× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης το πανάκριβο μηχάνημα παραλιών της Μυτιλήνης

Πραγματοποιείται επισκευή σε εξειδικευμένο συνεργείο της πόλης. Τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το χειρισμό του εργαλείου και αν η βλάβη οφείλεται σε αστοχίες κατά τη χρήση του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/6/2023

Παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης το πανάκριβο μηχάνημα παραλιών της Μυτιλήνης

Τελικά τι συμβαίνει με το πανάκριβο μηχάνημα καθαρισμού ακτών και αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μυτιλήνη; Που βρίσκεται και γιατί δεν είναι έξω  να φτιάχνει τις παραλίες και τους αγροτικούς μας δρόμους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικό ερώτημα για το θέμα κατέθεσε πριν μερικές ημέρες με δημόσια ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατζανός. Στην ανακοίνωση του ο κ. Κατζανός έκανε λόγο για σοβαρή βλάβη του μηχανήματος λόγω κακού χειρισμού.

Τα ερωτήματα του Γιώργου Κατζανού δεν απαντήθηκαν ποτέ από τη Δημοτική Αρχή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι ισχυρισμοί του περί βλάβης του μηχανήματος είναι πέρα για πέρα αληθινοί.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το μηχάνημα που κόστισε στο Δήμο 186.450 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, βρίσκεται σε εξειδικευμένο συνεργείο της Μυτιλήνης παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης που υπέστη. Από τις πληροφορίες αυτές προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το αν ο οδηγός που κλήθηκε να το χρησιμοποιήσει είχε την κατάλληλη εμπειρία και εκπαίδευση για ένα τέτοιο εργαλείο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της απίθανης κατάστασης είναι ο Δήμος Μυτιλήνης να μην έχει καταφέρει ακόμη να δουλέψει στις παραλίες του και να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες εν μέσω θερινής περιόδου κι ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική δραστηριότητα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί μία σοβαρή επένδυση για τις υπηρεσίες του Δήμου, αφού εκτός από στρώσιμο παραλιών, πραγματοποιεί παράλληλα και αγροτική οδοποιία με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.

Αντίστοιχο εργαλείο διαθέτει και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, ο οποίος όμως, χρησιμοποιώντας προφανώς τους κατάλληλους χειριστές δεν το έχει αχρηστέψει κι έχει στρώσει με αυτό τις περισσότερες παραλίες της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη φορά που είχε χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο εργαλείο στο νησί ήταν την εποχή  που ήταν δήμαρχος ο αείμνηστος Σπύρος Γαληνός, όταν η τότε δημοτική αρχή μίσθωσε τις υπηρεσίες και το μηχάνημα ιδιωτικής εταιρείας από τη Βόρεια Ελλάδα. Την περίοδο εκείνη έγιναν εργασίες αγροτικής οδοποιίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα όπως αναφέρουν άτομα που είχαν συνεργαστεί τότε με το Δήμο, η απόσβεση του μισθώματος από την εξοικονόμηση χρημάτων, έγινε πολύ γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες από το Δήμο Μυτιλήνης αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες πιθανόν θα ολοκληρωθεί η επισκευή του μηχανήματος και ότι πλέον θα βγει στους δρόμους και στις παραλίες, για να προλάβει έστω το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ενώ έχουν προσληφθεί και δύο νέοι χειριστές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο εργαλείο.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής