× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζεστό χρήμα από Λιβάνιο σε Κύτελη για επισκευές και εργαζόμενους

Χρηματοδότηση του Δήμου Μυτιλήνης για την αποκατάσταση των ζημιών της κακοκαιρίας υποσχέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών καθώς και ενίσχυση για την πληρωμή των 29 εργαζομένων του Κοινωφελούς Προγράμματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2023

Ζεστό χρήμα από Λιβάνιο σε Κύτελη για επισκευές και εργαζόμενους
' χρόνος ανάγνωσης

Για την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Μυτιλήνης με ένα σημαντικό ποσό  προκειμένου να επισκευάσει τους αγροτικούς δρόμους και τις ζημιές που υπέστησαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Μυτιλήνης και Πλωμαρίου δεσμεύτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη το πρωί με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πλωμαρίου και πρόεδρο του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δημήτρη Βαρβαγιάννη.

Ο δήμαρχος και ο κ. Βαρβαγιάννης εξήγησαν στον Υπουργό τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις δύο πρόσφατες θεομηνίες καθώς και το γεγονός ότι ο Δήμος παρά τα αιτήματα που κατέθεσε δεν πήρε ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εξηγήσαμε στον κ. Λιβάνιο, αναφέρει ο Στρατής Κύτελης ότι ο Δήμος προχώρησε με δικά του χρήματα σε εργασίες αποκατάστασης και ότι θα πρέπει εφόσον είχαμε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να χρηματοδοτηθούμε εκτάκτως με 400 έως 500.000 ευρώ τουλάχιστον, για τις επισκευές σε δρόμους και υποδομές που είχαν υποστεί ζημιές. Μας υποσχέθηκε ότι άμεσα θα λάβουμε ένα ικανοποιητικό ποσό στα πλαίσι οτων δυνατοτήτων του Υπουργείου».

Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος έβαλε και το ζήτημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και με Ασφαλιστικά Μέτρα παραμένουν στην εργασία τους, ωστόσο θα πρέπει να πληρώνονται από το δήμο και όχι από τον ΟΑΕΔ όπως γινόταν μέχρι πρότινος μέσω του γνωστού προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι συνολικά 29 εργαζόμενοι, σημειώνει μιλώντας στο «Ν» ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, όμως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί διότι έχουν προσφύγει και άλλοι εργαζόμενοι στα δικαστήρια. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος μας δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους ανθρώπους αυτούς με δικούς του πόρους. Είπαμε βέβαια στον Υφυπουργό ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν σημαντικά κενά στις υπηρεσίες μας και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν σε όλα τα μέτωπα».

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος υποσχέθηκε ότι άμεσα θα εκταμιεύσει ορισμένα χρήματα για να πληρωθούν οι πρώτοι μισθοί και να μην συσωρεύονται χρέη στο Δήμο και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το τι μέλει γενέσθαι με την περίπτωσή τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των επαφών  τους ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης  είχαν και ιδιαίτερη συνάντηση και ενδιαφέρουσα αυτοδιοικητική και πολιτική συζήτηση με τους Νότη Μηταράκη και  Μάκη Βορίδη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης