Mυτιληνιά φασολάδα για το κρύο!
Η μοναδική συνταγή της κ. Ταξιαρχούλας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/1/2025
Με το τσουχτερό κρύο που επικρατεί είναι ο κατάλληλος καιρός για το μαγείρεμα μιας παραδοσιακής φασολάδας. Την συνταγή μας δίνει η κ.Ταξιαρχούλα από τη Μυτιλήνη.
ΥΛΙΚΑ:
-1/2 κιλό φασόλια μέτρια
-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι λάδι
-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
-1 μικρή πιπερίτσα καυτερή(προαιρετικά)
-λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
-αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια στο νερό να μουσκέψουν.Την επόμενη μέρα,βράζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα μισογεμάτη νερό μέχρι να μισοψηθούν και τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τα καρότα και προσθέτουμε τα φασόλια.Ρίχνουμε την ντομάτα,το σέλινο,την πιπερίτσα, αλάτι,πιπέρι και 5-6 ποτήρια από το ζωμό.Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τα φασόλια. Εγώ προτιμώ να είναι λίγο τα φασόλια χυλωμένα όποτε εάν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε παραπάνω προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα.