× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δόθηκαν 600.000 ευρώ στον Τσακύρη για το Λεσβιακό Καλοκαίρι»

Τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη δείχνει ως υπεύθυνο για το μπάχαλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Μυτιλήνης. Ανησυχία Κύτελη και για το γήπεδο ενόψει της μεγάλης συναυλίας του Αργυρού την Παρασκευή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/8/2023

«Δόθηκαν 600.000 ευρώ στον Τσακύρη για το Λεσβιακό Καλοκαίρι»

Την παρέμβαση του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, προκάλεσε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα του Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης με αφορμή την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων εκδηλώσεων καθώς και πολλών ζητημάτων που αφορούν τη μεγάλη προγραμματισμένη συναυλία του τραγουδιστή Κωνσταντίνου Αργυρού στις 11 Αυγούστου στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή το ντόμινο των γεγονότων αυτών, ο Στρατής Κύτελης προχώρησε σήμερα σε δήλωση μαζί με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού Παναγιώτη Πιττό.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, με αφορμή την απουσία του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακύρη από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου δεν παρέστη για να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης τον κάλεσε στο γραφείο του για να δώσει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν και να απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Λεσβιακό Καλοκαίρι.

«Δυστυχώς ο αντιδήμαρχος δεν εμφανίσθηκε, σημειώνει ο Στρατής Κύτελης και αντ’ αυτού έστειλε επιστολή στην οποία καταλογίζει ευθύνες στο Νομικό Πρόσωπο και στη Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο Παναγιώτης Τσακύρης με την ιδιότητα του αντιδημάρχου είχε εξουσιοδότηση να διαχειριστεί το γήπεδο Μυτιλήνης για τη φιλοξενία συναυλιών.

«Ακούγεται, σημείωσε ο δήμαρχος, ότι θα μπουν στο γήπεδο Μυτιλήνης 5.000 άνθρωποι. Η ανησυχία μου είναι μεγάλη για τις ζημιές που θα γίνουν.

Επίσης η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, ήρθε σε επαφή με τους υπευθύνους μάνατζερ της συναυλίας οι οποίοι είπαν ότι έχουν συναφθεί συμφωνητικά μεταξύ του αντιδημάρχου και της εταιρείας. Τα συμφωνητικά αυτά ωστόσο, δεν κατατέθηκαν ποτέ στο Δήμο Μυτιλήνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο Δήμαρχος η εταιρία όχι μόνο οφείλει να προστατεύσει το γήπεδο, αλλά επιπλέον οφείλει να δώσει και το 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων προκειμένου να αποκατασταθούν οι όποιες φθορές προκύψουν. «Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, ο αντιδήμαρχος οφείλει να μας φέρει τα συμφωνητικά με την εταιρεία παραγωγής για να δούμε κι εμείς τι έχει υπογραφεί.

Ο Στρατής Κύτελης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του,  αποκάλυψε ότι φέτος μόνο με αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου έχουν δοθεί 600.000 ευρώ για τον πολιτισμό. «Ωστόσο, ειπε, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι δεν οργανώθηκαν εκδηλώσεις στα χωριά μας και στις δημοτικές ενότητες, τις οποίες τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο κόσμος.

Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι φέρει ευθύνη για όσα γίνονται έως ένα βαθμό, διότι, είπε εμπιστεύτηκα τον τομέα του Πολιτισμού στον κ. Τσακύρη και τον άφησα να διαχειριστεί τα χρήματα μόνος του με την υπόσχεση να διατεθούν σε όλες τις κοινότητες. Συνολικά δόθηκαν στον πολιτισμό όλη αυτή την τετραετία 1.500.000 ευρώ, αρκετά χρήματα, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαμε και τη διετία του covid όπου δεν έγιναν σχεδόν καθόλου εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ανησυχία του για την προστασία του γηπέδου της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας του Κωνσταντίνου Αργυρού, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παναγιώτης Πιττός ο οποίος σημείωσε πως ενώ στη συναυλία του Παπακωνσταντίνου δεν προκλήθηκε η παραμικρή ζημιά στον αγωνιστικό χώρο αφού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση της εταιρείας με το Νομικό Πρόσωπο, κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει με τη νέα συναυλία η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 11 Αυγούστου.  

«Μαθαίνουμε ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα μπούνε τουλάχιστον 3.500 θεατές, όμως κανείς δεν μας λέει με ποιο τρόπο θα προστατευτούν οι εγκαταστάσεις».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Στρατή Κύτελη και του Παναγιώτη Πιττού

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή