× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λεσβιακή γευσιγνωσία στο Μουσείο Σιγρίου

Σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/7/2023

Λεσβιακή γευσιγνωσία στο Μουσείο Σιγρίου
' χρόνος ανάγνωσης

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τον  Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:30 – 14:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ημέρα της εκδήλωσης οι δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Παρακοίλων αναμένεται να εντυπωσιάσουν με την ποικιλία, την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των προϊόντων που θα προσφέρουν στους επισκέπτες του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις παραδοσιακών εδεσμάτων όπως  η παραδοσιακή πλατζέντα με παραδοσιακό φύλλο και γέμιση με αμύγδαλα και σιρόπι με κανέλλα και ντόπια μυρωδικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων δημιουργούν και διαθέτουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού όπως το γλυκό ελιά, πορτοκάλι, και πολλά άλλα, εξαιρετικές μαρμελάδες  όπως οι ιδιαίτερες γεύσεις μαρμελάδα πράσινη ελιά με πορτοκάλι, μαρμελάδα μαύρη ελιά με λεμόνι και καϊνάρι, μαρμελάδα ντομάτα και πολλές ακόμα γεύσεις. Επίσης κουλουράκια ελιάς και ελιοπιτάκια που θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εξαιρετικά αμυγδαλωτά σε εξαιρετικά σχήματα λουλουδιών που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Παρακοίλων παρασκευάζουν με μεράκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2018 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα