× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μουτζούρης και Βέρρος υπέγραψαν για τον δρόμο Σκαλοχωρίου Αρχαίας Αντισσας

Εργο προϋπολογισμού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2023

Μουτζούρης και Βέρρος υπέγραψαν για τον δρόμο Σκαλοχωρίου Αρχαίας Αντισσας
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα 18.07.2023 με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, την Προγραμματική Σύμβαση του έργου συντήρησης οδού πρόσβασης από Σκαλοχώρι προς Αρχαία Άντισσα προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ.  Παρόντες ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Άρης Ελευθερίου,  η Πρόεδρος Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαιάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκαλοχωριτών Αθήνας Αδάμ Καρέκος, μετά από πρόσκληση από τον Περιφερειάρχη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 5.100 μέτρων, ο οποίος θα διευκολύνει την προσέγγιση των τοπικών κτηνοτρόφων, των αγροτών και τους επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Άντισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ένα έργο που από την πρώτη στιγμή μας έθεσαν οι άνθρωποι του Σκαλοχωρίου που ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και με το ενδιαφέρον του κ. Βαλσαμίδη και  ήρθε η ώρα να το υλοποιήσουμε και να το παραδώσουμε την τοπική κοινωνία. Είναι ένα έργο αναπτυξιακό που θα βοηθήσει πολυπλεύρως την περιοχή» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου δήλωσε:

«Με ικανοποίηση υπογράψαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη την Προγραμματική σύμβαση για ένα πολύ σημαντικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Άντισσας.  Τον ευχαριστώ και προσωπικά για την συνεργασία που έχουμε στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Η Πρόεδρος Σκαλοχωρίου δήλωσε:

« Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει ώθηση στην περιοχή και στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες της Αρχαίας Άντισσας και θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά  τον Περιφερειάρχη αλλά και τον Δήμαρχο για την σημερινή εξέλιξη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς