× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απατεώνες στη Μυτιλήνη χρησιμοποιούν το όνομα γνωστού λογιστικού γραφείου

Το λογιστικό γραφείο της Άννας Φράγκου έχει δεχθεί καταγγελίες πολιτών οι οποίοι αναφέρουν ότι άγνωστοι προσπάθησαν να τους αποσπάσουν χρήματα ως δήθεν υπάλληλοι της επιχείρησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2023

Απατεώνες στη Μυτιλήνη χρησιμοποιούν το όνομα γνωστού λογιστικού γραφείου

Το όνομα του λογιστικού γραφείου της κ. Άννας Φράγκου στη Μυτιλήνη, χρησιμοποιούν επιτήδειοι απατεώνες εδώ και αρκετές ημέρες, οι οποίοι με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αποσπάσουν  χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες πολιτών χρησιμοποιώντας  απίθανες και πιθανές δικαιολογίες και πάντα με πρόσχημα την επιστροφή χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του λογιστικού γραφείου της Φράγκου, τις τελευταίες ημέρες έχουν επικοινωνήσει μαζί τους τουλάχιστον τρεις πολίτες ανάμεσά τους και πελάτες του συγκεκριμένου γραφείου οι οποίοι τους δήλωσαν ότι κάποιος υπάλληλος της επιχείρησης τους πήρε τηλέφωνο ζητώντας στοιχεία κάρτας και λογαριασμούς.

«Στην πρώτη περίπτωση ζήτησαν κάποιους κωδικούς τραπεζικής κάρτας, αναφέρει στενή συνεργάτιδα της κ. Φράγκου, μιλώντας στο «Ν»,  με την αιτιολογία ότι θα χρειαστούν για να μπει ποσό επιστροφής από την Εφορία. Ευτυχώς η γυναίκα δεν έπεσε στην παγίδα, γρήγορα κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει και αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Στη δεύτερη περίπτωση ζήτησαν 20 ευρώ προκειμένου να τακτοποιηθεί εκκρεμότητα με εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και να πάρει ο φορολογούμενος επιστροφή. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ο συμπολίτης μας δεν πίστεψε τον απατεώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει πρόκειται για έναν άνδρα, να σημειωθεί ότι δεν έχουμε κανέναν άνδρα υπάλληλο στο γραφείο, ο οποίος τηλεφωνεί σε διάφορα άτομα, κάποιοι είναι πελάτες μας, κάποιοι όχι και προσπαθεί να τους δελεάσει με κάποια δήθεν επιστροφή χρημάτων από δημόσιο φορέα. Ζητάει τραπεζικό λογαριασμό, αριθμούς καρτών, κωδικούς και διάφορα τέτοια τα οποία όμως σε περίπτωση που δοθούν ο άνθρωπος αυτός θα κλέψει χρήματα από τους λογαριασμούς των ανθρώπων αυτών».

Το λογιστικό γραφείο της κ. Φράγκου ήδη έχει επικοινωνήσει με την αστυνομία δηλώνοντας τα ύποπτα περιστατικά και εφιστά γενικά την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα και επαφές με αγνώστους.

«Το δικό μας γραφείο, σημειώνει η συνεργάτιδα της Άννας Φράγκου, σε κάθε επικοινωνία με πελάτη δηλώνει το όνομα του υπαλλήλου με τον οποίον μιλά ώστε να ξέρει ο καθένας με ποιον μίλησε και τι του είπε. Από την άλλη πλευρά δεν θα ζητήσουμε ποτέ στοιχεία που αφορούν τις τραπεζικές κάρτες και τους λογαριασμούς των πελατών μας, ούτε και κωδικούς εφορίας. Αυτούς ειδικά υποτίθεται ότι τους έχουμε εκδώσει εμείς και τους γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Λέσβο, όπου επιτήδειοι χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες και τα ονόματα γνωστών επιχειρήσεων της πόλης, φαρμακείων, λογιστικών γραφείων ακόμη και πολιτικών προσώπων του νησιού προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα.

Καλό θα είναι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους επικοινωνίες με άγνωστα άτομα και πριν δώσουν αυθόρμητα στοιχεία που σχετίζονται με ευαίσθητα δεδομένα και τραπεζικούς λογαριασμούς, να σκέφτονται το ενδεχόμενο της εξαπάτησης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ