχαν υπηρετήσει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2015 – 2019 και έχουν δώσει δείγματα γραφής για την πολιτική τους ταυτότητα.

Η ίδια σημείωσε ότι θα στηρίξει με την ψήφο της τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος θεωρεί ότι στην παρούσα φάση είναι το πρόσωπο που με την συμπεριφορά του σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαρία Νικολάρα αναφέρθηκε στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα της Βάσως Χοχλάκα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η ίδια ως εν ενεργεία περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την Συμπαράταξη Πολιτών σημείωσε ότι δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» ως υποψήφια, ωστόσο στήριξε το νέο συνδυασμό και βοήθησε σημαντικά στην κατάρτισή του και στην συνεργασία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν στο συνδυασμό.

Η ίδια σημειώνει πως αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου είναι η παράταξη «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας», η οποία προτείνει μια εντελώς διαφορετική διαχείριση χρηματοδοτήσεων και πόρων με κέντρο τους νησιώτες και τις ανάγκες τους.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς