× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από τα θρανία της Γέρας, φοιτητές σε μεγάλες σχολές και Πανεπιστήμια

Τέσσερα παιδιά που με κόπο και προσπάθεια συγκέντρωσαν πολύ καλές βαθμολογίες διηγούνται στο «Ν» τις ιστορίες τους και μοιράζονται στόχους και όνειρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2023

Από τα θρανία της Γέρας, φοιτητές σε μεγάλες σχολές και Πανεπιστήμια

Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε τη μικρή αδικία εις βάρος των παιδιών του Λυκείου της Γέρας, με το οποίο δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αφού δεν απάντησε ποτέ το τηλέφωνο του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από μια μικρή έρευνα που κάναμε καταφέραμε να εντοπίσουμε τους 4 καλύτερους του σχολείου οι οποίοι μας διηγήθηκαν τις μικρές ιστορίες τους για το χρόνο που πέρασε στην Γ’ Λυκείου, με δυσκολίες, προβλήματα, και μικρές καθημερινές νίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την καλύτερη βαθμολογία του σχολείου συγκέντρωσε η Μαρία Σουβατζή στον τομέα Οικονομίας και Πληροφορικής με 18.140 μόρια και στρογγυλά εικοσάρια σε Πληροφορική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η Μαρία αναφερόμενη στη χρονιά της Γ’ λυκείου ανέφερε ότι ήταν δύσκολη απαιτητική κι όπως αναφέρει αυτό που την δυσκόλεψε περισσότερο από όλα ήταν τα μαθηματικά. Σε κάθε περίπτωση όμως προσθέτει όλα τα μαθήματα απαιτούσαν σημαντική προσπάθεια.

Η Μαρία προς το παρόν σχεδιάζει τις διακοπές της μαζί με την παρέα της και ετοιμάζεται για τη νέα της ζωή από το φθινόπωρο. Όπως λέει το πιθανότερο είναι ότι θα δηλώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια κατεύθυνση σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής συναντά κανείς το Μάριο Φωκιανό από το Πέραμα της Γέρας ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 17.500 μόρια με 19 στην Πληροφορική και 20 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ο Μάριος περιγράφοντας τη χρονιά της Γ’ Λυκείου την χαρακτηρίζει δύσκολη και αγχωτική ωστόσο σημειώνει μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία κατάφερε να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει τον εαυτό του και τις ικανότητές του. «Με στήριξαν οι γονείς μου και οι καθηγητές μου και το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μάριος μετά την επιτυχία του βάζει πλώρη για Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Στην Οικονομία και Πληροφορική από το Λύκειο της Γέρας συναντάμε και την Μίνα Τσομπανέλλη από τον Πλακάδο η οποία συγκέντρωσε 17.425 μόρια και βάζει πλώρη για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Μία χρονιά με δυσκολίες και ρουτίνα ήταν αυτή που πέρασε, αναφέρει η Μίνα, όμως προσθέτει είχαμε και ευχάριστες στιγμές. Το διάβασμα επίπονο και η προσπάθεια το ίδιο ευτυχώς όμως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

Δείτε εδώ τις προσφορές του Lidl 

Στην κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών συναντάμε την Ελένη Αποστόλου η οποία συγκέντρωσε 16.900 μόρια με καλύτερη επίδοση στα Λατινικά που έγραψε 18,9.

Η Ελένη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήταν δύσκολη και πιεστική, απαιτούσε συνέπεια και πρόγραμμα. Ωστόσο, πρόσθεσε είχε και καλές στιγμές με φίλους και παρέες κι αυτό τη βοήθησε σημαντικά. «Είναι ωραίο να αξιοποιούμε τον χρόνο μας δημιουργικά και να ζούμε την κάθε στιγμή. Δεν θεωρώ πραγματικά ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι λόγος για στερήσεις και περιορισμούς, σε όλα τα πράγματα μπορούμε να κρατήσουμε ισορροπίες».

Το κορίτσι έκανε διακοπές στην Πάρο και πλέον ετοιμάζεται για τη νέα της ζωή στο Πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρει η πρώτη της επιλογή είναι η Αγγλική φιλολογία, περιμένει ωστόσο να δει τις επιδόσεις της και στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος