× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιοι κάνουν αίτηση για Market Pass στο gov.gr

Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της ανανέωσης του Market Pass

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2023

Ποιοι κάνουν αίτηση για Market Pass στο gov.gr

Στην έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα στήριξης που έγινε από το οικονομικό επιτελείο δόθηκαν οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία του Market Pass και με ποιον τρόπο θα λάβουν οι δικαιούχοι τα χρήματα. Τις διευκρινίσεις έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ανέφερε ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα, θα πρέπει να έχει κάνει φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2022, σύμφωνα με την οποία θα βγουν και οι τελικές λίστες πληρωμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, κρίσιμη προθεσμία θα είναι η ημερομηνία λήξης που έχει δοθεί στις 31 Ιουλίου 2023, οπότε μέχρι τότε, θα πρέπει οι δικαιούχοι θα έχουν κάνει φορολογική δήλωση, για να μπορεί να υπολογιστεί και να ελεγχθεί η κατάσταση της αίτησής τους.

Σε ό,τι αφορά το ποιος θα πρέπει να κάνει αίτηση και ποιος όχι, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε, πως για τη διευκόλυνση των πολιτών, όσοι έκαναν αίτηση τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν θα χρειαστεί να ξανακάνουν, αλλά η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα ανοίξει πάλι, για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση. Είτε επειδή έχασαν την προθεσμία, είτε επειδή δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Η επέκταση του Market Pass θα είναι τρίμηνη, θα καλύψει δηλαδή τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, εκκρεμούν ακόμη ερωτήματα, για το πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση αλλά και τι θα γίνει στην περίπτωση παράτασης φορολογικών δηλώσεων. Ο κ. Θεοχάρης απάντησε:«Καλό θα είναι να μη δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, είναι σωστό για να μπορέσουν να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό».

Για την πληρωμή, ανέφερε ότι υπολογίζεται «περί το τέλος Αυγούστου, ή και κάποιες μέρες αργότερα», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό «σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των φορολογικών δηλώσεων από την 1η Αυγούστου»

Πώς κάνετε αίτηση για Market Pass 2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.
Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας. Για το κινητό θα σας έρθει ένας κωδικός με SMS, ενώ για το e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία