× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαρμελάδες με άρωμα Λεσβιακής φύσης!

Εκδήλωση Λεσβιακής γευσιγνωσίας διοργανώνει την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 12 έως 2 το μεσημέρι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2023

Μαρμελάδες με άρωμα Λεσβιακής φύσης!
' χρόνος ανάγνωσης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία γαστρονομικής απόλαυσης τοπικών μαρμελάδων την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 – 14:00  στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ημέρα της εκδήλωσης οι δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Παρακοίλων αναμένεται να εντυπωσιάσουν με την ποικιλία, την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των προϊόντων που θα προσφέρουν στους επισκέπτες του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις παραδοσιακών μαρμελάδων από ποικιλία φρούτων της περιοχής, με ιδιαίτερες γεύσεις όπως μαρμελάδα ελιάς με πορτοκάλι, μαρμελάδα ελιάς με λεμόνι και καϊνάρι, μαρμελάδα ντομάτας, μαρμελάδα σύκου και πολλές ακόμα γεύσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων δημιουργούν και διαθέτουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού όπως το γλυκό ελιά, πορτοκάλι, κουλουράκια ελιάς και ελιοπιτάκια, όπως και τις εξαιρετικές μαρμελάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2023 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών