× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όχι στην υποβάθμιση των ΕΛΤΑ λέει η Ανταρσία στο Αιγαίο

Ενίσχυση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ της επαρχίας ζητάει η περιφερειακή παράταξη με ανακοίνωση της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/7/2023

Όχι στην υποβάθμιση των ΕΛΤΑ λέει η Ανταρσία στο Αιγαίο
' χρόνος ανάγνωσης

Ενίσχυση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην ύπαιθρο ζητά με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη Ανταρσία στο Αιγαίο και υπογραμμίζει κυβερνητικές ευθύνες στον κλείσιμο των καταστημάτων που αποφασίσθηκε σε Άντισσα, Πέτρα, και Αγία Παρασκευή τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχώρησε στο κλείσιμο 25 ταχυδρομικών καταστημάτων πανελλαδικά, την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. Μεταξύ των οποίων αυτά της Αγίας Παρασκευής, της Άντισσας, της Πέτρας στη Λέσβο ενώ σειρά έχουν κι άλλα καταστήματα στο Βόρειο Αιγαίο. Η αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας των εν λόγω καταστημάτων γίνεται στα πλαίσια «αναδιοργάνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, Πελοποννήσου & Νήσων», σύμφωνα με την διοίκηση των ΕΛΤΑ, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά συγχώνευση των 1.150 καταστημάτων κατά 10%. Τα παραπάνω πραγματοποιούνται στα πλαίσια του «επιτελικού κράτους» και της «εξυγίανσης» των ελληνικών ταχυδρομείων. Το αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η διαρκώς αυξανόμενη ένταση της εργασίας για τους εργαζόμενους. Πάγια τακτική των κυβερνήσεων η πλήρης αποδιοργάνωση των φορέων πριν ιδιωτικοποιηθούν έναντι ευτελών χρηματικών ποσών από επιχειρηματικούς ομίλους- «εξυγιαντές». Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ΟΣΕ με τις γνωστές τραγικές συνέπειες!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Τα ΕΛΤΑ παρέχουν ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων των περιοχών πχ αλληλογραφία, πληρωμή συντάξεων, πληρωμή λογαριασμών κ.ά. Τα ήδη εναπομείναντα υποστελεχωμένα καταστήματα των ΕΛΤΑ αδυνατούν να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες του κοινού. Απαιτείται γενναία χρηματοδότηση για νέες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και στελέχωση των καταστημάτων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ν’ αποτρέψουμε να πάρουν τα ΕΛΤΑ την τροπή άλλων πρώην κρατικών επιχειρήσεων! Η ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ και ΟΤΕ, είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την ακρίβεια των παρεχόμενων υπηρεσιών εγκαθιδρύοντας ολιγοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους που απέβλεπαν και αποβλέπουν μόνο στο κέρδος μακριά και πέρα απ’ τις λαϊκές ανάγκες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους
ΧΩΡΙΑ

«Μέρα μεσημέρι» τουρκικά αλιευτικά στον Μανταμάδο

Ντοκουμέντο παραβίασης της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας – Άμεση κινητοποίηση ζητά ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η ιστορική μνήμη στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του «Κιρκινετσιού»

Στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με θέμα την απελευθέρωση της Μυτιλήνης μέσα από τις εφημερίδες της εποχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναγερμός εν πλω για το «Νήσος Σάμος»

Το πλοίο επέστρεψε στις Οινούσσες για να μεταφερθεί επιβάτιδα με σοβαρό πρόβλημα υγείας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Πολιτικές παρεμβάσεις, τιμητικές αναφορές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Στα δικαστήρια για την θέση του προέδρου της Αγιάσου

Στις 17 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Μιχάλη Κουταλέλλη κατά του Κώστα Ρούσσα προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος λόγω ασυμβίβαστου, όπως ισχυρίζεται με την επαγγελματική του ιδιότητα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»