× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μικροπροσφορές οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά»

Aιχμές του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά ορισμένων εταιρειών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2023

«Μικροπροσφορές οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Αιχμές για τις «μικροπροσφορές» ορισμένων ακτοπλοϊκών εταιρειών άφησε το πρωί της Παρασκευής (14/7) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Περιμένουμε ακόμα περισσότερα», είπε στην ΕΡΤ κληθείς να σχολιάσει τις μειώσεις στα εισιτήρια που ανακοίνωσαν οι ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις και από άλλες εταιρείες του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περιμένουμε ακόμα περισσότερα και περιμένουμε και από τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρείες μέσα στην ημέρα και αύριο να ανακοινώσουν το υπόλοιπο πακέτο των εκπτώσεων, ώστε τουλάχιστον να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης του Ιουλίου και του Αυγούστου, δηλαδή του χρόνου στον οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων των ελληνικών οικογενειών αποφασίζει να πάει τις καλοκαιρινές της διακοπές», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι υπήρξαν εταιρείες που έκαναν όντως προσφορές για οικογένειες και πολυμελείς παρέες αλλά και άλλες, που με «μικροπροσφορές» θεωρούν πως «περνάνε τον πήχη των προσδοκιών», είπε και πρόσθεσε πως «δεν θεωρώ ότι το κάνουν. Αυτές δεν είναι ούτε μέσα στο πνεύμα όσων ζήτησε η κυβέρνηση, ούτε σε όσα χρειάζεται η κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκέρτσος για ακτοπλοϊκά: Δεν ανταποκρίθηκαν όλες οι εταιρείες, ούτε στον βαθμό που θα θέλαμε

«Ουδείς μπορεί να παίζει με το εισόδημα των πολιτών», είπε με έμφαση ο Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών και τις μειωμένες τιμές που παρουσίασαν χθες οι εταιρείες. Κατεγράφησαν, όπως είπε, κάποιες εκπτώσεις, το θέμα, ωστόσο, για την κυβέρνηση δεν τελείωσε και οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.


Όπως σημείωσε αναλυτικώς, «εμείς ανταποκριθήκαμε στο εύλογο αίτημα της κοινωνίας να έχουμε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές στις ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις. Σκύψαμε πάνω από τη συγκεκριμένη αγορά και είδαμε ότι, όντως, υπάρχει αποκλιμάκωση τιμών καυσίμων, που αποτελεί το βασικό κοστολογικό παράγοντα για τις ακτοπλοϊκές γραμμές κατά σχεδόν 50% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, τα καύσιμα παραμένουν ακριβότερα κατά 20% σε σχέση με τα ιστορικά επίπεδα τιμών καυσίμων». Επιπλέον, συμπλήρωσε, «η εικόνα είναι κάπως πιο σύνθετη, υπάρχει μια αύξηση στους μισθούς, έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και οι μέσοι μισθοί, επομένως έχει αυξηθεί το εργασιακό κόστος για τις ακτοπλοϊκές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «υπάρχει, όντως, ένα περιθώριο στη διακύμανση των τιμών, που μπορεί να στραφεί προς ένα πιο ελκυστικό πακέτο τιμών. Και, συζητήσαμε με ένα εποικοδομητικό πνεύμα με τις εταιρείες, πριν χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα. Εισακούσθηκε, νομίζω, το αίτημα της κοινωνίας, τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου ήδη φαίνονται. Αυτό που είδα χθες από τις μεγάλες εταιρείες που ανακοίνωσαν νέα εκπτωτικά πακέτα, είναι ότι κάνουν εκπτώσεις της τάξης του 20% έως 30% για τα οικογενειακά πακέτα, για τη χρήση του αυτοκινήτου, για τους δημοφιλείς προορισμούς, για ειδικά κοινωνικά πακέτα. Επομένως, υπάρχει μια ανταπόκριση», συμπέρανε.

Όμως, «σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι πάνω από τη συγκεκριμένη αγορά. Θα προστεθεί στο Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και η ακτοπλοϊκή αγορά. Εμείς αυτό που είδαμε στο πλαίσιο του εξωγενούς πληθωρισμού είναι ότι η διαφάνεια στις τιμές φέρνει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, φέρνει πιο ενημερωμένες επιλογές για τους καταναλωτές. Αυτό θέλουμε, τις αγορές να λειτουργούν πιο ανταγωνιστικά. Θα παρακολουθήσουμε την ανταπόκριση των εταιρειών», δεσμεύτηκε επίσης διαμηνύοντας παράλληλα ότι:

«Δεν έχει τελειώσει η συζήτηση, δεν έχουν ανταποκριθεί όλες οι εταιρείες, ούτε στον βαθμό που θα θέλαμε». Επιπροσθέτως, «είμαστε πάνω από την αγορά, παρακολουθούμε την ανταπόκρισή της στο αίτημα της κοινωνίας και της κυβέρνησης να έχουμε πιο λογικές τιμές με βάση τα πραγματικά κόστη. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να παρέμβουμε».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ

Δείτε εδώ τις καταβολές που θα κάνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 25 Σεπτεμβρίου
Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης

Θετικό outlook από τη Moody’s και αναβάθμιση σε BBB+ από τη Scope
«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πλαίσιο για την αλιεία

Οικονομική ενίσχυση 25.000 ευρώ για την απόσυρση της βιντζότρατα
Νέο πλαίσιο για την αλιεία
ΕΛΛΑΔΑ

15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010

Στοιχεία Eurostat για το 2025 δείχνουν πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα μειωμένο κατά 22,3% και μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη στην αγοραστική δύναμη
15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έργο περίπου 2 εκατ. ευρώ με αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και χώρους φιλοξενίας
Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Έφυγε από τη ζωή στα 102 της χρόνια, λίγες ημέρες πριν από τα 103α γενέθλιά της
Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
ΕΛΛΑΔΑ

Η «άλλη» επικαιρότητα χωρίς φίλτρα

Θράσος Αβραάμ και Ανθή Παζιάνου σχολίασαν στον «αέρα» του ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM τις μετρήσεις μετά τη ΔΕΘ, τη συζήτηση για το επίδομα ανεργίας, την υπόθεση Μαζωνάκη και την αποφυλάκιση Κασιδιάρη λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
Η «άλλη» επικαιρότητα χωρίς φίλτρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το οχηματαγωγό «Τάλως» επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο

Οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις του πλοίου στις 23 Σεπτεμβρίου και το τριήμερο 7–9 Οκτωβρίου
Το οχηματαγωγό «Τάλως» επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο και αστυνομικό μετά από συμπλοκή στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου

Μια παράνομη στάθμευση οδήγησε σε ένταση, αλληλομηνύσεις και τραυματισμούς
Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο και αστυνομικό μετά από συμπλοκή στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Ρόζα Βρεττού με σκληρή κριτική στην ηγεσία Ανδρουλάκη

Μετά από περίπου 35 χρόνια στον χώρο η αναπληρώτρια του Τομεά Υγείας του κόμματος δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε «κόμμα – δημιούργημα μηχανισμών»
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Ρόζα Βρεττού με σκληρή κριτική στην ηγεσία Ανδρουλάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα ενισχυθεί και δεν θα κοπεί το επίδομα ανεργίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ
Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης