× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτοι υποψήφιοι και διακήρυξη αρχών για τη Βάσω Χοχλάκα

Δυναμικά μπαίνει στο παιχνίδι διεκδίκησης της Περιφέρειας Βορείου η υποψήφια περιφερειάρχης Βάσω Χοχλάκα με την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων από όλα τα νησιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/8/2023

Πρώτοι υποψήφιοι και διακήρυξη αρχών για τη Βάσω Χοχλάκα
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Λέσβου με τη Βάσω Χοχλάκα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Δυναμικά στο στίβο διεκδίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μπαίνει η Βάσω Χοχλάκα η οποία προχωρά στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της με τίτλο «Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας».  

Παράλληλα η κ. Χοχλάκα δημοσιοποιεί και την διακήρυξη του συνδυασμού της στην οποία εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους θα είναι υποψήφια στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά αναφέρει: 

«Η πορεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου και η κατάταξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στους ουραγούς της ΕΕ, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι, παρά τους σημαντικούς πόρους που έχουν εισρεύσει τα τελευταία  χρόνια από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, κάτι δεν γίνεται καθόλου σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, αντί να λιγοστεύουν, σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς:

-Συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης και ειδικά των ανταγωνιστικών, εξαγωγικών δραστηριοτήτων (αγροτική παραγωγή, μεταποίηση, τουρισμός, δημιουργική οικονομία).

- Δημογραφική συρρίκνωση και επιδείνωση των κρισιμότερων δεικτών (ηλικία, επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης) τόσο εξαιτίας της μετανάστευσης των δυναμικότερων στρωμάτων του πληθυσμού, όσο και λόγω της υπογεννητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Αυξανόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση που έχει σημαντικές επιπτώσεις στον

κύκλο του νερού, στη ρύπανση εσωτερικών και εξωτερικών υδάτων και θαλασσών,

την αγροτική παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Έλλειμμα ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας των νησιών μας, γεγονός που λειτουργεί ως κρίσιμος παράγοντας δημιουργίας των παραπάνω προβλημάτων.

Συζητώντας με ανθρώπους των νησιών μας που νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον τους, διαπιστώσαμε τον κοινό προβληματισμό, αλλά και την κοινή μας θέληση τα νησιά μας να αλλάξουν πορεία.

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η ΝΔ, με την αλαζονεία του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, ομολογεί απροκάλυπτα ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «να βαφτεί μπλε ο χάρτης» τη βραδιά των εκλογών, ώστε να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική της με τον εκλεκτό της, κ. Στεφανή. Από την άλλη, η υποψηφιότητα  του σημερινού Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, εκτός του ότι προέρχεται και αυτή από την συντηρητική παράταξη, ως Περιφερειακή αρχή την τετραετία που πέρασε, ακολούθησε την πεπατημένη  της προκατόχου του χωρίς όραμα και στόχο  με αδιαφανείς και πελατειακές πρακτικές,  κα χωρίς  ουσιαστική παρέμβαση στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου . Αντιθέτως, σύρθηκε όλα αυτά τα χρόνια πίσω απ τις επιλογές της ΝΔ, σε μια σειρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη του τόπου μας (ανεργία, υγεία, παιδεία, νησιωτικός ΦΠΑ, υποβάθμιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αποδοχή των επιλογών της ΝΔ για την κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης κ.α.),  προκειμένου να διεκδικήσει το χρίσμα της για τις προσεχείς εκλογές.

Απέναντι σ αυτές τις πολιτικές, που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες των νησιών μας, πολίτες από τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο, την Αριστερά και την Οικολογία αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να προχωρήσουμε από κοινού, με επικεφαλής τη Βάσω Χοχλάκα, μια νέα μαχητική γυναίκα  με  πολύχρονη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση για να υπερασπιστούμε τη ζωή των συμπολιτών μας και τη φυσιογνωμία των νησιών μας, προωθώντας ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης.

 Με πράξεις και όχι με παχιά λόγια.

Βασιζόμενοι στο φυσικό πλούτο, το ανθρώπινο δυναμικό, τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών μας, τα μοναδικά προϊόντα μας, τις νέες τεχνολογίες. Απαντώντας επί της ουσίας στις ανάγκες των νησιωτών και τις σύγχρονες προκλήσεις.

 Με αναθεώρηση και εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδίου Βορείου Αιγαίου για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής,

Με έγνοια για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, οι μεταφορές, ώστε οι πολίτες των νησιών μας να πάψουν να νιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας. Με έγνοια για κάθε άνθρωπο που ζει στα νησιά μας. Με έγνοια επίσης να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές και αποθήκες ψυχών της Ευρώπης, αλλά ελκυστικοί τόποι για μόνιμη εγκατάσταση και τουρισμό.

Η πρότασή μας αφορά μια περιφέρεια ανοιχτή, όπου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες σε συνεργασία με τη πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τους φορείς των επιχειρήσεων (ιδιωτικών και κοινωνικών), των επαγγελματιών και των εργαζόμενων, τους φορείς του πολιτισμού & του περιβάλλοντος, στους πολίτες ,στους νέους, σε καινοτόμες ιδέες και δράσεις, με κύριο ρόλο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον δημοκρατικό προγραμματισμό. Με άξονες, στόχους και προοπτική στους τομείς της γεωργίας – κτηνοτροφίας-αλιείας, τουρισμού, ορυκτού πλούτου, μεταποίησης, της δια βίου μάθησης. Ένα δίκαιο  βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για τους εργαζόμενους, την υγιή επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας. 

Με αυτούς τους στόχους καλούμε σε συμπόρευση κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη των δέκα νησιών του Βορείου Αιγαίου. Για να ξεφύγουμε από την οπισθοδρόμηση και τις χαμένες ευκαιρίες. Για να δώσουμε διέξοδο στους συμπολίτες μας που δεν αποδέχονται τη σημερινή εικόνα μιζέριας και εγκατάλειψης. Για να αλλάξουμε πορεία στα νησιά μας,  για να οικοδομήσουμε  ένα καλύτερο αύριο όπως αξίζει σε εμάς και στις γενιές που έρχονται». 

Οι πρώτοι υποψήφιοι με την Βάσω Χοχλάκα είναι:

 Λέσβος 

  • Βαλάκου Άρτεμις του Αθανασίου  - Αρχιφύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων Μυτιλήνης, Υπάλληλος  ΕΦ.Α.ΛΕΣ.
  • Γιαννακέλος Βασίλειος του Φώτη - Συνταξιούχος πρώην ΟΣΥ
  • Ζαφειρίου Σακαράκη Αφροδίτη του Νικολάου- Ιατρός Χειρούργος Μαιευτήρ Γυναικολόγος
  • Κακάμπουρας Ευστράτιος του Χαριλάου - τ. Υπάλληλος ΕΛΤΑ, τ. Αντιδήμαρχος Δ. Πολιχνίτου
  • Καλατζής Ευστράτιος του Ιγνατίου - τ.Εργαζόμενος Κέντρου Υγείας Καλλονής
  • Μαριγλής Σταύρος του Γρηγορίου - Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Β' βάθμιας , τ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου, πρ. Πρόεδρος Όλυμπου Αγιάσου
  • Μελίσας Ευστράτιος του Βασιλείου - Ιδιωτικός Υπάλληλος
  • Μιχαλάκα Ευστρατία (Τούλα) του Παναγιώτη - Γενικός Ιατρός/ Επειγοντολόγος, Επιμελήτρια στα Επείγοντα του Γ. Ν. Μ. Βοστάνειο
  • Πατερέλλης Θεολόγος του Ιωάννη-  Συνταξιούχος Εφοριακός, Πρόεδρος Λέσχης Πλωμαρίου " Βενιαμίν ο Λέσβιος", τ. Α/δρος ΤΕΔΚ Β. Αιγαίου, τ.   Περιφερειακος Σύμβουλος, τ. Δημοτικός Σύμβουλος
  • Πατρέλλης Δούκας του Αντωνίου - Εκπαιδευτικός Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Πολιτικός Μηχανικός
  • Πολίτης Σταύρος του Αναστασίου - τ.Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου (3θητείες), τ. Αντιδήμαρχος Δήμου Λέσβου
  • Τσακίρης Ιωάννης του Στυλιανού  - Κτηνίατρος, πρ. Αντιδήμαρχος Δ. Λέσβου, πρ. Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου
  • Τσουκαλά Άννα του  Γεωργίου - Νηπιαγωγός
  • Φιλίππου Αφροδίτη του Σταύρου - Ελεύθερος Επαγγελματίας, Οπτικός - Οπτομέτρης
  • Χατζηκωνσταντή Μαρία του Δρακούλη - Δημόσιος Υπάλληλος 
  • Χατζημανώλης Νικόλαος του Ευαγγέλου - Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος "Βόρειο Αιγαίο"
  • Χριστόφα Λεμονιά του Παναγιώτη - Οικιακά, μέλος Θεατρικού Εργαστηριού Μυτιλήνης

Λήμνος 

  • Σουσαλής Αθανάσιος του Χαραλάμπους - Διευθυντής διοικητικής - οικονομικής υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Λήμνου 

Χίος

  • Κριμιζής Χριστόφορος του Νικολάου - Ελεύθερος Επαγγελματίας, Περιφερειακός Σύμβουλος 

Σάμος

  • Βασιλείου Νικόλαος του Βασιλείου - Απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας
  • Βακάκης Θεόδωρος - Χρυσοβαλάντης  του Γεωργίου - Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Χατζημιχάλη Βασιλική του Αναστάσιου - Ξενοδοχοϋπάλληλος

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία ειρήνης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνηθεί το τελικό κείμενο, ενώ Ουάσιγκτον και Τεχεράνη στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα για το περιεχόμενο και την οριστικοποίηση της συμφωνίας
Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία ειρήνης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μανταμάδο

50 εκτροφές βρέθηκαν αρνητικές στους σημερινούς ελέγχους – Συνεχίζεται η επιτήρηση σε όλη τη Λέσβο
Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μανταμάδο
ΕΛΛΑΔΑ

Φθηνότερο ρεύμα, προστασία της κατοικίας και αυξήσεις σε δασκάλους και γιατρούς

Από τη δωρεάν μετακίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως την κατάργηση των Πανελλαδικών το πακέτο προτάσεων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας
Φθηνότερο ρεύμα, προστασία της κατοικίας και αυξήσεις σε δασκάλους και γιατρούς
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμα κινδύνου από τους εργολήπτες για τα δημόσια έργα

Οι αυξήσεις έως και 35% στα υλικά μέσα σε τρεις μήνες δημιουργούν συνθήκες «ανωτέρας βίας» και απειλούν την ομαλή ολοκλήρωση έργων σε όλη τη χώρα.
Σήμα κινδύνου από τους εργολήπτες για τα δημόσια έργα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πώς θα επιβιώσουν τα ελληνικά νησιά

Ημερίδα της ΕΛΛΕΤ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Πώς θα επιβιώσουν τα ελληνικά νησιά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παράταση 12ετίας στις επαγγελματικές άδειες τεχνικών ειδικοτήτων

Η Διεύθυνση Βιομηχανίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει για τη διαδικασία θεώρησης και τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν
Παράταση 12ετίας στις επαγγελματικές άδειες τεχνικών ειδικοτήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Τσακίζει τα νοικοκυριά η ακρίβεια

Τρελές αυξήσεις σε καύσιμα, αεροπορικά εισιτήρια και βασικά τρόφιμα για τον Μάιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
Τσακίζει τα νοικοκυριά η ακρίβεια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»

Το πλοίο της Superfast Ferries θα κάνει ένα δεκαήμερο πέρασμα από το Βόρειο Αιγαίο
Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανοίγει στις 7 Ιουλίου η πλατφόρμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων 2023

Οι νησιωτικές επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 31 Ιουλίου για την κάλυψη μέρους του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων
Ανοίγει στις 7 Ιουλίου η πλατφόρμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων 2023
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία στη Νίκαια

Στην πλατεία Οσίας Ξένης, πολίτες και Αλέξης Τσίπρας συζητούν ανοιχτά για τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις αλλαγές που ζητά η κοινωνία
Η ΕΛΑΣ ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία στη Νίκαια
ΕΛΛΑΔΑ

Το σκάνδαλο των πολεοδομιών φέρνει την παραίτηση του Γιώργου Διδασκάλου

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού αποχώρησε από τη θέση του, ενώ το όνομά του φέρεται να αναφέρεται στην υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.
Το σκάνδαλο των πολεοδομιών φέρνει την παραίτηση του Γιώργου Διδασκάλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στο Βόρειο Αιγαίο

Το «Ν» αποκαλύπτει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα μειωμένα ποσοστά της ανεργίας στα νησιά της Περιφέρειας
Μειώθηκαν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στο Βόρειο Αιγαίο