× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θετική εξέλιξη για τις σχολικές καθαρίστριες αλλά…

Ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2023

Θετική εξέλιξη για τις σχολικές καθαρίστριες αλλά…

Με ανακοίνωση της η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη κάνει γνωστό πως διευρύνθηκε το ωράριο εργασίας 10 σχολικών καθαριστριών. Εξέλιη που χαρακτηρίζεται θετική ωστόσο στην σχετική ανακοίνωση η κ. Χιωτέλλη αναφέρει πως Δήμος εκπαιδευτικοί και γονείς θα πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα μας για μόνιμους διορισμούς Σχολικών Καθαριστριών και για επαρκή χρηματοδότηση για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των Σχολικών Μονάδων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Αυγούστου 2023 συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης των Σχολικών Καθαριστριών για το σχολικό έτος 2023-24.

 

  • Η παράταξη μας «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» εξέφρασε την αντίθεσή της για την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με την οποία προτεινόταν πρόσληψη για τον καθαρισμό των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Μυτιλήνης για το σχολικό έτος 2023 -2024, με σύμβαση ΙΔΟΧ 96 ατόμων.
  •  Ειδικότερα 6 εργαζομένων με πλήρες ωράριο 6,5 ωρών και 90 εργαζομένων με μειωμένο ωράριο 3 ωρών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τονίσαμε πως τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν  με αυτό το προσωπικό μιας και είναι στον καθένα φανερό πως η τρίωρη απασχόληση

 α) υποβαθμίζει τις εργασιακές συνθήκες και τις  οικονομικές αποδοχές των εργαζομένων

β) δεδιασφαλίζει τις συνθήκες υγιεινής των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταψηφίσαμε αυτή την πρόταση και δεσμευτήκαμε να φέρουμε το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών  και να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να επεκταθεί το ωράριο των σχολικών καθαριστριών τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.

 

(Εδώ πρέπει να τονίζουμε πως η αμοιβή των σχολικών καθαριστριών είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όχι του Δήμου αλλά για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν καλύπτει το κόστος καθαριότητας των σχολικών μονάδων γι αυτό αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε τη συνδρομή του Δήμου.)

Υλοποιώντας λοιπόν την δέσμευση της παράταξής μας κατέθεσα στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Λέσβου, του οποίου είμαι μέλος την πρόταση για επίσκεψη στο Δήμαρχο Μυτιλήνης ώστε να εκθέσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης και να ζητήσουμε την οικονομική συνδρομή του Δήμου για την επέκταση ωραρίου των  Σχολικών Καθαριστριών. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. των Δασκάλων και Νηπιαγωγών και ο Δήμαρχος κ. Κύτελης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας.

 

Ταυτόχρονα ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής επισκέφτηκα τον Αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Βουνατσή, την Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Κιουβρέκη και τον κ. Κατσιγίνη σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση.

 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν την απαιτούμενη ευαισθησία και έτσι η συνάντηση που έγινε σήμερα Πέμπτη 24/08/2023 στο Γραφείο του δημάρχου Μυτιλήνης κατέγραψε τα παρακάτω:

α) Την πολιτική βούληση της Δημοτικής αρχής ώστε να βρεθεί δυνατότητα επέκτασης μειωμένου ωραρίου από 3ωρης απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης άλλων 10 σχολικών καθαριστριών.

β) Την  ύπαρξη δυνατότητα εξεύρεσης του ποσού που απαιτείται για την παραπάνω ενέργεια.

Τα ακριβή ποσά θα καθοριστούν στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή, όπου με εισήγησή της η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης θα ζητήσει την έγκριση της σχετικής τροποποίησης του προϋπολογισμού.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να σημειώσουμε πως η συζήτηση στη σημερινή συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προσπάθησαν ώστε να βρεθεί αυτή η λύση.

 

Θέλουμε όμως να τονίσουμε πως όσο η κυβέρνηση  δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική κάλυψη για 523 ώρες εργασίας στον καθαρισμό των σχολείων και την μειώνει σε 306 (μείωση 48%) κάθε χρόνο θα βρισκόμαστε στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μιας και πολλές μόνιμες εργαζόμενες αποχωρούν σε συνταξιοδότηση.

Θετική λοιπόν εξέλιξη η διεύρυνση ωραρίου 10 εργαζομένων αλλά Δήμος εκπαιδευτικοί και γονείς θα πρέπει να συντονίσουμε τον αγώνα μας για μόνιμους διορισμούς Σχολικών Καθαριστριών και για επαρκή χρηματοδότηση για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των Σχολικών Μονάδων!».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής