× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τον οδοφωτισμό στον κόμβο της Ανεμώτιας

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/8/2023

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τον οδοφωτισμό στον κόμβο της Ανεμώτιας

Στην άρση επικινδυνότητας του κόμβου της  Ανεμώτιας στον Οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου, αναφέρεται σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα, ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. Ο κ. Παρασκευαΐδης αναφέρεται αναλυτικά στο ζήτημα που έχει ανακύψει στην περιοχή στο πλαίσιο του έργου του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου όπου δεν προβλέφθηκε οδοφωτισμός όπως προβλέπεται σε άλλα σημεία του έργου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ερώτησή του ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης αναφέρει: 

«Στη Λέσβο εκτελείται με την Επίβλεψη και ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου σας ,το έργο "Κατασκευή -Αναβάθμιση οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου."

Κατά την τωρινή φάση κατασκευής αναδείχθηκε παράλειψη της Μελέτης Η/Μ εργασιών, που δυστυχώς δεν εντοπίστηκε ούτε από τον έλεγχο και έγκρισή της από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή συνίσταται σε παράλειψη οδοφωτισμού του κόμβου της Τ.Κ. Ανεμώτιας σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους οκτώ  στον αριθμό κόμβους του οδικού άξονα.

Στον συγκεκριμένο κόμβο υπάρχει πυκνή ομίχλη τους χειμερινούς μήνες, αλλά και υψηλή κίνηση τους καλοκαιρινούς, χαρακτηριστικά που καθιστούν επικίνδυνο σημείο τον παραπάνω κόμβο δυστυχώς σε έναν νεοκατασκευασμένο οδικό άξονα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη διαμαρτυρία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας όπως αποτυπώνεται στην υπ΄ αρ.3/2023 ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου στην οποία δυστυχώς οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δεν επέδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον και την προσοχή ως όφειλαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άρση της Επικινδυνότητας του κόμβου με την προσθήκη του ηλεκτροφωτισμού του είναι Επιβεβλημένη για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές σε καινούργιο οδικό έργο. Τούτο μπορεί να γίνει με μικρής κλίμακας τοπική τροποποίηση-συμπλήρωση της Η/Μ Μελέτης ,η οποία δεν επηρεάζει και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να δώσει Εντολή στην υπ’ αυτόν αρμόδια Γενική Διεύθυνση ώστε να δοθεί λύση στα πλαίσια της Υφιστάμενης Εργολαβίας του Έργου, είτε από τον κωδικό των απρόβλεπτων δαπανών της παρούσας εργολαβικής Σύμβασης είτε με συμπληρωματική πίστωση, ώστε να παραδοθεί το έργο ολοκληρωμένο και χωρίς κινδύνους στους κατοίκους της Λέσβου;

2. Εάν τούτο δεν είναι εφικτό τι άλλες ενέργειες προτίθεται να κάνει για την αναμφισβήτητη άρση της παραπάνω επικινδυνότητας». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ