× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ΔΕΥΑΛ βλάπτει σοβαρά και τον τουρισμό

Η «τουριστική πρωτεύουσα» της Λέσβου έχει προβλήματα υδροδότησης. Τι λέει η Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2023

Η ΔΕΥΑΛ βλάπτει σοβαρά και τον τουρισμό
' χρόνος ανάγνωσης

Σοβαρές αλλά δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες σχετικά με το πρόβλημα στην υδροδότηση που αντιμετωπίζει ο Μόλυβος τις τελευταίες μέρες. Το πρόβλημα συνεχίζεται όμως παρά το ότι η ΔΕΥΑΛ από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί από το Δήμο Δυτικής Λέσβου για τις καταγγελίες που υπάρχουν από τουρίστες, τουριστικά πρακτορεία, επιχειρηματίες και ντόπιους λόγω των συνεχών διακοπών υδροδότησης και ιδιαίτερα στα υψηλότερα σημεία του χωριού. Επίσης επανειλημμένες διαμαρτυρίες έχουν υπάρξει σχετικά με τη δεξαμενή που έχει ζημιά και χρίζει επισκευής εδώ και δυο μήνες!

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού στη δυτική Λέσβο αλλά και κάτοικο της περιοχής Αφροδίτη Βατή,  η απάντηση της ΔΕΥΑΛ ήταν η εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«α. Αποκλειστική αιτία των συνεχών διακοπών υδροδότησης είναι η υπερβολική χρήση, με αποτέλεσμα τις απογευματινές ώρες κυρίως, να μην προλαβαίνει να γεμίζει η μια δεξαμενή που υπάρχει. Τα πρώτα σπίτια που αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού είναι στα σπίτια που βρίσκονται δυστυχώς στα ανώτερα επίπεδα του χωριού.

β. Στο ερώτημα μας σχετικά με τη 2η δεξαμενή που βρίσκεται εκτός λειτουργίας τους τελευταίους δυο μήνες λόγω βλάβης μας ενημέρωσαν πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την δεξαμενή που είναι εκτός λειτουργίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

γ. Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος η ΔΕΥΑΛ στέλνει καθημερινά ένα πιστοποιημένο βυτιοφόρο που τροφοδοτεί συνεχώς με νερό τη δεξαμενή. Κατόπιν των συνεχών παρεμβάσεων τις τελευταίες ημέρες και πάλι από την Δημοτική Αρχή, αναμένουμε σήμερα την αποστολή και δεύτερου βυτιοφόρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

δ. για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος, που αντιμετωπίζουμε πολύ εντονότερα ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΔΕΥΑΛ, ως καθ’ ύλην αρμόδια, εκτελεί έργο κατασκευής, εξωτερικού υδραγωγείου Μήθυμνας, εκτιμώμενης αξίας 407.000 ευρώ. Ενώ όμως αναμέναμε την έναρξη του έργου μέσα στον χειμώνα, υπεγράφη επιτέλους από τη ΔΕΥΑΛ σύμβαση στις  12/4/23. Το έργο αυτό, μας τονίζουν ότι, δίνει οριστική λύση στο εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του Μολύβου. 

ε. Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο ξεκίνησε τις εργασίες τον Ιούνιο με στόχο διεκπεραίωσης του εντός έξη μηνών. Μας διευκρίνισαν ότι οι εργασίες που γίνονται αυτή την στιγμή καμία σχέση δεν έχουν με το πρόβλημα έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει ο Μόλυβος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατανοούμε πως πρέπει να κάνουμε για μια τελευταία φορά υπομονή ελπίζοντας, για την μόνιμη επίλυση του σοβαρότερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Κατανοούμε πως είναι ανούσιο πλέον να τονίσουμε πως έπρεπε το έργο να είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όπως αναμέναμε μέσα στον χειμώνα. Κατανοούμε και σεβόμαστε τις υπερπροσπάθειες που γίνονται  συγκεκριμένα από τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ.

Η ουσία είναι όμως πως στην πιο τουριστική περιοχή της Λέσβου, σε μια χρονιά που έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε παραπάνω επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε μετά από πολλά χρόνια κρίσεων, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχοντας κάνει τεράστιες προσπάθειες να ανατρέψουμε τις αρνητικές εικόνες και εντυπώσεις που υπήρχαν για το νησί μας, η σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αποτελεί τη μέγιστη δυσφήμιση για τον τόπο μας και πάλι. Επηρεάζει με το χείριστο τρόπο την ποιότητα ζωής όλων μας και επηρεάζει στο έπακρον με τον χείριστο τρόπο τους επαγγελματίες. Δεν κατανοεί ο επισκέπτης, και ούτε καταλαβαίνει τις δικαιολογίες των αρμοδίων και μη. 

Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες απαιτούν άμεση λύση! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.» σημειώνει καταλήγοντας η κ. Αφροδίτη Βατή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή