× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησε ο έλεγχος βηματοδοτών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους κατοίκους της Λέσβου. Στόχος από το Σεπτέμβριο η διαδικασία αυτή να γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικού του νοσοκομείου δηλώνει στο «Ν» ο διοικητής του Γιώργος Καμπούρης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2023

Ξεκίνησε ο έλεγχος βηματοδοτών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ξεκίνησε, το Σάββατο 17 Ιουνίου, η ρύθμιση βηματοδοτών και απινιδωτών, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η αρχή έγινε με τις συσκευές της εταιρεία Medronic. Αύριο Κυριακή θα εξεταστούν οι ασθενείς οι οποίοι φέρουν βηματοδοτική ή απινιδωτική συσκευή των εταιρειών Boston scientific, St Jude, Abbott, Biotronic. Σε δηλώσεις του στην κάμερα του «Ν» ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης ανέφερε πως στόχος είναι, από το Σεπτέμβριο και μετά, η καταγραφή, ο έλεγχος και η ρύθμιση των συσκευών να πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη από τα στελέχη του νοσοκομείου.


Στις 17 Ιουνίου βρέθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών Σκεύος Σιδερής για να προχωρήσει στην ρύθμιση των βηματοδοτών και απινιδωτών των κατοίκων της Λέσβου. Σε δήλωση του στο «Ν» σημείωσε: «Μετά από αίτημα του νοσοκομείου Μυτιλήνης φτιάξαμε μια ομάδα ιατρών και τεχνικών που υποστηρίζουν την ρύθμιση των βηματοδοτών και απινιδωτών και είμαστε σήμερα στην Μυτιλήνη για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ενέργειες. Νομίζω ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία του διοικητού και όλων όσων σκέφθηκαν να γίνει εδώ αυτή η διαδικασία. Διότι εξυπηρετεί πάρα πολύ τους ασθενείς και τους απαλλάσσει από έξοδα μεταφοράς από την Μυτιλήνη στην Αθήνα αλλά και την κόπωση που υφίστανται κατά τις μετακινήσεις. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ευχόμαστε και στο μέλλον να έχουμε μια καλή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και το νοσοκομείο».


Δηλώσεις στην κάμερα του «Ν» έκαναν επίσης ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Παναγιώτης Ανδρόνικος τόνισε πως είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Τόνισε πως κατά τον έλεγχο των πρώτων 40 ασθενών με βηματοδότη που έγινε διαπιστώθηκε πως 3 αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Επίσης τόνισε πως το Σάββατο εξετάσθηκαν οι βηματοδότες ασθενών που δεν είχαν ρυθμιστεί και ελεγχθεί για 8 και 10 χρόνια.


Από την πλευρά του ο επεμβατικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας υπογράμμισε πως πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Επίσης τόνισε την πολύ καλή οργάνωση που υπήρξε από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου.


Συγγενείς ασθενών ανέφεραν πως ήταν πολύ δύσκολο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να μετακινούνται κάθε έξι μήνες από την Μυτιλήνη στην Αθήνα προκειμένου να γίνει έλεγχος και ρύθμιση του βηματοδότη.


Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις όλων των συντελεστών της δράσης:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν