× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σε προτεραιότητα η νησιωτική πολιτική, θέλουμε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς»

Θέματα που αφορούν στην νησιωτικότητα, στη λειτουργία του λιμανιού στο Σίγρι, στην έκδοση βίζας στις πύλες Σένγκεν και στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης στη σύσκεψη φορέων με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/7/2023

«Σε προτεραιότητα η νησιωτική πολιτική, θέλουμε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς»
' χρόνος ανάγνωσης

Η έκδοση της βίζας Σένγκεν στις πύλες εισόδου, η λειτουργία του λιμανιού στο Σίγρι, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας με σύγχρονα πλοία και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων της νησιωτικότητας μπήκαν μεταξύ άλλων στο τραπέζι της συζήτησης σήμερα το πρωί κατά τη συνάντηση των φορέων της Λέσβου με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέσβο από νωρίς το πρωί και συναντήσεις με στελέχη του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Σώματος, θέλησε να γνωρίσει από κοντά και να συζητήσει με τους φορείς του νησιού. Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, των φορέων εκπαίδευσης, του Δήμου Μυτιλήνης κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων του προς τον νέο Υπουργό έβαλε ο Κώστας Μουτζούρης την εφαρμογή του πολιτικού προγράμματος της έκδοσης βίζας στις πύλες Σένγκεν, το οποίο όπως είπε θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά μας από τουρίστες που προέρχονται από την Τουρκία. Το δεύτερο θέμα που έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης ο Κ. Μουτζούρης η μεταφορά των ζωοτροφών από τη Βόρεια Ελλάδα κάτι που όπως είπε είναι επιτακτική ανάγκη να γίνεται με πιο σωστό και οργανωμένο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα αιτήματά του ο Ταξιάρχης Βέρρος έβαλε το ζήτημα που αφορά την ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών στους Δήμους καθώς και τη λειτουργία του λιμανιού στο Σίγρι το οποίο όπως είπε καθυστερεί σημαντικά η ολοκλήρωσή του και παρά το γεγονός ότι εκτελείται δρομολόγιο εκεί το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Παράλληλα από την πλευρά του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, από τους κυρίους Μυρσινιά και Μουτζούρη,  τέθηκε το ζήτημα που αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και την δρομολόγηση σύγχρονων και γρήγορων πλοίων στις γραμμές που εξυπηρετούν τα νησιά μας.

Απαντώντας στα αιτήματα των φορέων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει το Υπουργείο προς τους πολίτες και σημαντικά βήματα για τη νησιωτικότητα. Όπως είπε φέτος φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική αύξηση αφίξεων στα λιμάνια της Λέσβου, ωστόσο είπε ότι και οι ίδιοι οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν προσπάθεια για την ικανοποίηση των τουριστών και των επισκεπτών, αφού όπως είπε η καλύτερη διαφήμιση είναι ο να μείνει ευχαριστημένος ο ίδιος ο τουρίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα αναφερόμενος ο κ. Βαρβιτσιώτης στο ζήτημα της πιλοτικής έκδοσης βίζας στα λιμάνια των νησιών για τους Τούρκους επισκέπτες, σημείωσε ότι το αίτημα αυτό εξετάζεται κατά προτεραιότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθεί με την τήρηση φυσικά όλων των απαιτούμενων ισορροπιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ