× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 5.30 το απόγευμα στην Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/8/2023

Συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Μετά από πολύ καιρό το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου θα συνεδριάσει στην Μυτιλήνη την Τετάρτη 23 Αυγούστου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:


- Λήψη απόφασης για την αποπληρωμή του δανείου της τράπεζα ALPHA και νυν VERALTIS AE της «ΕΝΑ Χίου».



- Αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων Π.Ε. Λέσβου και Π.Ε. Λήμνου, έτους 2022, συνολικού ποσού 135.499,84 ευρώ με ΦΠΑ



-Έγκρισή ή μη παράτασης του συμβατικού χρόνου παράδοσης μέρους των ειδών εξοπλισμού των κτιρίων 3 και 4 του νοσοκομείου Χίου.


- Ψήφισμα περί αποδοχή της υπ.αριθμ.:23/01-02-2023 αγωγής των εργαζομένων covid 19 ΠΕ Λέσβου και ΠΕ Λήμνου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


-Σύναψη προγραμματικής σύμβασης και του σχεδίου αυτής μταξή ΠΒΑ και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου για το έργο «Πλακόστρωση πλατείας στο λιμανάκι της Ευρειακής» συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.


-Έγκριση της τελικής έκθεσης και ολοκλήρωση της υγειονομικής μελέτης του Κόλπου Καλλονής (β’φάση), σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση του Άρθρου 100 Ν.3852/2010 – Άρθρο 222 Ν. 3463/2006 Δ.Κ.Κ. – Άρθρο 4 Ν.4430/2016 μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας.


-Έγκριση τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7, ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την Προμήθεια αθλητικού υλικού που θα δοθεί στην Ακαδημία Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου κόστους 2.042,77 € συμπ ΦΠΑ


-  Τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7,ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την Προμήθεια ενός συστήματος Photo Finish Argus Pro που θα δοθεί στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου – Λήμνου κόστους 29.495,70 € συμπ ΦΠΑ


- Τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7, ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την Προμήθεια ενός διαδρόμου εκγύμνασης Amila renegade HIIT runner κόστους 2.500 € συμπ ΦΠΑ που θα δοθεί στο τμήμα στίβου του Α.Ο. Αρισβαίου Καλλονής για τις ανάγκες των αθλητών που ανήκουν στην Εθνική ομάδα.


-Τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7, ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την ένταξη μίας νέας δράσης κόστους 2.500€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.


-Έγκριση παράτασης παραδοτέων Διαγωνισμού Σαμιακού Οίνου


-Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2023


- Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης του άρθρου 100 Ν. 3852/2010 για την εκτέλεση του υποέργου «Αποκατάσταση ζημιών σε τεχνικά έργα οδικού δικτύου Πλωμαρίου» του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί της Λέσβου την 12 Ιουνίου 2017» συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.


-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της Μητρόπολης Μυτιλήνης για την εκτελεση του έργου «Ανακατασκευή του υπάρχοντος πέτρινου δρόμου που οδηγεί στο εξωκκλήσι της Παναγίας Αψιλής στην περιοχή Σκάλας Λουτρών. Προϋπολογισμού 23.400 ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»