× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις 30 Ιουλίου ο κολυμβητικός διάπλους της μικρασιατικής μνήμης

Αξιόλογες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/7/2023

Στις 30 Ιουλίου ο κολυμβητικός διάπλους της μικρασιατικής μνήμης
' χρόνος ανάγνωσης

Από τις 3 Ιουνίου ξεκίνησαν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» και θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.


Οι εκδηλώσεις που έπονται να γίνουν είναι οι εξής:


Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και ώρα 10.00 θα πραγματοποιηθεί «12ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης» από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα, σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γέρας, τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Αθηνών και τον Α.Π.Σ. Αναγέννηση Ποσειδώνα Περάματος.


Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» της Σκάλας Λουτρών, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της κοινότητας Λουτρών καθώς και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και έκθεσης.


Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την θεατρική ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης με αποσπάσματα από το έργο «Κοινός λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου. Ερμηνεύει η Γεωργία Σαλεβουράκη.


Την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ορχήστρα Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης με θέμα «Αφιέρωμα στον ερωτικό Μίκη Θεοδωράκη».


Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, στις 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και περιφορά της εικόνας μέχρι το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922». Στην συνέχεια θα παρουσιαστεί αφιέρωμα για την προσφορά των Μικρασιατών Προσφύγων της Σκάλας Λουτρών στην κοινωνία του χωριού μας με την συμμετοχή του χορευτικού μας τμήματος και θα επακολουθήσει σερβίρισμα του παραδοσιακού καβουρμά φτιαγμένος από τις νοικοκυρές του χωριού με ένα ποτηράκι κρασί και γλέντι συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.


Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί από τον ιερέα της ενορίας μας θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.


Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο και την κοινότητα Λουτρών, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών με θέμα «Μικρά Ασία πατρίδα τα ψυχής μας».


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Παλαιάς Φώκαιας Αττικής, θα παρουσιάσουμε το έργο της χαράκτριας και ζωγράφου Άννας Κινδύνη (1914-2003) με καταγωγή από την Φώκαια Μικράς Ασίας.

* Ενδέχεται να υπάρξει μικρής απόκλισης αλλαγή της ημερομηνίας (λόγω μετάβασης του Συλλόγου από την Π. Φώκαια Αττικής με το πλοίο) για την οποία θα ενημερωθεί το κοινό εγκαίρως.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης