× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κόντεψε να χάσει τη ζωή του από τσίμπημα μέλισσας»

«Δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός» καταγγέλλει η ΚΟΒ Μανταμάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/7/2023

«Κόντεψε να χάσει τη ζωή του από τσίμπημα μέλισσας»

Σοβαρή καταγγελία για την απουσία εφημερεύοντος γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Μανταμάδου κάνει η κομματική οργάνωση βάσης του ΚΚΕ στην περιοχή, συνδέοντας το γεγονός με συγχωριανό τους που κινδύνευσε η ζωή του από τσίμπημα μέλισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ καταγγέλλει:

«Για δεύτερη συνεχή φορά, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές μιας και συγχωριανός μας κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του για δεύτερη φορά από αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα μέλισσας εχθές βράδυ.

Στο χωριό μας δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο και το ασθενοφόρο που έπρεπε να έρθει από Καλλονή καθυστερούσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ταξί, αφού πρώτα πήρε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του φαρμακείου του χωριού μας.( Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό και προφταίνει καταστάσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη άμεσης δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρου εφημέρευσης, στελεχωμένο με γιατρό , και διασώστη, νοσηλευτικό προσωπικό και εδώ στον Μανταμάδο, καθώς και σταθμό του ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Φτάνει πια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν μαυρογιαλούρο να κάνει πολιτική καριέρα πάνω στις ζωές μας. Υπεύθυνες είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ, η οποία πλασάρει το επιτελικό κράτος, του οποίου, η επιτελικότητα, όσο αφορά τις ανάγκες μας, ίσα που αγγίζει την κάλυψη των θέσεων οδηγών ασθενοφόρων με στρατό και πυροσβέστες μιας και τα 250 προαπαιτούμενα και το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προβλέπει προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού (οδηγών, διασωστών).

Αντί να στελεχώσει και να εξοπλίσει τα είδη υπάρχοντα ΚΥ και Αγροτικά Ιατρεία των χωριών μας ,τα οδηγεί σε μαρασμό με την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και της απαξίωσης της ΠΦΥ, και βάζει τις ζωές μας στη ζυγαριά του κόστους οφέλους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και τώρα να λειτουργήσει κέντρο εφημέρευσης πλήρως στελεχωμένο στον Μανταμάδο και σταθμός του ΕΚΑΒ, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλο τον χρόνο.

Να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το ΚΥ του χωριού μας με πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και με στελέχωση μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που να καλύπτει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης