× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούτε ευρώ για το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης

Ο συντελεστής της Θεατρικής Ομάδας Στρατής Βλαστάρης κατά την τελευταία παράσταση του Εργαστηρίου που έγινε με έξοδα των μελών του, κατήγγειλε δημόσια την απαξίωση των δράσεων του από το Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2023

Ούτε ευρώ για το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης

Την απαξίωσή και υποχρηματοδότηση των δράσεων και της λειτουργίας του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Μυτιλήνης κατήγγειλε  δημόσια λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές», ο υπεύθυνος λειτουργίας της θεατρικής ομάδας Στρατής Βλαστάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Βλαστάρης επισήμανε ότι τα μέλη και οι συντελεστές του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Μυτιλήνης διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση της παρούσας δημοτικής αρχής έναντι της ομάδας μας.

«Το θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας, σημειώνει,  γνωρίζει τις θεατρικές δημιουργίες της ερασιτεχνικής μας ομάδας εδώ και σαράντα χρόνια. Εκατοντάδες συντελεστές λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουν θεατρικές παραγωγές που απόλαυσε το κοινό τις περισσότερες φορές με ελεύθερη είσοδο δεδομένου ότι η ομάδα μας είναι δημοτική.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής η ομάδα μας χρηματοδοτήθηκε με μηδενικό έως ελάχιστο ποσό, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισθανόμαστε απόλυτη απαξίωση και θλίψη για την στάση αυτή που είναι άδικη για την ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας του Δήμου Μυτιλήνης και που έχει φτάσει μέχρι και του σημείου να μην πληρώνονται ανειλημμένες  υποχρεώσεις για λογαριασμό της ομάδας μας.

Να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας είχαμε μικρή παρουσία στα θεατρικά δρώμενα, οπότε φαντάζεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος που θα υπήρχε αν δεν ήταν αυτός ο νεκρός χρόνος των δύο περίπου ετών.

Φέτος  προγραμματίζαμε τον εορτασμό των 40 χρόνων παρουσίας της ομάδας μας με διάφορες επετειακές εκδηλώσεις και με τουλάχιστον 3 παραγωγές που όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν γιατί δεν προγραμματίστηκε κανένα κονδύλι στον προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι σχετικές δαπάνες. Η σημερινή παράσταση στήθηκε με εισφορές των μελών της ομάδας από το υστέρημα τους και με ελάχιστες χορηγίες φίλων μας και - εννοείται - ότι σε περίπτωση χρηματοδότησης της θα μπορούσε να είναι πιο πλούσια και εντελώς διαφορετικά δομημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα κάποιες δαπάνες που έπρεπε να γίνουν και αφορούσαν στη συντήρηση και στην ανανέωση του χώρου που στεγάζεται η ομάδα  μας , καθώς και στην αγορά των απόλυτα απαραίτητων ειδών εξοπλισμού και αναλώσιμων ειδών, ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί οποιαδήποτε παράσταση στο θεατράκι της Χρυσομαλλούσας, δεν δόθηκαν ποτέ.

Την ίδια στιγμή που χρηματοδοτούνται εκ μέρους της δημοτικής αρχής πλήθος επετειακών εκδηλώσεων, γιορτών, συλλόγων και άλλων φορέων για την πολιτιστική τους δράση (και καλώς γίνεται) δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυση της θεατρικής μας ομάδας.

Έναντι αυτής της απαράδεκτης στάσης που έγινε χωρίς κανένα λόγο, εμείς θα εξακολουθούμε να προσπαθούμε και να δουλεύουμε για τις παραγωγές που ετοιμάζουμε, αλλά θεωρήσαμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ώστε το θεατρόφιλο κοινό να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ