× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η νοσηλεύτρια ζητά το δίκιο της με τον Δημήτρη Μοιρασγεντή

Στον δικηγόρο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνθηκε η Ρένα Παναγιώτα Λαλά που υπέβαλε μήνυση κατά του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για την «αυθαίρετη» απόσπασή της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2023

Η νοσηλεύτρια ζητά το δίκιο της με τον Δημήτρη Μοιρασγεντή

«Παρότι είμαστε στο πικ της προεκλογικής περιόδου, η υπηρέτηση του δικηγορικού λειτουργήματος είναι πάντα σε προτεραιότητα, ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις αδικίας και ανομίας» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μάχιμος δικηγόρος, Δημήτρης Μοιρασγεντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα εκπροσωπώντας τη νοσηλεύτρια που αποσπάστηκε αναίτια, Ρένα - Παναγιώτα Λαλά, υπέβαλε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, μήνυση σε βάρος του διοικητή της 2 ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και παντός ετέρου υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και άμεσα θα προχωρήσουμε και σε περαιτέρω νομικές ενέργειες.

«Στεκόμαστε απέναντι στην αδικία και την αυθαιρεσία, με κάθε τρόπο και την πολεμάμε τόσο με νομικά όσο και με πολιτικά επιχειρήματα» αναφέρει ο κ. Μοιρασγεντής.

Για την περίπτωση της νοσηλεύτριας είχε εκδώσει καταγγελία και ο Σύλλγος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου, έκανε αίτηση στην Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ζητώντας να αποσπαστεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου, που είναι ο τόπος διαμονής της, για σοβαρούς λόγους υγείας που δεν τις επιτρέπουν να οδηγεί με ασφάλεια 50 χιλιόμετρα καθημερινά και προκειμένου να έχει τη λιγότερη δυνατή επαφή με λοιμώξεις, λόγω ανασοκατασταλτικών που λαμβάνει.

Μετά τη διάγνωση της ασθένειάς της το Σεπτέμβρη του 2022, έχει τεθεί υπό τριπλή αγωγή, ενώ κατά τη διάρκεια των εξάρσεων παρουσιάζει σημαντική δυσκολία, ακόμα και στην αυτοεξυπηρέτηση, ιδίως τις πρωινές ώρες. Λόγω της ασθένειάς της αυτής, έχει πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας 78%.

Στο αίτημά της η διοίκηση του νοσοκομείου δεν συναίνεσε στην απόσπαση της υπαλλήλου, επικαλούμενη τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία η απόσπαση της υπαλλήλου θα επέφερε δυσλειτουργία στην υπηρεσία. Αιτιολογία. Παρά ταύτα, με απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου αποφασίστηκε τελικά η απόσπαση της εργαζομένης στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου για χρονικό διάστημα 2 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Όμως η απόφαση αυτή, όλως αιφνιδίως, την αμέσως επόμενη μέρα τροποποιήθηκε και προχώρησε σε απόσπαση στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου με τη δικαιολογία ότι στο ΠΠΙ Αγιάσου υπάρχει επαρκής αριθμός Νοσηλευτών.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ