× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βιώσιμη, λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά» το όραμα του Παναγιώτη Χριστόφα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, επικεφαλής του «Μπροστά» τόνισε ότι πέρα από το πρόγραμμα, έχει ομάδα που χαρακτηρίζεται από ανανέωση και εμπειρία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2023

«Βιώσιμη, λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά» το όραμα του Παναγιώτη Χριστόφα
' χρόνος ανάγνωσης

Ενάμιση χρόνο πριν με ομάδα του αποτελούμενη από επιστήμονες, επαγγελματίες, μέλη εθελοντικών ομάδων ο Παναγιώτης Χριστόφας ξεκίνησε να διαμορφώνει θέσεις προς ανοιχτή διαβούλευση για τον Δήμο Μυτιλήνης, σχεδιάζοντας σε πέντε εβδομάδες περίπου να βρεθεί στο τιμόνι του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά» βρέθηκε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm με αφορμή τη δημοσίευση του προγράμματός του, με όραμά του το απλό αλλά σημαντικό σύνθημα για να αναλάβει τον Δήμο Μυτιλήνης «Βιώσιμη, λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά» ή και «Ζωντανά χωριά και βιώσιμη και λειτουργική πόλη». Μάλιστα για το πρόγραμμά του, χρειάστηκε να προχωρήσει σε εννιάμηνη διαβούλευση με φορείς της κοινωνίας της Μυτιλήνης και των χωριών μια λογική «από τα κάτω προς τα πάνω», παρουσιάζοντας 75 δράσεις και παρεμβάσεις, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέλεξε από την εκκίνηση του σχεδίου του να αναλάβει τον Δήμο Μυτιλήνης να είναι υποψήφιος, να είναι ανεξάρτητος γιατί «έτσι πιστεύω ότι πρέπει να είναι η αυτοδιοίκηση. Από την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού αποδεικνύεται αυτό και πιστεύω ότι θα το εκτιμήσει ο κόσμος στις 8 Οκτωβρίου».

Προτεραιότητά του, εξηγεί ότι είναι η καθημερινότητα και τα έργα πνοής. Από την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, τους αθλητικούς χώρους σε πόλη και οικισμούς, έως έργα που θα γίνουν αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία, «τα οποία είναι πολλά και μεγάλα»: «Καθετί που θα προτείνουμε δεν θα είναι φωτοβολίδα, αλλά θα δρομολογηθούν και θα υλοποιηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό στοιχείο της «συνταγής» που είναι αισιόδοξος ότι θα πετύχει, είναι, πέρα από το πρόγραμμά του, η ομάδα του και ειδικότερα οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Μπροστά»- ομάδα που χαρακτηρίζεται από «ανανέωση και εμπειρία»: «Έχουμε ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, επαγγελματίες που για πρώτη φορά κατέρχονται υποψήφιοι, αλλά και ανθρώπους που έχουν κάνει χιλιόμετρα στην αυτοδιοίκηση». Μάλιστα πρόσθεσε ότι όλοι οι υποψήφιοι, είτε εκλεγούν είτε όχι, θα εξακολουθούν να αποτελούν την ομάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης