× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Mυτιληνιά φασολάδα για το κρύο!

Η μοναδική συνταγή της κ. Ταξιαρχούλας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/1/2025

Mυτιληνιά φασολάδα για το κρύο!

Με το τσουχτερό κρύο που επικρατεί είναι ο κατάλληλος καιρός για το μαγείρεμα μιας παραδοσιακής φασολάδας. Την συνταγή μας δίνει η κ.Ταξιαρχούλα από τη Μυτιλήνη.
ΥΛΙΚΑ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-1/2 κιλό φασόλια μέτρια

-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-1 φλιτζάνι λάδι

-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

-1 μικρή πιπερίτσα καυτερή(προαιρετικά)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-λίγο σέλινο ψιλοκομμένο

-αλάτι,πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια στο νερό να μουσκέψουν.Την επόμενη μέρα,βράζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα μισογεμάτη νερό μέχρι να μισοψηθούν και τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τα καρότα και προσθέτουμε τα φασόλια.Ρίχνουμε την ντομάτα,το σέλινο,την πιπερίτσα, αλάτι,πιπέρι και 5-6 ποτήρια από το ζωμό.Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τα φασόλια. Εγώ προτιμώ να είναι λίγο τα φασόλια χυλωμένα όποτε εάν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε παραπάνω προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σακατεύουν τους ερασιτέχνες ψαράδες με 318 ευρώ για την ανανέωση της άδειας τους

Μέχρι πρότινος οι ερασιτέχνες αλιείς πλήρωναν μόνο ένα παράβολο 80 ευρώ για 8 χρόνια. Τώρα τους ζητούν πιστοποίηση από εμπειρογνώμονες και πολλά ακόμη γραφειοκρατικά
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΕΥΣΗ

Η Ποτοποιία Σαμαρά στην έκθεση «Ελληνικό απόσταγμα 2025»

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νέο Oxygen με συμπερίληψη και αποδοχή αγκαλιάζει τα παιδιά της Μυτιλήνης

Ο Τάσος Μπαλής αναφέρεται στο νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Επάνω Σκάλα που απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρίες
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανασκόπηση των δράσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το 2024

Κάθε χρόνο δεκάδες δράσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο δραστήριος Σύλλογος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέο Δ.Σ. στον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και οι εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη νέων οργάνων
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου

Ως τις 31 Ιανουαρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου
ΓΕΥΣΗ

Νέο γαστρονομικό trend από τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Πρόβειο γιαούρτι με γεύση ροδάκινο!
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Υποτροφία από το aRtοποιώ στη μνήμη της Αργυρώς Καραγκίκα

Η υποτροφία θα αφορά ένα παιδί από 10 έως 16 ετών και θα δωθεί έπειτα από διαγωνισμό ο οποιος θα ειναι σε ισχύ μεχρι 31 Ιανουαρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η δύναμη της αγάπης, μέσα από την Τέχνη, στο «Λευκό χαρτί»

Νέα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την K-Gold Temporary Gallery για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, εμπνευσμένα από την έκθεση της Γερμανίδας φωτογράφου Anne Morgenstern.
ΓΕΥΣΗ

Σαπφώ η Ερέσια: Η αληθινή μαγεία της εσοδείας 2024

Η οινοποιητική παράδοση της Λέσβου ζωντανεύει σε κάθε γουλιά του νέου λευκού κρασιού από την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας
ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή Τραχανόπιτα

Μια συνταγή από τον Γρηγόρη Στυλιανού