× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φτιάχνουν βαλίτσες για ιατρικές, πληροφορική και κοινωνικές επιστήμες ...

Σημαντικές βαθμολογίες εξασφάλισαν τα παιδιά από τα Επαγγελματικά Λύκεια της περιφέρειας. Ξεχωρίζει η Παναγιώτα Μιχαλακέλλη από τη Γέρα με το αστρονομικό 19.540 το οποίο έβγαλε χωρίς δυσκολία όπως λέει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2023

Φτιάχνουν βαλίτσες για ιατρικές, πληροφορική και κοινωνικές επιστήμες ...
' χρόνος ανάγνωσης

Σημαντικές επιδόσεις εξασφάλισαν και άριστες βαθμολογίες συγκέντρωσαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων της περιφέρειας του νησιού μας με τα σχολεία της Γέρας και της Καλλονής να πρωταγωνιστούν.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων πρόκειται για παιδιά ιδιαίτερα μελετηρά και προσηλωμένα στο στόχο τα οποία ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια καθημερινά για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΑΛ Γέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Επαγγελματικό Λύκειο της Γέρας οι καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου με πολύ καμάρι και χαρά μας έδωσαν τα ονόματα των δύο παιδιών που αρίστευσαν λέγοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι γενικά κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια, ωστόσο τόνισαν τα δύο αυτά παιδιά πήγαν πολύ καλά και με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν θα περάσουν στις σχολές που επιθυμούν.

Η πρώτη των πρώτων από το ΕΠΑΛ της Γέρας είναι η Παναγιώτα Μιχαλακέλλη η οποία συγκέντρωσε 19.540 μόρια από τον Τομέα των Επαγγελμάτων Υγείας και η όπως ομολογεί η ίδια επέλεξε να φοιτήσει στο Επαγγελματικό Λύκειο διότι είχε πάει εκεί ο αδελφός της και είχε μείνει πολύ ευχαριστημένος από το κλίμα και το επίπεδο εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η χρονιά δεν ήταν δύσκολη και το διάβασμα έβγαινε με προσήλωση, συγκέντρωση και προσπάθεια, όμως δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα. Όταν αποφάσισα να πάω στο Επαγγελματικό Λύκειο ήταν μια συνειδητή απόφαση την οποία πήρα βλέποντας τον αδελφό μου και πόσο καλή δουλειά γινόταν στο σχολείο».

Η Παναγιώτα όπως αναφέρει θα δηλώσει κυρίως ιατρικές, παραϊατρικές σχολές και παιδαγωγικά ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια θα είναι η πρώτη της επιλογή. Αυτό το διάστημα εργάζεται σε καφετέρια της περιοχής και όπως δηλώνει της αρέσει πολύ αυτό και το κάνει όλα τα καλοκαίρια. Όσο για διακοπές; Η Παναγιώτα πήγε στην Πάρο με την παρέα της μετά τις εξετάσεις, ανανεώθηκε και επέστρεψε έτοιμη να ξεκινήσει τη νέα της ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Λύκειο της Γέρας συναντάμε και τον Παναγιώτη Σέντα από το Τμήμα Πληροφορικής ο οποίος συγκέντρωσε 16.640 μόρια με πολύ καλή επίδοση στα μαθηματικά όπου πήρε 19,4.

Ο νεαρός Παναγιώτης περιγράφοντας τη χρονιά που πέρασε σημείωσε ότι είχε αρκετές δυσκολίες και προβλήματα. «Είχα αρκετά εμπόδια και πολλά πράγματα με κούρασαν φέτος, ευτυχώς όμως είχα στο πλευρό μου την οικογένειά μου και τους καθηγητές που με στήριζαν συνεχώς σε όλες τις δυσκολίες. Το κυριότερο πρόβλημά μου ήταν ότι δυσκολευόμουν να αφομοιώσω τη θεωρία. Ευτυχώς στο τέλος πήγαν όλα καλά και τώρα μπορώ λίγο να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ.

Ο Παναγιώτης στοχεύει πλέον σε σχολές Σωμάτων Ασφαλείας ή Πληροφορικής ανάλογα με το που θα κινηθούν οι βάσεις το επόμενο διάστημα.

Δείτε εδώ τις προσφορές του Lidl

ΕΠΑΛ Καλλονής

Τρία παιδιά με πολύ καλές επιδόσεις συναντάμε και στο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής από τον τομέα Μηχανικών Οχημάτων και τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.

Το πρώτο αστέρι του ΕΠΑΛ Καλλονής είναι ο Γιώργος Γομέλης ο οποίος συγκέντρωσε 17.480 μόρια. Ο Γιώργος δίνει εξετάσεις για δεύτερη χρονιά ενώ και πέρυσι είχε περάσει στη σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Ο λόγος που έδωσα ξανά πανελλαδικές εξετάσεις είναι επειδή ήθελα να περάσω στην αστυνομία ή σε κάποια άλλη σχολή σωμάτων ασφαλείας. Έγραψα πολύ καλύτερα από πέρυσι δεν ξέρω όμως αν θα μπορέσω να περάσω. Αν δεν μπω στην Αστυνομία θα συνεχίσω μάλλον με τη σχολή που είμαι τώρα ή θα πάω σε κάποια άλλη ανάλογα με τις βάσεις. Δεν νομίζω ότι έχω κουράγιο να δώσω ξανά εξετάσεις ήδη η δεύτερη φορά ήταν πολύ δύσκολη για μένα, γιατί είχα παράλληλα και τα μαθήματα του Πανεπιστημίου».

Στο ΕΠΑΛ Καλλονής συναντάμε τη Μαρία Καραγεωργίου από τον τομέα οικονομίας και Διοίκησης η οποία 16.340 μόρια βάζει πλώρη ολοταχώς για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών. Η Μαρία περιγράφει η μικρή οδύσσεια που περνούσε κάθε μέρα για να πάει από το χωριό της στο Σκαλοχώρι στην Καλλονή και να παραμείνει εκεί έως αργά το απόγευμα να ολοκληρώσει τα φροντιστήρια και να επιστρέψει μετά τις 7.30 στο σπίτι της.

«Δύσκολη χρονιά ειδικά ο χειμώνας. Πολύ πίεση, φροντιστήρια, λύπες, χαρές, αγωνίες, ανάμεικτα συναισθήματα και προσπάθεια. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, θεωρώ ότι πιάσαμε το στόχο και τώρα είμαι έτοιμη για το επόμενο βήμα».

Η Μαρία όπως μας λέει δεν θα πάει διακοπές αφού εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση στην Αρχαία Άντισσα. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να τη στενοχωρεί αφού περνάει καλά και βρίσκει χρόνο να ξεκουραστεί.

Πολύ καλή επίδοση και 15.290 μόρια εξασφάλισε και η Κωνσταντίνα Μούτσου από το ίδιο σχολείο και τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.

Η ίδια λέει ότι ξεκίνησε αρχικά στο Γενικό Λύκειο και στην πορεία άλλαξε κατεύθυνση και πήγε στο ΕΠΑΛ.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση και γενικά δυσκολεύτηκα αρκετά να προσαρμοσθώ. Δεν ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, όμως φέτος έβαλα τα δυνατά μου σε μια δύσκολη και πιεστική χρονιά, με πολλά φροντιστήρια και προσπάθεια νομίζω ότι τα κατάφερα».

Η Κωνσταντίνα όπως αναφέρει θέλει να περάσει είτε στη σχολή Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή είτε σε σχολές Κοινωνικής Πολιτικής ανάλογα με το που θα κινηθούν οι βάσεις φέτος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς