× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα θεατρικά σωματεία της Λέσβου, καταγγέλλουν Κύτελη και Τσακύρη

Η «ΘΕΣΙΣ» στηρίζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης στις καταγγελίες για απαξίωση και ελλιπή χρηματοδότησή από την παρούσα δημοτική αρχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2023

Τα θεατρικά σωματεία της Λέσβου, καταγγέλλουν Κύτελη και Τσακύρη
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης καταγγέλλει η Ένωση Θεατρικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» έπειτα από επιστολή που έλαβε από τους συντελεστές του Εργαστηρίου στην οποία περιγράφεται με σαφήνεια η απαξίωση που βιώνει το ιστορικό σωματείο από την δημοτική αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι Μυτιλήνης μετρά 40 χρόνια ζωής και δράσης και αντί να γιορτάζει με παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα την παρουσία του στην πολιτιστική ζωή του τόπου, προσπαθεί με εράνους μεταξύ των μελών του, να καλύψει τα έξοδα και να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες κατά την παρουσίαση του προγράμματος του Λεσβιακού Καλοκαιριού, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις καταγγελίες του Θεατρικού Εργαστηρίου, λέγοντας ότι δεν είναι της παρούσης και ότι θα δοθούν απαντήσεις όταν έρθει η ώρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ΘΕΣΙΣ», αναφέρει τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ», στηρίζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης στην διαμαρτυρία του για τις απαράδεκτες καταστάσεις που προκαλεί η απαξιωτική στάση της παρούσας Δημοτικής αρχής και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στην ομάδα του, που μετρά 40 χρόνια δράσης.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την συμπαράσταση σας όσον αφορά τις σχέσεις μας με την δημοτική αρχή της Μυτιλήνης , η οποία έχει περιέλθει σε αδιέξοδες καταστάσεις για την ομάδα μας.

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση της παρούσας δημοτικής αρχής έναντι της ομάδας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας (και όχι μόνο) γνωρίζει τις θεατρικές δημιουργίες της ερασιτεχνικής μας ομάδας εδώ και σαράντα χρόνια. Εκατοντάδες συντελεστές λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουν θεατρικές παραγωγές που απόλαυσε το κοινό τις περισσότερες φορές με ελεύθερη είσοδο δεδομένου ότι η ομάδα μας είναι δημοτική.

Ενημερώνουμε , λοιπόν, ότι καθόλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής η ομάδα μας χρηματοδοτήθηκε με μηδενικό έως ελάχιστο ποσό , γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στο νησί.

Αισθανόμαστε απόλυτη απαξίωση και θλίψη για την στάση αυτή που είναι άδικη για την ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας του Δήμου Μυτιλήνης και που έχει φτάσει μέχρι και του σημείου να μην πληρώνονται ανηλλειμένες υποχρεώσεις για λογαριασμό της ομάδας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας είχαμε μικρή παρουσία στα θεατρικά δρώμενα, οπότε φαντάζεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος που θα υπήρχε αν δεν ήταν αυτός ο νεκρός χρόνος των δύο περίπου ετών.

Φέτος  προγραμματίζαμε τον εορτασμό των 40 χρόνωνπαρουσίας της ομάδας μας με διάφορες επετειακές εκδηλώσεις και με τουλάχιστον 3 παραγωγές που όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν γιατί δεν προγραμματίστηκε κανένα κονδύλι στον προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι σχετικές δαπάνες.

Η τελευταία μας  παράσταση "Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές" που παίχτηκε στις 26,27 και 28 /5 στη Μυτιλήνη στήθηκε με εισφορές των μελών της ομάδας από το υστέρημα τους και με ελάχιστες χορηγίες φίλων μας και - εννοείται - ότι σε περίπτωση χρηματοδότησης της θα μπορούσε να είναι πιο πλούσια και εντελώς διαφορετικά δομημένη.

Παράλληλα κάποιες δαπάνες που έπρεπε να γίνουν και αφορούσαν στη συντήρηση και στην ανανέωση του χώρου που στεγάζεται η ομάδα  μας , καθώς και στην αγορά των απόλυτα απαραίτητων ειδών εξοπλισμού και αναλώσιμων ειδών, ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί οποιαδήποτε παράσταση στο θεατράκι της Χρυσομαλλούσας, δεν έγιναν ποτέ.

Την ίδια στιγμή που χρηματοδοτούνται εκ μέρους της δημοτικής αρχής πλήθος επετειακών εκδηλώσεων, γιορτών, συλλόγων και άλλων φορέων για την πολιτιστική τους δράση (και καλώς γίνεται) δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυση της θεατρικής μας ομάδας.

Έναντι αυτής της απαράδεκτης στάσης που έγινε χωρίς κανένα λόγο, εμείς θα εξακολουθούμε να προσπαθούμε και να δουλεύουμε για τις παραγωγές που ετοιμάζουμε, αλλά θεωρήσαμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ώστε το θεατρόφιλο κοινό να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στο Κανόνι της Θερμής

Ενημερώθηκαν ο Δήμος Μυτιλήνης και το Λιμενικό για την απομάκρυνσή της από την παραλία
Νεκρή θαλάσσια χελώνα  στο Κανόνι της Θερμής
ΧΩΡΙΑ

Ενδείξεις ότι ξεκίνησε από υπαίθρια κατασκήνωση η φωτιά στα Βατερά

Μεγάλη κινητοποίηση λόγω των νωπών μνημών από την καταστροφική πυρκαγιά του 2022. Η εστία περιορίστηκε σε λίγα τετραγωνικά μέτρα
Ενδείξεις ότι ξεκίνησε από υπαίθρια κατασκήνωση η φωτιά στα Βατερά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα ανησυχία για αναγκαστικές συνενώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης

Η ΕΔΕΥΑ καταγγέλλει τον αποκλεισμό της Αυτοδιοίκησης από τον διάλογο και προειδοποιεί ότι στο βάθος βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση του νερού και η αύξηση των τιμολογίων.
Νέα ανησυχία για αναγκαστικές συνενώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πρόσκοποι από το Χαλάνδρι ανακαλύπτουν το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου

Διήμερη εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με επίκεντρο τη γεωλογική κληρονομιά, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιωματική μάθηση των νέων
Πρόσκοποι από το Χαλάνδρι ανακαλύπτουν το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η Δρώτα» προσκαλεί τον κόσμο στις «Μουσικές εκεί που σκάει το κύμα»

Σε συνεργασία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Μυτιλήνης
«Η Δρώτα» προσκαλεί τον κόσμο στις «Μουσικές εκεί που σκάει το κύμα»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δροσερή ανάσα από τον Ερυθρό Σταυρό στην αγορά της Μυτιλήνης

Εθελόντριες μοίρασαν δωρεάν εμφιαλωμένο νερό και ενημερωτικό υλικό για την προστασία από τον καύσωνα
Δροσερή ανάσα από τον Ερυθρό Σταυρό στην αγορά της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμπανάκι κινδύνου από το ΠΑΣΟΚ Λέσβου για τη νέα κτηματογράφηση 

Η νομικός Ραλλού Τσακαρέλου παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, το νέο δράμα που εξελίσσεται και τα εκατοντάδες λάθη που καταγράφονται
Καμπανάκι κινδύνου από το ΠΑΣΟΚ Λέσβου για τη νέα κτηματογράφηση 
ΑΓΡΟΤΕΣ

Θάβουν τα θανατωμένα ζώα για τον αφθώδη πυρετό με ελάχιστο χώμα και ασβέστη, χωρίς απολύμανση

Αυτοψία της ιστοσελίδας in.gr στον ΧΥΤΑ Λέσβου: Πάνω από 27.000 θανατωμένα ζώα έχουν ταφεί μέχρι στιγμής - Απουσία των μέτρων που ορίζει το πρωτόκολλο - Έκτακτη επίσκεψη του γιατρού εργασίας διαπίστωσε ελλιπή επιχωμάτωση και δυσωδία
Θάβουν τα θανατωμένα ζώα για τον αφθώδη πυρετό με ελάχιστο χώμα και ασβέστη, χωρίς απολύμανση
ΓΕΥΣΗ

Η Γιορτή Κρασιού και φέτος στα Πάμφιλα με άφθονο κρασί και γλέντι

Στις 8 το απόγευμα στο λιμανάκι των Παμφίλων
Η Γιορτή Κρασιού και φέτος στα Πάμφιλα με άφθονο κρασί και γλέντι
ΧΩΡΙΑ

Παράπονα στον Πολιχνίτο για τις συχνές δυσλειτουργίες του ΑΤΜ της Εθνικης Τράπεζας

Το μοναδικό ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στον οικισμό παρέμεινε χωρίς μετρητά για ημέρες. Τροφοδοτήθηκε τελικά την Τρίτη 28 Ιουλίου
Παράπονα στον Πολιχνίτο για τις συχνές δυσλειτουργίες του ΑΤΜ της Εθνικης Τράπεζας
ΧΩΡΙΑ

Αμεση επέμβαση σε μικρή φωτιά στον Αγιο Φωκά Βατερών

Κάηκαν μόλις πέντε έως δέκα τετραγωνικά μέτρα με ξερόχορτα και καλάμια
Αμεση επέμβαση σε μικρή φωτιά στον Αγιο Φωκά Βατερών
ΓΕΥΣΗ

Η «ΑΣΠΙΔΑ» καλεί τους παραγωγούς της Λέσβου στο μεγάλο φινάλε του Taste Lesvos

Το «Taste Lesvos – Sunset Experience» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στην Επάνω Σκάλα – Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 7 Αυγούστου
Η «ΑΣΠΙΔΑ» καλεί τους παραγωγούς της Λέσβου στο μεγάλο φινάλε του Taste Lesvos