× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάζει στην Χίο το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 5.00 το απόγευμα με 39 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/7/2023

Συνεδριάζει στην Χίο το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Μετά από περίπου δύο μήνες συνεδριάζει δια ζώσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Αυτή την φορά η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Χίο και στην ημερήσια διάταξης περιλαμβάνονται 39 θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

 

-  Αξιοποίηση Εκθεσιακού Κέντρου «Γεώργιος Καλουτάς»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Έγκριση τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Βελτίωση Οδοποιίας Πόλης Χίου» προϋπολογισμού 1.245.935,40 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

- Έγκριση 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2023

-  Επικαιροποίηση της υπ’αριθμ. 69 / 07-12-2020 Απόφασης Νομαρχιακού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση απευθείας εξαγοράς οικοπέδου για τις ανάγκες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Ασωμάτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-  Ψήφισμα περί παράτασης παραμονής των εργαζομένων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας της ΔΥΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

- Ταμειακός απολογισμός οικονομικού έτους 2019 της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου

- Ταμειακός απολογισμός οικονομικού έτους 2020 της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Υποβολή οικονομικών στοιχείων που αφορούν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 1ου τριμήνου 2023

-  Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 Περιφέρειας βορείου Αιγαίου

- Αποτελέσματα ελέγχου επί εκτελούμενων μαθητικών δρομολογίων και επιβολή κυρώσεων.

-  Έγκριση αναπροσαρμογής συμβατικού κόστους δρομολογίων λόγω μηνιαίας διαφοροποίησης της τιμής των καυσίμων κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2023.

- Αναπροσαρμογή συμβατικού κόστους παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των κτιρίων που στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

- Τροποποίηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου σύμβασης για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας και ειδικότερα την περιγραφή των υπηρεσιών και εκπόνηση μελέτης: Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου, για τις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Λήμνου.

- Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης του άρθρου 100 Ν. 3852/2010 ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Συμπληρωματικές εργασίες για την εκπόνηση στατικής μελέτης αποκατάστασης Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφάλωνα».

- Έγκριση τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ. απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7, ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς

Α) την ένταξη μίας νέας δράσης κόστους 6.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Β)την Προμήθεια αθλητικού υλικού σε ομάδες της Π.Ε. Χίου κόστους 10.000 € συμπ. ΦΠΑ

- Επιχορήγηση Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων ομαδικών Ολυμπιακών  Αθλημάτων Εθνικών κατηγοριών βάσει του Αρθρου 70 του Νόμου 4954/2022 το οποίο αποτελεί συνέχεια του Άρθρου 66 του Νόμου 4735/2020.

- 2η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την Κατοχύρωση Προϊόντων της Περιφέρειας Β.Αιγαίου ως Προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ.

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης καθώς και των όρων αυτής με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών έρευνας για την εξερεύνηση, την ανάλυση και την απεικόνιση δορυφορικών και δεδομένων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών καθώς και της προμήθειας υπηρεσιών δορυφορικών δεδομένων υπερυψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο».

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης καθώς και των όρων αυτής με το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών έρευνας για συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και ενημέρωσης πολιτών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

- Επικαιροποίηση Απόφασης Συγκρότησης Επιτροπής, στην ΠΕ Σάμου για την παραλαβή προϊόντων της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

-Ορισμός εκπροσώπων για την επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2021 – 2027  

- Δωρεά παραχώρηση τριών δεξαμενών νερού στην Π.Υ. Σάμου

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο επισκευή ταρτάν γηπέδου Καρλοβάσου προϋπολογισμού 30.000,00 € (με ΦΠΑ 17%).

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: Αντικατάσταση σιδερένια περίφραξης γηπέδου Μαραθοκάμπου προϋπολογισμού 50.000,00 € (με ΦΠΑ 17%)

-  Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: Ανακατασκευή γηπέδου δημοτικού σχολείου Μαραθοκάμπου προϋπολογισμού 25.000,00 € (με ΦΠΑ 17%)

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: Βελτίωση δρόμου Σκουραιϊκα – Κατσουραιϊκα Προϋπολογισμού 250.000,00 € (με ΦΠΑ 17%).

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την υλοποίησης του έργου με τίτλο : Κατασκευή διάβασης πεζών στη γέφυρα κερκήτιου ρέματος Καρλοβάσου Προϋπολογισμού 58.500,00 € (με ΦΠΑ 17%).

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την υλοποίησης του έργου με τίτλο : Αποπεράτωση έργου παράκαμψης οικισμού Πλατάνου Σάμου. Προϋπολογισμού 70.000,00 € (με ΦΠΑ 17%)

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την υλοποίησης του έργου με τίτλο : Ερευνητική γεώτρηση για την ύδρευση του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων. Προϋπολογισμού 46.800,00 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση συνδέσεων δικτύων που προέκυψαν κατά την κατασκευή κεντρικού αγωγού βιολογικού Αγίου Κηρύκου, Προϋπολογισμού 80.000,00 € (με ΦΠΑ 24%)

-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο Κατασκευή δρόμου προς εγκατάσταση βιολογικού Αγίου Κηρύκου. Προϋπολογισμού 80.000,00 € (με ΦΠΑ 24%)

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: Αντικατάσταση δαπέδου (ΠΑΡΚΕ) κλειστού γυμναστηρίου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Προϋπολογισμού 53.000,00 € (με ΦΠΑ 24%)

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Φούρνων για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Φούρνων Δήμου Φούρνων Κορσεών», Προϋπολογισμού 276.000 € (με Φ.Π.Α.)

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση της υπηρεσίας με τίτλο Σύνταξη φακέλου οικοδομικής άδεια σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης Ικαρίας.  Προϋπολογισμού 27.000,00 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το σχέδιο αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη κατασκευή σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης στην Ικαρία» Προϋπολογισμού 13.000,00 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση παράτασης του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας ενός ατόμου και έγκριση της δαπάνης μισθοδοσίας του για υποβολή αιτήματος παράτασης συμμετοχής στο πρόγραμμα από την ΠΕΣ (δαπάνη 18.000,00 €)

- Έγκριση πρόσληψης και διάθεσης πίστωσης για τη μισθοδοσία 2 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου λόγω του σεισμού της 30ης Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο συνολικού ποσού 11.8700,00 ευρώ

-Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων του 7/2021 Ανοικτού Διεθνή Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού με Α/Α ΕΣΗΔΗΣ: 145873, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Σάμου (Δρομολόγια Νο 5, Νο 6, Νο 7, Νο8 και Νο 20)».

- Έγκριση Σχεδίου ΟΧΕ μικρών νησιών Βορείου Αιγαίου και του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης και Κανονισμού Λειτουργίας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»