× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πού βρίσκονται τα μουσικά όργανα του δήμου κ.Τσακύρη;»

Καταγγελία του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2023

«Πού βρίσκονται τα μουσικά όργανα του δήμου κ.Τσακύρη;»

Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προχώρησε ο μαέστρος Νίκος Τσιριγώτης για την τύχη των μουσικών οργάνων, μικροφωνικών ,ηχείων, ενισχυτών, βιβλίων του δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η καταγγελία του κ.Τσιριγώτη έχει ως εξής:

Υπηρέτησα στον Δήμο Μυτιλήνης 37 χρόνια, ως μαέστρος της ορχήστρας και των τριών χορωδιών, παιδική , νεανική και μικτή ‘’Ψάπφα ‘’ που με ζήλο δημιούργησα. Αμέτρητες οι συναυλίες που δόθηκαν στην Λέσβο , στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και στο εξωτερικό (Ευρώπη – Αφρική - Μ. Ασία - Αμερική – Αυστραλία – Κύπρο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να συγκροτηθεί μια ορχήστρα χρειάζονται μουσικά όργανα.Τότε τα αποκτήσαμε! Προήλθαν κατά το 20% από αγορές του Δήμου και κατά το 80% από προσφορές ιδιωτών. Από τους ευαίσθητους πολίτες που μετά από κάθε εκδήλωση, συναυλία με πλησίαζαν και με ρωτούσαν: «Νίκο, από τι έχεις ανάγκη; Θέλουμε να βοηθήσουμε!».
Έτσι με την βοήθεια των συμπολιτών μας και με την επιμονή μου, αποκτήσαμε στο μουσικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης, μουσικά όργανα αξίας.

Πλησιάζοντας ο χρόνος για να συνταξιοδοτηθώ, ο προβληματισμός και η ανησυχία μου εστιαζόταν αφενός μεν στην συνέχιση του έργου μου και αφετέρου στην τύχη όλου αυτού του υλικού που είχα συγκεντρώσει. Όργανα, μικροφωνικές ,ηχεία, ενισχυτές, βιβλία κτλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν διανοήθηκα ποτέ να τα ιδιοποιηθώ! Τα χορήγησαν σε μένα ιδιώτες, αλλά ‘ανήκαν ‘ στον Δήμο Μυτιλήνης. Τα συγκέντρωσα. Τα αποθήκευσα με προσοχή και τάξη στην αίθουσα που μας είχε παραχωρηθεί ως μουσικό τμήμα του Δήμου και που βρίσκεται μέσα στο Γήπεδο Μυτιλήνης. Κάλεσα αρμόδιους του Δήμου, τα υπέδειξα και ζήτησα να συσταθεί μια επιτροπή, να γίνει διασταύρωση της λίστας που είχα ετοιμάσει και να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής των μουσικών οργάνων και του σχετικού υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έγινε με την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Δεν έγινε και από τους αρμόδιους της διάδοχης Δημοτικής Αρχής στην οποία ζήτησα να γίνει η διαδικασία! Μου είπαν ότι «έχω δίκιο και θα γίνει». Δεν έγινε!

ΟΧΙ μόνο δεν έγινε, αλλά πληροφορήθηκα ότι με εντολή δεν ξέρω ποιού, με τρόπο που δεν ξέρω ποιόν, μπήκαν στην αίθουσα, πήραν τα όργανα και σε μένα που τα συγκέντρωσα, τα φύλαξα και περίμενα να τα παραδώσω με καταγραφή και υπογραφές, ούτε… τηλεφώνημα! Καταγγέλλω δημόσια αυτή την ΠΡΑΞΗ!!!
Καταθέτω τον προβληματισμό μου και την βαθιά μου ανησυχία για την διαχείριση της κινητής περιουσίας του Δήμου που είναι μεγάλη, πολύτιμη και αναντικατάστατη!!!
Διερωτώμαι : Είναι πολιτισμένοι άνθρωποι αυτοί που ΕΤΣΙ υπηρετούν τον πολιτισμό του τόπου; Και δυστυχώς αναφέρομαι στη νυν αντιδημαρχία …… πολιτισμού.


ΥΓ 1 . Τη λίστα των οργάνων, μηχανημάτων, ηχείων, βιβλίων και γενικά υλικών που έχω από καιρό ετοιμάσει - την οποία θα παρέδιδα στη Δημοτική αρχή και στη διεύθυνση περιουσίας του Δήμου - επιφυλάσσομαι να παραδώσω στη νέα Δημοτική αρχή , όταν έρθει η ώρα.

ΥΓ 2. Επισυνάπτω φωτογραφίες των τριών χορωδιών και της ορχήστρας
γιατί οι περισσότεροι της νυν Δημοτικής αρχής δεν γνωρίζουν ότι υπήρξαν αυτά τα τμήματα αφού στα 37 χρόνια δεν παρακολούθησαν καμία εκδήλωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη