× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε»

Οργή επιβατών για την ακινητοποίηση του τρένου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2023

«Δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε»
' χρόνος ανάγνωσης

Ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση καταγγέλλουν συγγενείς και επιβάτες που έμειναν για πάνω από μία ώρα μέσα στο τρένο που ακινητοποιήθηκε στη σήραγγα Οθρύος, ανάμεσα σε Λαμία και Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αμαξοστοιχία Intercity 53 επέβαιναν 325 επιβάτες με την Hellenic Train να αναφέρει σε δήλωσή της ότι το τρένο ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος και πως άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου. Ακόμα είπε ότι οι επιβάτες ενημερώνονταν με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοπέλα που επέβαινε στο τρένο μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας είπε ότι «μας σταμάτησαν λίγο πριν φτάσουμε στο Λιανοκλάδι, μία παρά μέσα στο τούνελ το μεγάλο. Δεν είχαμε και σήμα να επικοινωνήσουμε. Πέρασε η ώρα, μας είπαν τη μία φορά βλάβη στη μηχανή, τη δεύτερη ενημέρωση καμία. Είχα αγχωθεί για τη μητέρα μου γιατί με περίμενε μιάμιση ώρα, δεν ήξερε, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε, δεν είχαμε σημεία ζωής».

Όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες μέσα στο τρένο ανέφερε ότι «είχε πολλή ζέστη στην αρχή μετά κάτι έκαναν με τη μηχανή και κάπως είχε μια δροσιά με το air condition κάποια στιγμή. Αλλά όσο να ναι ήτανε…». Ακόμα πρόσθεσε ότι: «Στη αρχή δεν φοβήθηκα αλλά μετά έκανα την προσευχή μου πολλές φορές, η αλήθεια είναι. Μετά απ' αυτό που συνέβη στα Τέμπη...».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς της η μητέρα της κοπέλας κατήγγειλε ότι: «Τουλάχιστον ενημέρωσε, ότι είμαστε καλά, τα παιδιά όποιον περιμένετε, με τόσα που γίνονται. Και να μας πουν ότι θα έρθουν αύριο. Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τα παιδιά. Δεν είχαμε επικοινωνία. Ζουν, πέθαναν, λιποθύμησαν. Δεν γίνονται λίγα. Μας κόπηκαν τα πόδια γιατί ήταν και αυτό σύντομο με τα Τέμπη. Μία ενημέρωση καλύτερη να είχαμε».

Ένας άλλος επιβάτης ανέφερε ότι παρέμεινε, μέσα στο τρένο για μιάμιση ώρα. «Οι συνθήκες εντάξει ήταν. Όποιος ήθελε να πάρει νερό μπορούσε να πάρει δωρεάν» είπε ενώ ότι τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν φοβήθηκε απάντησε: «Εσύ τι λες;».

Συγγενής επιβάτη κατήγγειλε από πλευράς του ότι: «Υπήρξε μια σχετικά πολύ ώρα καθυστέρηση. Σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχε ενημέρωση αν το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, δημιουργεί πρόβλημα στους επιβάτες. Να βγάλουν μια ανακοίνωση ότι δεν έγινε ατύχημα, δεν έγινε πυρκαγιά, δεν συμβαίνει κάτι και ότι ο κόσμος είναι υγιής. Ακούγαμε πυροσβεστικά, ακούγαμε ασθενοφόρα και πανικοβληθήκαμε. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη την συμπεριφορά της υπηρεσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι σε νεότερη ανακοίνωσή της η Hellenic Train ανέφερε ότι «η αμαξοστοιχία 53 αναχώρησε από το Λιανοκλάδι και αναμένεται να αφιχθεί στον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα λίγο πριν τις 17:00. Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από το προσωπικό της αμαξοστοιχίας για την αποζημίωση του εισιτήριου τους»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώνεται η θητεία του Αλέξανδρου Κουβακά στο Βόρειο Αιγαίο

Αποστρατεύεται ο Αρχιπύραρχος και Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μετά από απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή σκυτάλης στην 98 ΑΔΤΕ με μετάθεση του Νικολάου Γκρέτσα

Αποχωρεί από τη Λέσβο ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ και αναλαμβάνει καθήκοντα στη Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών
ΕΛΛΑΔΑ

Αποστρατεύεται ένας σταθερός φίλος της Λέσβου

Ο Υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας ολοκληρώνει μια μακρά διαδρομή προσφοράς στο Πυροσβεστικό Σώμα αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα και στο Βόρειο Αιγαίο την περίοδο που είχε υπηρετήσει
ΕΛΛΑΔΑ

Ράλι χωρίς φρένο για τη χρυσή λίρα

Από τα 826 στα 1.020,8 ευρώ με τους Έλληνες να επιβεβαιώνουν τη διαχρονική τους εμπιστοσύνη στον χρυσό
ΕΛΛΑΔΑ

Πλεονάσματα στα χαρτιά, φτώχεια στην πραγματική ζωή

Η Ελλάδα προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε βήμα πίσω δηλώνουν οι αγρότες πριν την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Τα τρακτέρ στους δρόμους, με ανοιχτό το εθνικό δίκτυο και αιχμή τα αιτήματα για Mercosur και κόστος παραγωγής προβλέπει η απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτικών μπλόκων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολλά τα μποφόρ και την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο

Συστάσεις από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για ασφαλή πρόσδεση σκαφών και αποφυγή θαλάσσιων δραστηριοτήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Το χάσμα της ψηφιακής οικονομίας στην Ελλάδα

Καταναλωτές ώριμοι επιχειρήσεις διστακτικές με τις online πωλήσεις να φτάνουν τα 36,1 δισ. ευρώ αλλά να περιορίζονται στο 9,5% του συνόλου του τζίρου
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 16 Ιανουαρίου

Θα καταβληθούν 63,12 εκατ. ευρώ σε 66.607 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης το Blue Star Myconos

To πλοίο της Blue Star Ferries θα παραμείνει στο λιμάνι της πόλης από το Σάββατο 10 Ιανουαρίου μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών
ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασε η συμφωνία Ε.Ε. – Mercosur και με την ψήφο της Ελλάδας

Η εμπορική συμφωνία κέρδισε την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία, παρόλο που Γαλλία, Πολωνία, Αυστρία, Ιρλανδία και Ουγγαρία ήταν αντίθετες
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτόνησε κτηνοτρόφος

Είχαν θανατώσει το κοπάδι του εξαιτίας της ευλογιάς