× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αν δεν ανακαλέσει ο Κύτελης τα ψεύδη εναντίον μου θα του κάνω μήνυση»

Στα άκρα η κόντρα Παναγιώτη Τσακύρη και Στρατή Κύτελη με φόντο το μπάχαλο στο Λεσβιακό καλοκαίρι και τη συναυλία Αργυρού. «Η ευθύνη για όλα ανήκει στον Κύτελη», λέει σε συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2023

«Αν δεν ανακαλέσει ο Κύτελης τα ψεύδη εναντίον μου θα του κάνω μήνυση»

Με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου απειλεί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης, τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη, φτάνοντας στα άκρα την κόντρα που έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή το Λεσβιακό καλοκαίρι, την ακύρωση εκδηλώσεων και τη μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Παναγιώτης Τσακύρης υποστήριξε ότι ο Δήμαρχος είπε ψέματα στη χθεσινή του δήλωση για το 1.500.000 που δήθεν έχει δώσει για τον πολιτισμό καθώς και για τις 600.000 ευρώ που έχει δώσει για το Λεσβιακό Καλοκαίρι. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη εντός 24 ωρών η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσακύρης τα ποσά αυτά ουδέποτε δόθηκαν και με στοιχεία που είχε πάρει από την Οικονομική Υπηρεσία, ανέφερε ότι συνολικά και τα τέσσερα χρόνια στον Πολιτισμό για όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν χειμώνα και καλοκαίρι, ακόμη και για τους στολισμούς στα χωριά που ανέλαβε η αντιδημαρχία Πολιτισμού, δαπανήθηκαν μόλις 890.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και των χρημάτων που δόθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο ως επιχορήγηση. Σε ότι αφορά το φετινό Λεσβιακό καλοκαίρι τα χρήματα που δόθηκαν συνολικά ήταν μόλις 185.161 ευρώ. Μάλιστα είπε ο κ. Τσακύρης αφού με τόσα λίγα χρήματα που έδωσαν έχουν γίνει τόσο πολλές εκδηλώσεις, φανταστείτε τι θα γινόταν με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Ουσιαστικά ως κύριο υπεύθυνο για το μπάχαλο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Λεσβιακό Καλοκαίρι με την ακύρωση των εκδηλώσεων στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης και διαφόρων άλλων δράσεων που είχαν προγραμματιστεί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κατονόμασε τον Στρατή Κύτελη λέγοντας ότι έταξε χρήματα τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο δήμαρχος του είχε υποσχεθεί ένα μεγάλο περίπου 120.000 ευρώ τα οποία υποτίθεται ότι δινόταν για τις εκδηλώσεις των χωριών. Μάλιστα σημείωσε ο κ. Τσακύρης είχαν υποσχεθεί και 5.000 ευρώ στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης για τη Λευκή Νύχτα, χρήματα τα οποία επίσης δεν δόθηκαν ποτέ.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσακύρης σημείωσε ότι η εμπλοκή που προέκυψε την τελευταία στιγμή και για την οποία η αντιδημαρχία Πολιτισμού ενημερώθηκε στις 20 Ιουλίου και αφορούσε τα χρήματα που δεσμεύτηκαν για την πληρωμή των υπαλλήλων της Κοινωφελούς Εργασίας που κέρδισαν δικαστικά την παραμονή τους στο Δήμο, τίναξαν στον αέρα μια σειρά προγραμματισμένων δαπανών για τον Πολιτισμό και το Λεσβιακό Καλοκαίρι.

Γενικότερα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού επισήμανε ότι όλες οι δαπάνες και οι αποφάσεις για τις εκδηλώσεις φέρουν την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου, επομένως σημείωσε δεν δικαιολογείται ο κ. Κύτελης να παριστάνει τον ανήξερο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Τσακύρης για το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης και τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού. Όπως σημείωσε ουδέποτε ο ίδιος υπέγραψε κάποια κρυφή συμφωνία ή σύμβαση ενώ όπως τόνισε δεν του παραχωρήθηκε κανένα γήπεδο.

«Όλες οι συμβάσεις και οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί και εγκριθεί από το Νομικό Πρόσωπο και από τον ίδιο το Δήμαρχο, σημείωσε. Εάν κρίνουν ότι το γήπεδο κινδυνεύει να πάθει ζημιά εξαιτίας της συναυλίας και των πολιτών που θα μπούνε μέσα, ας πάρουν την ευθύνη και ας την ακυρώσουν. Μπορούν να το κάνουν με απόφαση και εντολή του δημάρχου και του Νομικού Προσώπου».

Η συναυλία αυτή, εξήγησε ο Παναγιώτης Τσακύρης, αποτελεί αποτέλεσμα προσπάθειας και επαφών πολλών χρόνων που έκανε ο ίδιος. «Από εκεί και πέρα όμως επισήμανε, η Δημοτική αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι ενήμερος και έχει υπογράψει τα πάντα που αφορούν το συμφωνητικό και τη σύμβαση με την εταιρεία παραγωγής». Αναφορικά με το 15% επί των εισιτηρίων που ανέφερε ο Στρατής Κύτελης ότι η εταιρεία πρέπει να δώσει στο δήμο, ο Παναγιώτης Τσακύρης ανέφερε ότι ας το πράξουν ανάλογα με αυτά που έχουν συμφωνήσει και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια ευθύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα και αν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού ο Παναγιώτης Τσακύρης έριξε το μπαλάκι στο Στρατή Κύτελη, λέγοντας ότι αν θέλει ας τον παύσει ο ίδιος ο Δήμαρχος με απόφασή του και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών έως το τέλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου