× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Συνεχίζεται η βαρβαρότητα της μερικής απασχόλησης καθαριστριών στα σχολεία»

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ - Λέσβου με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και την εισήγηση του δημάρχου για πρόσληψη 6 ατόμων μόνο με πλήρη ωράριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2023

«Συνεχίζεται η βαρβαρότητα της μερικής απασχόλησης καθαριστριών στα σχολεία»
' χρόνος ανάγνωσης

«Για ακόμα μια χρονιά,  συνεχίζεται η βαρβαρότητα με την μερική απασχόληση των Καθαριστριών στα Σχολεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Μεταξύ στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Δήμαρχος Μυτιλήνης εισηγείται την συνέχιση της μερικής απασχόλησης των καθαριστριών και την πρόσληψη μόλις 6 ατόμων πλήρους απασχόλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρεται μεταξύ άλλων:

 «--Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης την Δευτέρα 7η Αυγούστου 2023, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης εισηγείται την συνέχιση της απάνθρωπης μερικής απασχόλησης Καθαριστριών για τα Σχολεία του Δήμου, εφαρμόζοντας πιστά σχετική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Συγκεκριμένα εισηγείται να προσληφθούν μόνο 6 Καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης ( ήταν 15 την σχολική χρονιά που τέλειωσε ) και 90 Καθαρίστριες  μερικής απασχόλησης , ώστε να τηρήσει τα ασφυκτικά όρια των υπουργείων, αδιαφορώντας για ακόμα μια χρονιά, για τον πλημμελή καθαρισμό των Σχολικών μονάδων και ενώ η πανδημία είναι ακόμα εδώ. 

--Θα γίνει αποδεκτή η εισήγησή του και θα συνεχιστεί η βαρβαρότητα να αμείβονται εργαζόμενες με  350 έως 400 ευρώ το μήνα με μισό ένσημο την ημέρα, ενώ οι ανάγκες καθαριότητας των Σχολειών απαιτούν περισσότερες ώρες εργασίας ; Είναι δυνατόν να ζήσει εργαζόμενη με τέτοια αμοιβή και μάλιστα σε εποχή καλπάζουσας ακρίβειας; Θεωρούμε ότι κάθε δημοτικός σύμβουλός, έχει υποχρέωση να αξιώσει διεκδίκηση επαρκών πιστώσεων από τα αρμόδια υπουργεία και τον Δημοτικό Προϋπολογισμό, που διαθέτει αρκετά για άλλες πολύ λιγότερο σημαντικές υπηρεσίες. Σε αρκετούς Δήμους προσλαμβάνονται όλες ή οι περισσότερες καθαρίστριες Σχολείων με πλήρη απασχόληση, αφού τα Δημοτικά τους Συμβούλια αυξάνουν από τον δημοτικό προϋπολογισμό τις πενιχρές επιχορηγήσεις των Υπουργείων.   Θα είναι θλιβερό και απαράδεκτο, να επαναληφθεί η συνενοχή με τις κυβερνητικές εντολές, για ακόμα μια χρονιά, εις βάρος της τήρησης συνθηκών υγιεινής στα Σχολεία και εξασφάλισης αμοιβών επιβίωσης».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραία ξηρασία στη Λέσβο

Κανονικές οι συνθήκες στη Σάμο, πιο ξερικές σε Χίο και Λήμνο