× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κλείνει τα ψηφοδέλτια του ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2023

Κλείνει τα ψηφοδέλτια του ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου προχωρά σήμερα το απόγευμα (17:00) ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να θέσει το κόμμα του σε «πλήρη προεκλογική λειτουργία».

Η προεργασία που έχει γίνει μέχρι στιγμής βρίσκει τα ηγετικά στελέχη, αλλά και το νέο επικοινωνιακό επιτελείο (με επικεφαλής τον Νίκο Μαραντζίδη), σε σύγκληση για αρκετούς βασικούς νέους προσανατολισμούς, όπως η κοινωνική επικέντρωση στον κόσμο της εργασίας, ο πολιτικός προσανατολισμός σε Αριστερά και Κεντροαριστερά, η προσήλωση στον θετικό προγραμματικό λόγο, αλλά και το έντονα «σεμνότερο» ύφος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχουν προσδιοριστεί, από τα βασικά σλόγκαν και τα φυλλάδια της προεκλογικής καμπάνιας, έως το θέμα των βουλευτικών λιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Φέρνει στη συζήτηση πολλά στελέχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Καταρχάς, το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει περισσότερο «διευρυμένο» σε σχέση με άλλες φορές. Έως τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα συνεδρίαζαν τα μέλη του Εκτελεστικού, δηλαδή η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής Γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου, Πόπη Τσαπανίδου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Dnews», η σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τις περαιτέρω προσθήκες του Χρήστου Σπίρτζη, Αλέξη Χαρίτση, Ανδρέα Ξανθού και Νάσου Ηλιόπουλου, με τον τελευταίο να μαθαίνουμε ότι έχει συμμετάσχει, πλέον και στον καθημερινό πρωινό καφέ του προέδρου του κόμματος, όπως και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ορισμένες πληροφορίες φέρνουν και τον Πάνο Σκουρλέτη να βρίσκεται στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού.

 

Φτιάχνει «κέντρο διαβούλευσης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Όλες αυτές οι προσθήκες είναι ξεκάθαρο ότι φανερώνουν μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτηθεί ένα πολιτικό κέντρο διαβούλευσης ώστε να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα της 21ης Μαΐου.

 

Εξάλλου, στην ίδια κατεύθυνση έχει δημιουργηθεί και το νέο επικοινωνιακό επιτελείο με τεχνοκράτες των μετρήσεων, αλλά και από άλλους τομείς, καθώς και η νέα Εκλογική Επιτροπή με τα πολλά νέα πρόσωπα, η οποία έχει αναλάβει κυρίως την ανανέωση της εικόνας του κόμματος και τον τομέα των δημόσιων εμφανίσεων σε ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι πρόταση να συμμετέχει στο διευρυμένο Εκτελεστικό έγινε και στον Νίκο Βούτση, ωστόσο ο ίδιος θεώρησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι σωστό επειδή δεν είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

 

Υπό συζήτηση αλλαγές στη λίστα

 

Σε ότι αφορά την ατζέντα συζήτησης του εκτελεστικού, το πιο δύσκολο θέμα που τίθεται είναι το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών στις σειρές των λιστών για τους υποψήφιους βουλευτές. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μάλλον, δεν θα πρέπει να αναμένονται πολλές και μεγάλες αλλαγές, αλλά χωρίς αυτό να είναι και απολύτως σίγουρο...

 

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα λεπτό, διότι, ενώ υπάρχουν κάποια ονόματα που έχασαν για λίγο την εκλογή και τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανανέωση του προσώπου του κόμματος, από την άλλη είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αλλαγές που δεν θα αφήσουν προσωπικές ή τασικές δυσαρέσκειες. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά νωπές οι προτιμήσεις που έχουν εκφράσει με τους σταυρούς τους οι πολίτες, οπότε και απαιτείται μεγάλη προσοχή για να μην δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει κόντρα με το δημοκρατικό αίσθημα.

 

Ενδεχόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

 

Τέλος, παραμένει ερωτηματικό σχετικά με τον ενδεχόμενο να συνεδριάσει την Κυριακή η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που είναι και το ευρύτερο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την Κεντρική Επιτροπή. Προφανώς, αυτό που θέλει να αποφύγει η ηγεσία είναι να ανοίξει στην ΠΓ μια «εσωκομματική φαγωμάρα», η οποία θα ήταν μοιραία στη φάση που βρίσκεται η Κουμουνδούρου. Οπότε το αν θα συνεδρίαση η ΠΓ θα εξαρτηθεί από το κλίμα στο οποίο θα εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση του διευρυμένου Εκτελεστικού.

 

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια

Ενημέρωση από ειδικούς και δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Πέμπτη 30 Απριλίου
Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης

Συνάντησαν τον Παναγιώτη Χριστόφα στο γραφείο του και συζήτηση μαζί του για το σχολείο και τη γειτονιά τους
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μίνι φωτιά στον δρόμο Μυτιλήνης – Λάρσου

Σπεύδουν δύο πυροσβεστικά οχήματα για την αντιμετώπισή της
Μίνι φωτιά στον δρόμο Μυτιλήνης – Λάρσου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από Αγιάσο έως Πολιχνίτο οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Ξεναγήσεις σε γεωλογικά μνημεία, μνημεία πολιτισμού και θερμές πηγές την Κυριακή 24 Μαΐου
Από Αγιάσο έως Πολιχνίτο οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεγάλο κόλπο» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας για ΔΕΗ και δημόσιους πόρους

Στο επίκεντρο η νέα ΑΜΚ, οι επενδύσεις στο εξωτερικό και το ερώτημα ποιος τελικά ωφελείται από δαπάνες δισεκατομμυρίων
«Μεγάλο κόλπο» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας για ΔΕΗ και δημόσιους πόρους
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά το θέμα του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Παρέμβαση 8 βουλευτών με αιχμή τον εμβολιασμό και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά το θέμα του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους» λέει ο Πρωτοψάλτης από τη Λέσβο

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
«Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους» λέει ο Πρωτοψάλτης από τη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Εκπαιδευτικές δράσεις και στο Γεωπάρκο
Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Συνολικά υπηρετούν πλέον στην Υπηρεσία πέντε μόνιμοι υπάλληλοι
Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο Ευάγγελος Τουρνάς θα βρεθεί στο νησί την Τρίτη 28 Απριλίου
Στη Λέσβο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου

Η εταιρεία Ανακύκλωση Αιγαίου, ταξίδεύει στη Χίο για να μεταφέρει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τις δράσεις της στο γειτονικό νησί
Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου
ΧΩΡΙΑ

Σε τροχιά υλοποίησης παιδικές χαρές σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Έως 14 Μαΐου 2026 η υποβολή προσφορών για το έργο που υπέγραψε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας
Σε τροχιά υλοποίησης παιδικές χαρές σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης