× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κατά τ` άλλα μας λένε ότι κάνανε τα Μιστεγνά, όμοια με το Κολωνάκι...»

Σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας αντιμετωπίζει το χωριό, αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας. «Τέσσερα χρόνια, δεν έπεσε ούτε μια φτυαριά τσιμέντο, εγκατάλειψη παντού, σπασμένη δεξαμενή, κατεστραμένο γήπεδο μπάσκετ».

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2023

«Κατά τ` άλλα μας λένε ότι κάνανε τα Μιστεγνά, όμοια με το Κολωνάκι...»
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η κοινότητα Μιστεγνών είναι παραμελημένη σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά του χωριού και των κατοίκων, εκφράζει μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος Παναγιώτης Κατζανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή το μεγάλο έργο του πάρκου αναψυχής που θα γίνει στην περιοχή και το οποίο παρουσιάσθηκε με μεγάλη επισημότητα από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, ο κ. Κατζανός σημειώνει ότι καλά είναι τα μεγάλα έργα, και μπράβο που προχωρούν και θα γίνουν μελλοντικά, ωστόσο πρόσθεσε κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και με την καθημερινότητα.

Τα βασικά ζητήματα που βάζει ο πρόεδρος αφορούν στην ύδρευση του χωριού, στην αποκατάσταση του γηπέδου του σχολείου, την επισκευή του Πολύκεντρου, την επισκευή των δρόμων με λίγο τσιμέντο, την κοπή των χόρτων κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην ύδρευση του χωριού, ο κ. Κατζανός εξηγεί ότι η δεξαμενή είναι τρύπια και το νερό και το νερό μη πόσιμο. «Υπάρχει μία μελέτη για έργο ύδρευσης – αποχέτευσης  στο χωριό, η οποία με μια μικρή επικαιροποίηση μπορεί να προχωρήσει. Είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Δυστυχώς αν και μας υποσχέθηκαν  ότι θα προχωρήσει το έργο, εντούτοις δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στο Πολύκεντρο της Κοινότητας Μιστεγνών ο κ. Κατζανός εξήγησε ότι εδώ και δύο χρόνια παρακαλούν τους αρμοδίους στο Δήμο να βρουν έναν κωδικό για να φτιαχθεί το σύστημα ηλεκτροδότησης του κτιρίου, τίποτε όμως δεν έχει γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχη εικόνα εγκατάλειψης επικρατεί και στο γηπεδάκι του σχολείου, όπου είχε εγκριθεί να πραγματοποιηθεί παρέμβαση αντικατάστασης των μπασκετών οι οποίες είναι σε άσχημη κατάσταση και επικίνδυνες για τα παιδιά. «Ακόμη περιμένουμε να γίνει το έργο. Ευχόμαστε μόνο να μην γίνει κάποιο ατύχημα όπως είδαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αν πέσει ένα παιδί ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;»

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Κατζανός όλες αυτές οι παρεμβάσεις είναι πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας του χωριού και την ασφάλεια των κατοίκων. Στο χωριό σημειώνει, υπάρχουν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι οι οποίοι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να πέσουν στα σοκάκια της κοινότητας τα οποία είναι σχεδόν κατεστραμμένα, αφού έχει πολλά χρόνια να πέσει τσιμέντο.

Το χειρότερο όλων είναι σημειώνει ο κοινοτάρχης, είναι πως όταν κάποιοι μεταφέρουν  στη Δημοτική Αρχή τα παράπονα των κατοίκων, η απάντηση που παίρνουν είναι ότι τα Μιστεγνά είναι ευνοημένα και τα τελευταία χρόνια έχουν αντίστοιχη αίγλη με το Κολωνάκι της Αθήνας!

Αναφορικά με το μεγάλο έργο του Πάρκου Αναψυχής η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε πρόσφατα ο κ. Κατζανός αναφέρει ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και είναι θετικό που προχωρά. «Ωστόσο, προσθέτει, στην ανακοίνωση του Δήμου έβαλαν πως ήμουν κι εγώ εκεί όταν έπεσαν οι τελικές υπογραφές με τον εργολάβο. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Προσωπικά ούτε κλήθηκα ούτε και ενημερώθηκα για την εξέλιξη αυτή. Το έμαθα όπως όλος ο κόσμος από τις δημοσιεύσεις».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του προέδρου Παναγιώτη Κατζανού 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής