× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανούσια η αντιπαράθεση Μουτζούρη – Στεφανή λέει η Ανταρσία στο Αιγαίο

Κοινός στόχος των δύο υποψηφίων περιφερειαρχών να αποφύγουν την συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των νησιωτών εκτιμά η περιφερειακή παράταξη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2023

Ανούσια η αντιπαράθεση Μουτζούρη – Στεφανή λέει η Ανταρσία στο Αιγαίο
' χρόνος ανάγνωσης

Ανούσια χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση των υποψηφίων Περιφερειαρχών Κώστα Μουτζούρη και Αλκιβιάδη Στεφανή η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως, οι δύοι υποψήφιοι, βρίσκονται στον «αστερισμό της ονοματολογία» χωρίς να παίρνουν θέση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες του βορείου Αιγαίου. Η περιφερειακή παράταξη που έχει ήδη ανακοίνωση την συμμετοχή της στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ζητά από τους κατοίκους των νησιών να στηρίξουν με την ψηφό τους το ψηφοδέλτιο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στον αστερισμό της ονοματολογίας βρίσκεται ο φετινός προεκλογικός Αύγουστος στο Βόρειο Αιγαίο τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμων με τα ονόματα και τις ανακοινώσεις υποψηφίων να δίνουν και να παίρνουν προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κινήσουν το ενδιαφέρον του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή βέβαια με την ονοματολογία και τις μεταγραφές τόσο από παράταξη σε παράταξη όσο κι από τον ένα βαθμό του τοπικού κράτους στον άλλο, το μόνο που κάνουν ξεκάθαρο είναι ότι κανείς από όσους επιδίδονται στο σπορ της ονοματολογίας δεν έχει να προτείνει καμιά σοβαρή πρόταση για την οποία αξίζει τον κόπο κανείς να αγωνιστεί ώστε να βελτιωθεί η ζωή των νησιωτών, εργαζόμενων, φτωχομεσαίων αγροτών, ανέργων, νεολαίων, ντόπιων και μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα δε οι διαξιφισμοί μεταξύ των δυο παρατάξεων της Δεξιάς στην Περιφέρεια αυτές των κ.κ. Μουτζούρη και Στεφανή (θαρρείς και παίζουν το παραδοσιακό παιχνίδι «Γέο – Βαγγέο φωνάζοντας: «σας πήραμε σας πήραμε μια….») μοναδικό στόχο έχει να μπει κάτω από το χαλί η συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των νησιωτών μας, να αποκρυφτεί ο πραγματικός ένοχος για αυτά που δεν είναι άλλος από την πολιτική της ΕΕ - του κεφαλαίου και των Ελληνικών κυβερνήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η πολιτική οδήγησε σε πτώση του κατά κεφαλή ΑΕΠ του Βορείου Αιγαίου στο 50%, στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ (πλην Λέσβου, Χίου και Σάμου), στον υπερδιπλασιασμό των ανέργων, στην μείωση των γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ, στην περικοπή των αγροτικών επιδοτήσεων κατά 30% από το 2023 και μετά. Αυτή η πολιτική έχει καρατομήσει της χρηματοδοτήσεις των Περιφερειών της χώρας, διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά από το 2010 που συγκροτήθηκε, τόσο μέσα, όσο και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο αγωνίζεται μαζί με τον λαό των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Αποκαλύπτει και αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι Περιφερειακές Αρχές. Το πρόγραμμα και οι θέσεις της απευθύνονται στο λαό με στόχο ο πλούτος που παράγεται στα νησιά μας να κατανέμεται υπέρ των εργαζόμενων, φτωχομεσαίων αγροτών, ανέργων, νεολαίων, ντόπιων και μεταναστών.

Οι νησιώτες του βορείου Αιγαίου στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτώβρη έχουν την δική τους επιλογή. Να ψηφίσουν «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα μιας μάχης για να έχουν την δική τους φωνή μέσα αλλά κυρίως έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, να έχουν την δική τους φωνή στους καθημερινούς αγώνες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το εργοτάξιο του Αμπελικού επισκέφθηκε ο Κώστας Μουτζούρης

Αφορμή αποτέλεσε η έναρξη των εργασιών για την βελτίωση της επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού, ενός έργου που, όπως υπογραμμίζεται, αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και δεκαετίες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Αναστάσιος Αγγελος Στέφος

Ο «σοφός» Τάκης στήριξε για δεκαετίες τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και τη δημόσια εκπαίδευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί πάτερ διαφέρω από τα άλλα παιδιά;»

Συγκινητική μαρτυρία του παπα-Στρατή Γιουσμά από τον αγιασμό σε σχολείο της ενορίας του
ΧΩΡΙΑ

Δήλωση χωρίς απαντήσεις

Συλλογική δήλωση φορέων του Πλωμαρίου ενάντια στις, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, «ρατσιστικές» φωνές κατά Ισραηλινών ιδιωτών και εταιρειών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με το βλέμμα στα παιδιά ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε το ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στην εκπαίδευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους