× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης το πανάκριβο μηχάνημα παραλιών της Μυτιλήνης

Πραγματοποιείται επισκευή σε εξειδικευμένο συνεργείο της πόλης. Τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το χειρισμό του εργαλείου και αν η βλάβη οφείλεται σε αστοχίες κατά τη χρήση του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/6/2023

Παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης το πανάκριβο μηχάνημα παραλιών της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Τελικά τι συμβαίνει με το πανάκριβο μηχάνημα καθαρισμού ακτών και αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μυτιλήνη; Που βρίσκεται και γιατί δεν είναι έξω  να φτιάχνει τις παραλίες και τους αγροτικούς μας δρόμους;

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικό ερώτημα για το θέμα κατέθεσε πριν μερικές ημέρες με δημόσια ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατζανός. Στην ανακοίνωση του ο κ. Κατζανός έκανε λόγο για σοβαρή βλάβη του μηχανήματος λόγω κακού χειρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ερωτήματα του Γιώργου Κατζανού δεν απαντήθηκαν ποτέ από τη Δημοτική Αρχή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι ισχυρισμοί του περί βλάβης του μηχανήματος είναι πέρα για πέρα αληθινοί.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το μηχάνημα που κόστισε στο Δήμο 186.450 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, βρίσκεται σε εξειδικευμένο συνεργείο της Μυτιλήνης παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης που υπέστη. Από τις πληροφορίες αυτές προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το αν ο οδηγός που κλήθηκε να το χρησιμοποιήσει είχε την κατάλληλη εμπειρία και εκπαίδευση για ένα τέτοιο εργαλείο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της απίθανης κατάστασης είναι ο Δήμος Μυτιλήνης να μην έχει καταφέρει ακόμη να δουλέψει στις παραλίες του και να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες εν μέσω θερινής περιόδου κι ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική δραστηριότητα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί μία σοβαρή επένδυση για τις υπηρεσίες του Δήμου, αφού εκτός από στρώσιμο παραλιών, πραγματοποιεί παράλληλα και αγροτική οδοποιία με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.

Αντίστοιχο εργαλείο διαθέτει και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, ο οποίος όμως, χρησιμοποιώντας προφανώς τους κατάλληλους χειριστές δεν το έχει αχρηστέψει κι έχει στρώσει με αυτό τις περισσότερες παραλίες της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη φορά που είχε χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο εργαλείο στο νησί ήταν την εποχή  που ήταν δήμαρχος ο αείμνηστος Σπύρος Γαληνός, όταν η τότε δημοτική αρχή μίσθωσε τις υπηρεσίες και το μηχάνημα ιδιωτικής εταιρείας από τη Βόρεια Ελλάδα. Την περίοδο εκείνη έγιναν εργασίες αγροτικής οδοποιίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα όπως αναφέρουν άτομα που είχαν συνεργαστεί τότε με το Δήμο, η απόσβεση του μισθώματος από την εξοικονόμηση χρημάτων, έγινε πολύ γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες από το Δήμο Μυτιλήνης αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες πιθανόν θα ολοκληρωθεί η επισκευή του μηχανήματος και ότι πλέον θα βγει στους δρόμους και στις παραλίες, για να προλάβει έστω το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ενώ έχουν προσληφθεί και δύο νέοι χειριστές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο εργαλείο.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης