× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Νέα σύνθεση, νέα ταυτότητα, νέα παράδοση»

Ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/7/2023

«Νέα σύνθεση, νέα ταυτότητα, νέα παράδοση»
' χρόνος ανάγνωσης

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών η Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέθεσε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρίσιμες αποφάσεις. Οφείλουμε να εργαστούμε με επιμονή.

Η υποψηφιότητά μου εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην Ελλάδα και την κοινωνία, κάθε δημοκράτη πολίτη, αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι συνθήκες από τη γέννησή του. Αφορά στα κοινωνικά αγαθά, τους νέους ανθρώπους, αφορά τις γυναίκες, αφορά την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, αφορά τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση και η πράσινη μετάβαση, αφορά τις δυνάμεις του πολιτισμού, αφορά τους ανθρώπους που υψώνουν τείχος στην άκρα δεξιά.

Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικό και μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Αναλάβαμε την κυβέρνηση και βγάλαμε τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αλλά διευρύναμε την ίδια στιγμή και το κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιλέξαμε να ανταποκριθούμε στα θέλω των προοδευτικών πολιτών. Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα χρειάζονται πολλά περισσότερα, βήματα που θα κάνουμε μαζί. Επιτυγχάνοντας μια νέα σύνθεση, ώστε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινή ταυτότητα, να διαμορφώσουμε μια νέα παράδοση.

Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο. Θέλουμε να είμαστε η δύναμη της δυναμικής αντιπολίτευσης, ώστε να γίνουνε αύριο η ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών.

Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες. Η προσδοκία είναι ζωντανή, πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε, πιστεύω ότι μπορούμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία