× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ορεινή ποδηλασία στη Στύψη

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου στην Στύψη, ο 2ος αγώνας του τοπικού πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας του 2023.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2023

Ορεινή ποδηλασία στη Στύψη
' χρόνος ανάγνωσης

Το τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 2022 συνεχίστηκε με τον 2ο αγώνα στη Στύψη το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου.
Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB, πραγματοποιήθηκε για 5η φορά μέσα στο χωριό της Στύψης, στις γύρω πλαγιές του χωριού και στο κοντινό δασάκι. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 9 το πρωί  από την κεντρική πλατεία της Στύψης.
Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε σηματοδοτημένη διαδρομή στις πλαγιές του ηφαιστείου του Λεπέτυμνου, στα στενά γραφικά δρομάκια, τα πετρόχτιστα σπιτάκια με τις αυλές γεμάτες θεατές όλων των ηλικιών, σε μια νέα διαδρομή με μικρές παρακάμψεις που έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην ήδη πανέμορφη διαδρομή του παραδοσιακού Λεσβιακού χωριού. Στη διαδρομή προστέθηκε μεγάλο τμήμα, σε στενά παραδοσιακά πετρόστρωτα δρομάκια και διαμορφώθηκε εκ νέου η διαδρομή στο αλσήλιο με νέα ακόμα πιο ωραία περάσματα. Οι νέες πινελιές αποτέλεσαν τις όμορφες δυσκολίες του αγώνα που άφησαν μόνο θετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες αθλητές, λάτρεις του urban ΜΤΒ.
Mέσα από τον αγώνα STIPSI MTB 2023, οι αθλητές αλλά και όλοι οι θεατές γνώρισαν παράλληλα τη Λεσβιακή φύση, τον Λεσβιακό πολιτισμό, πανέμορφα τοπία του νησιού, αλλά και την γεωλογική μας κληρονομιά μέσα από τους εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς γεώτοπους της περιοχής του Λεπέτυμνου.
Στα αγωνιστικά:
Γυναίκες, μια και μοναδική αθλήτρια η Αφροδίτη Ζούρου, τερμάτισε και κατέκτησε την πρώτη θέση της κατηγορίας.
Junior: 1ος Χρήστος Σαχλός, 2ος Δημήτρης Μαντός, 3ος Νίκος Τσιγκρίτης
Άνδρες: 1ος Δημήτρης Αλεξίου, 2ος Νίκος Πέππας, 3ος Άγγελος Σανταβάς.
Master: 1ος Γιώργος Σαραϊδάρης, 2ος Μπάμπης Μπουντάκης, 3ος Stratos Lambos.
Veterans: 1ος Κώστας Λαϊνάς, 2ος Ανδρέας Τριανταφύλλου, 3ος Γαβριήλ Σαχλός.
e-Bikes: 1ος Φώτης Τζανής, 2ος Ιγνάτης Καλλιπολίτης, 3ος Τάκης Ψαρρός.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση της Κοινότητας Στύψης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Πολιτιστικού συλλόγου Στύψης. Ο Ποδηλατικος Σύλλογος Λέσβου και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, υποστήριξαν την εκδήλωση, ενώ το Lesvos Ride όπως πάντα, επιμελήθηκε την άρτια οργάνωσή της. Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν το κρεοπωλείο ¨ΠΑΥΛΟΣ¨. Πολύτιμη ήταν η συμβολή των εθελοντών που σε αρκετά σημεία φρόντιζαν την ασφάλεια των αγωνιζόμενων από διερχόμενα οχήματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναψε η φλόγα στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έκανε τις αναγκαίες ενέργειες ώστε η φλόγα να είναι ορατή κάθε βράδυ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναρπαστικό πρόγραμμα για παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Αντισσας

Με θέμα «Σπήλαια, υπόγειες καρστικές μορφές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Ο μύθος της Νυφίδας ζωνταντεύει

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Νυφίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βλάβη στο σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λέσβου ζητά την κατανόηση των πολιτών
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φυσικές καταστροφές και θεομηνίες στην Ιστορία της Λέσβου»

Ο Σύλλογος Σκαμιωτών «Παναγιά η Γοργόνα» διοργανώνει εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές που σφράγισαν την πορεία του νησιού – Διακεκριμένοι επιστήμονες φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν
ΧΩΡΙΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον Πολιχνίτο για το νερό

Η απουσία λύσεων και η θεαματική αποχώρηση του Αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη φούντωσαν την αγανάκτηση – Οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο