× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτέλους ξεκινά η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα

Από σήμερα Δευτέρα Δευτέρα 12 Ιουνίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/6/2023

Επιτέλους ξεκινά η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα

Ξεκινά  από σήμερα 12 Ιουνίου η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που αφορούν στην πεζοδρόμηση  σε Λαδάδικα και Κομνηνάκη σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης ΑΣΠΙΔΑ είχε καταγγείλει την καθυστέρηση της διαδικασίας η οποία προφανώς είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στις επιχειρήσεις που δραστηριόποιούνται στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Μυτιλήνης υπενθυμίζει ότι για το δρόμο της αγοράς ισχύουν οι αποφάσεις του 2014 και οι όποιες απαγορεύσεις επιβλήθηκαν τότε ενώ σημειώνει πως όλα αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν οριστικά με συγκοινωνιακή μελέτη που είναι σε εξέλιξη. 

Ανλυτκά οι ρυθμίσεις: 

Περιοχή Λαδάδικα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραμένουν ως οδοί διέλευσης των οχημάτων οι:

- Χίου (από την Προκυμαία έως τη συμβολή της με την Αθανασίου Μητρέλια) με κατεύθυνση τις οδούς Βερναρδάκη και Μητροπόλεως, που παραμένουν ως έχουν, καθώς επίσης και η οδός Ικαρίας για την έξοδο των οχημάτων που προέρχονται από την οδό Πιττακού.

- Τα τμήματα των οδών που περικλείονται από τις οδούς Αθ. Μητρέλια, Μητροπόλεως και Ερμού πεζοδρομούνται σε 24ωρη βάση, με εξαίρεση α) το τμήμα της οδού Αθ. Μητρέλια από την συμβολή της με την οδό Ικαρίας έως την οδό Χίου και β) η οδός Ιωακείμ και Χρυσοστόμου Σμύρνης από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου, τα οποία πεζοδρομούνται 09.00 μ.μ. – 05.00 π.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ως πεζόδρομοι χαρακτηρίζονται:

- Η οδός Σάμου, η οδός Αγίου Ευστρατίου, η οδός Θάσου, η οδός Λήμνου και η οδός Αρχιπελάγους έως τη συμβολή της με την οδό Ικαρίας.

Οδός Κομνηνάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πεζοδρόμηση της οδού Κομνηνάκη θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση από την οδό Βερναρδάκη (Μουσικό Καφενείο) έως την είσοδο του Πάρκου Χατζηδήμου. Εγκρίνεται, επίσης, το τμήμα της οδού από την είσοδο του Πάρκου Χατζηδήμου έως την οδό Σκρά ως Ήπιας Κυκλοφορίας (χαμηλή ταχύτητα οχημάτων έως 20 km/h - άρθρο 39 Κ.Ο.Κ.), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι περίοικοι και οι ένοικοι του ξενοδοχείου.

Ως προς τα παραπάνω θεωρείται δεδομένη η ανεμπόδιστη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, πεζών και Α.Μ.Ε.Α., καθώς και η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών σε πολύ μικρού πλάτους οδούς. Στα παραπάνω πεζοδρομημένα τμήματα δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων για λόγους ασφάλειας (διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης). Επιπλέον, απαγορεύονται ρητά η χρήση κοινόχρηστων χώρων για αποθήκευση οποιουδήποτε εξοπλισμού (π.χ. ψυγεία, τραπεζοκαθίσματα κ.λ.π.), η εναπόθεση απορριμμάτων, τα οποία θα παραδίδονται κατά την στιγμή διέλευσης του απορριμματοφόρου και η τοποθέτηση μόνιμων εγκαταστάσεων (πέργκολες, ζαρτινιέρες, ξύλινα δάπεδα κ.λ.π.).

Πλατεία Αγίου Ευστρατίου 

Παραμένει ως έχει παραχωρηθεί στα περιμετρικά καταστήματα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 126/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η παρούσα πεζοδρόμηση έχει ισχύ από 01-06-2023 έως 31-10-2023 και από τις 21:00 (9:00 μ.μ.) έως τις 05:00 (5:00 π.μ.).

Ο Δήμος Μυτιλήνης διατηρεί τη δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης σε περίπτωση ανάπτυξη μόνιμων σταθερών κατασκευών και παρεμπόδισης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και διέλευσης/ στάσης/ στάθμευσης οχημάτων μόνιμων κατοίκων και ΑΜΕΑ.

Οδός Ερμού

Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό καθεστώς στην οδό Ερμού, στη Μυτιλήνη, είμαστε υποχρεωμένοι να σας γνωρίσουμε ότι δεν υπήρξε καμιά αλλαγή.

Επομένως, ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου (πρακτικό της 19ης/2014 συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης) που λήφθηκε μετά την υπ αρίθμ 171/2014 απόφαση της ΕΠΖ του Δήμου Λέσβου.

Έτσι συνεχίζεται η ισχύς των εξής:

1. Από την Επάνω Σκάλα (καφενεία ‘‘Ερμής’’ και ‘‘Κάστρο’’) μέχρι το Γενί Τζαμί, επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων όλο το εικοσιτετράωρο.

2. Από το Γενί Τζαμί μέχρι το σημείο τομής της Ερμού με την Αγίου Θεράποντος, απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων όλο το εικοσιτετράωρο. Κατ’ εξαίρεση, για τις ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, επιτρέπεται η διέλευση μόνο των οχημάτων των περιοίκων και των καταστηματαρχών της Ερμού, που διαθέτουν ειδική κάρτα διέλευσης.

3. Από τη Μητροπόλεως έως την οδό Περγάμου, επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων για όλο το εικοσιτετράωρο.

4. Από το σημείο τομής της Ερμού με την Αγίου Θεράποντος μέχρι τα Κεντρικά Λύκεια, επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων για όλο το εικοσιτετράωρο.

5. Η τροφοδοσία των καταστημάτων μέσω οχημάτων σε όλη την Ερμού, επιτρέπεται να πραγματοποιείται από τις 7πμ έως 10πμ.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις ελήφθησαν υπόψη από τον συγκοινωνιολόγο μηχανικό που ολοκληρώνει τη μελέτη, η οποία πρόκειται να επιλύσει τελεσίδικα όλες τις συγκοινωνιακές εκκρεμότητες της πόλης και των κοινοτήτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου