× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ…»

Η Λαϊκή Συσπείρωση βορείου Αιγαίου για τις «Λευκές Νύχτες» σε Μυτιλήνη και Σάμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023

«Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ…»
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανακοίνωση της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση βορείου Αιγαίου δηλώνει αντίθεση της στην χρηματοδότηση από την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Μυτιλήνη και Σάμο στα πλαίσια της «Λευκής Νύχτας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Την έγκριση εξειδικευμένης πίστωσης για συνδρομή της ΠΒΑ, ως συν διοργανωτή στις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύκτας 2023» των Εμπορικών Συλλόγων Μυτιλήνης και Σάμου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των νησιών, ενέκρινε η περιφερειακή αρχή, με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Β. Αιγαίου της 21ης Ιουλίου 2023. Οι πιστώσεις αφορούν στην Κυριακή 29 /07 με το ποσό των 8658 ευρώ και στην Κυριακή 10/08 με το ποσό των 12.870 ευρώ.

Οπως τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου Γιώργος Αμπαζής και μέλος της επιτροπής, η συμμετοχή της Περιφέρειας Β.Α. «ως βασικού χορηγού» στις Λευκές Νύκτες, επιβεβαιώνει την εκτίμησή της ΛΑ.Σ ότι αποτελεί γρανάζι προώθησης των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που οδήγησαν στον σημερινό εργασιακό μεσαίωνα (σπαστά ωράρια, μερική απασχόληση στον κλάδο, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, μεροκάματα πείνας και πλήρης εργοδοτική ασυδοσία με απολύσεις κατά το δοκούν, προσλήψεις με συμβάσεις κάθε είδους, κλπ) βάζοντας ουσιαστικά πλάτη, στην καταστρατήγηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, που τσακίζει τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε επίσης, ότι η περιφερειακή Αρχή στηρίζει την τουριστική προβολή των νησιών του Β.Α. Αιγαίου πάνω σε παραμύθια, τα οποία «στολίζονται» με το σύνηθες επιχείρημα περί «τόνωσης της αγοράς», η οποία με τη σειρά της θα φέρει αποδοχές(!) και νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους(!).

Έχει όμως αποδειχθεί περίτρανα εδώ και χρόνια, πως αυτό που λείπει από τους καταναλωτές των νησιών μας, δεν είναι η «ψυχολογία»και ο χρόνος για αγορά, αλλά το εισοδήμα που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, ιδιαίτερα σε συνθήκες αχαλήνωτου πληθωρισμού, με καθημερινες ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και ηλεκτρικού ρεύματος , πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια κλπ. Μια κατάσταση δηλαδή που οδηγεί και τους κατοίκους των νησιών μας σε ακραία φτώχεια, μεγαλύτερη πτώση του τζίρου στα μικρομάγαζα και νέα ανεξέλεγκτα χρέη.


Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, σε κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μπορούν και πρέπει να παλέψουν να μην περάσει η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το σταθερό ωράριο λειτουργίας της αγοράς.
Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για δουλειά με ανθρώπινα ωράρια και ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο στόχαστρο αυτού του αγώνα πρέπει να είναι ο πραγματικός αντίπαλος: οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή βαρβαρότητα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που αναπτύσσονται στα νησιά εις βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργίας και βάζουν λουκέτα, οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές αλλά και οι παρατάξεις που προσθέτουν κρίκους στη μακριά αλυσίδα των αντεργατικών πολιτικών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί και υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων του κέρδους και θα επιδιώκει τη διαμόρφωση της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας όλων των εργαζομένων για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

On line ο έλεγχος μετρητών στα Τελωνεία

Από την1η Αυγούστου ο έλεγχος στις εισόδους και εξόδους της χώρας πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εγκαινιάστηκε το πλήρως αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρέδωσε στη Λήμνο το Αρχαιολογικό Μουσείο με νέα, σύγχρονη επανέκθεση – Παράλληλες παρεμβάσεις σε Καβείρια, Κοντιά και Ηφαιστία ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η αγρότισσα που είχε δωρίσει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Η Αθηνά Παπαχρήστου είχε τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας για την προσφορά της
ΚΟΣΜΟΣ

Εξερράγη ηφαίστειο στη Ρωσική άπω ανατολή

Είναι πιθανό η έκρηξη του ηφαιστείου να σχετίζεται με τον σεισμό των 8,8 Ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται πρόστιμα για τις εκκρεμότητες στο ΓΕΜΗ

Θα επιβάλλονται από 1 Ιανουαρίου 2026 και θα φθάνουν ως τα 100.000 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παλιές υποσχέσεις σε νέο περιτύλιγμα

Η σημερινή αναφορά του Πρωθυπουργού για δρομολόγηση οχηματαγωγού πλοίου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς έχει μεγάλη προϊστορία...
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έμμεση ομολογία υποεκτίμησης της ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ

Η διαχρονική απόκλιση του αριθμού των ανέργων που ανακοινώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή με τους αριθμούς που ανακοινώνει η ΔΥΠΑ μαρτυρά συστηματική υποεκτίμηση της ανεργίας.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απήγανος: Το χρυσό στολίδι των Οινουσσών

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, με χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά και μικρή μαρίνα για σκάφη.
ΕΛΛΑΔΑ

Συγχώνευση των δικτύων ΑΤΜ ετοιμάζουν οι τράπεζες

Η λύση που φαίνεται να εξετάζεται από τα τραπεζικά ιδρύματα είναι να στεγαστούν όλες οι τράπεζες σε ένα δίκτυο ΑΤΜ με κοινή ονομασία. Τα κοινόχρηστα ΑΤΜ έρχονται μετά την κατάργηση των προμηθειών.
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 11 Σεπτεμβρίου με τις σχολικές αργίες να τους επιφυλάσσουν χαμόγελα και ξεκούραση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ

Η μήνυση εστιάζει στα γεγονότα της μη παράδοσης βιντεοληπτικού υλικού από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης και τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σαν σήμερα Μηλένα και Ζωή μας έκαναν υπερήφανους

Ήταν 2 Αυγούστου του 2024 όταν οι δύο Ελληνίδες Κωπηλάτριες ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού