H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην «21η Πανηπειρωτική 2023»
Σε άλλη μια μικρή περιφερειακή έκθεση συμμετείχε η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου το 2023
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/6/2023
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Π.Β.Α. στην έκθεση «21η Πανηπειρωτική 2023» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη παρουσία των νησιών σε μία ακόμη περιφερειακή έκθεση και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.
Η γενική – μικτή έκθεση «21η Πανηπειρωτική 2023», διοργανώνεται τα τελευταία 20 χρόνια στα Ιωάννινα, από την εταιρεία οργάνωσης εκθεσιακών δραστηριοτήτων «Κύκλος Ε.Ε.» και αποτελεί σημαντικό θεσμό και ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, ενώ φέτος τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Δωδώνης, του Δήμου Ζίτσας, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ.ο.κ.
Το οργανωτικό πλαίσιο της συμμετοχής της Π.Β.Α., είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος και το γενικό συντονισμό της αποστολής η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου Άννη Ανδρεάδου, οι οποίοι εκπροσώπησαν και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.
Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες του Βορείου Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής των εγκαινίων της έκθεσης, κήρυξαν μαζί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου την έναρξη λειτουργίας των εργασιών της.
Εντός του μεγάλου ενιαίου περιπτέρου της Π.Β.Α., συνολικού εμβαδού 86 τ.μ., παρουσιάστηκαν σε σχετικά διακριτούς χώρους, οι 3 περιφερειακές ενότητες με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στα ενιαία stands των περιφερειακών ενοτήτων – νησιών, φιλοξενήθηκαν δωρεάν τα πλέον χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά προϊόντα της τοπικής παραγωγής, καθώς και γενικά έντυπα προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, από τουριστικής και πολιτιστικής πλευράς.
Επί πέντε ημέρες που διήρκεσε η έκθεση, οι εκπρόσωποι του Βορείου Αιγαίου, υποδεχόταν το ευρύ καταναλωτικό κοινό της Ηπείρου, επιτυγχάνοντας την ολοκληρωμένη παρουσίαση της παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, μέσω της έκθεσης των διατροφικών και τουριστικών τους «προϊόντων», καθώς και μέσω των συνεχών γευσιγνωστικών δοκιμών.