× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Περισσότερα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ για τη Σκάλα Ερεσού»

Ο Περιβαλλοντικός - Κοινωνικός Σύλλογος «Πρωτοβουλία Ερεσού», ζητά από τη Διοίκηση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λέσβου να εντάξει στο θερινό πρόγραμμά πιο τακτικά δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2023

«Περισσότερα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ για τη Σκάλα Ερεσού»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Επιστολή προς τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου, με θέμα την τακτική δρομολόγηση λεωφορείων για τη Σκάλα Ερεσού το φετινό καλοκαίρι για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών ντόπιων και ξένων που θέλουν να μεταβούν στην περιοχή, έστειλε ο Περιβαλλοντικός – Κοινωνικός Σύλλογος «Πρωτοβουλία Ερεσού». 

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της η «Πρωτοβουλία» αναφέρει ότι τα αιτήματά τους βασίζονται στις ανάγκες της κοινότητας και με την απαραίτητη συνεννόηση θα προκύψουν οφέλη τόσο για την κοινωνία της Ερεσού όσο και για τα ΚΤΕΛ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας Ερεσού συνοψίζονται:

«Α) Ζητάμε η εξυπηρέτηση πολιτών από και προς την Ερεσό να γίνεται από τον δρόμο του Μεσοτόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Β) Ζητάμε να υπάρχει δρομολόγιο από αρχές Μάη και τις Κυριακές.

Γ) Ζητάμε να υπάρχει express δρομολόγιο Μυτιλήνη- Ερεσός έστω Παρασκευή Κυριακή.

Δ) Ζητάμε να μπει γραμμή mini buss που να εκτελεί δρομολόγιο Ερεσού – Σκάλα Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Α) Εξυπηρέτηση μέσω Μεσοτόπου.

Αυτή την στιγμή το ΚΤΕΛ Λέσβου εκτελεί 2 διαδρομές από και προς την Δυτική Λέσβο. Μία από τον «κάτω» δρόμο που περνάει από Παράκοιλα – Άγρα και τερματίζει στον Μεσότοπο. Και μία από τον «πάνω» δρόμο που περνάει από Φίλια – Σκαλοχώρι – Βατούσα, φτάνει Άντισσα όπου εκεί χωρίζονται οι επιβάτες σε άλλα οχήματα για να συνεχίσουν προς Σίγρι και Ερεσό αντίστοιχα. Αυτό που προτείνουμε είναι το δρομολόγιο του «κάτω» δρόμου να συνεχίσει και να τερματίζει στην Ερεσό.

Και το αντίστοιχο βόρεια να συνεχίζει και να τερματίζει στο Σίγρι. Σας ενημερώνουμε ότι όλος ο κόσμος που σχετίζεται με την Ερεσό χρησιμοποιεί κατά 95% τον δρόμο προς Μεσότοπο. Επίσης η διαδρομή αυτή θα είναι πιο σύντομη καθώς δεν θα χρειάζεται να γίνει στάση και αλλαγή οχημάτων όπως συμβαίνει σήμερα στην Άντισσα, ενώ πιστεύουμε ότι και το ΚΤΕΛ Λέσβου επωφελείται καθώς θα χρειάζεται 2 οχήματα για να εκτελέσουν το βόρειο και το νότιο δρομολόγιο αντίστοιχα, από 4 που θέλει με τον υπάρχον σχεδιασμό και τις μοιρασιές των πελατών του με έξτρα στάση στην Άντισσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος οι επιβάτες προς Ερεσό θα χαρούν μία πιο όμορφη διαδρομή από τον κάτω δρόμο, ενώ αντίστοιχα θα επωφεληθούν και οι επιβάτες προς Σίγρι καθώς θα φτάνουν πιο σύντομα.

Β) Δρομολόγιο τις Κυριακές.

Προτείνουμε να μπει δρομολόγιο τις Κυριακές από Μάη και όχι αρχές Ιούλη για να στηριχθεί η τουριστική σεζόν. Τον Μάη και τον Ιούνη υπάρχουν πάρα πολλοί φοιτητές και νέα παιδιά της Μυτιλήνης που είτε επισκέπτονται φανατικά την Ερεσό, είτε την γνωρίζουν πολύ καλά ως προορισμό. Όμως πολλοί από αυτούς δεν έχουν μέσο. Το δρομολόγιο της Κυριακής ευνοεί την κοινότητα μας καθώς όλος αυτός ο κόσμος θα μπορεί να οργανώσει ένα τριήμερο για να έρθει στην Ερεσό με υπαρκτό δρομολόγιο την Κυριακή. Ενώ αν αυτό διαφημιστεί σωστά πιστεύουμε ότι θα αποφέρει κέρδη και στα ΚΤΕΛ Λέσβου, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα.

Γ) Express γραμμή για την Ερεσό.

Όπως γνωρίζεται η Ερεσός αποτελεί τον έναν από τους 3 κορυφαίους τουριστικά προορισμούς πάνω στο νησί. Η δε παραλία Ερεσού είναι η νο1 διεθνώς αναγνωρισμένη παραλία του νησιού και φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Προτείνουμε λοιπόν να μπει μία γραμμή express που θα εκτελεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Ερεσός. Και πιστεύουμε ότι αν μπει Παρασκευή πρωί ή μεσημέρι προς Ερεσό και Κυριακή απόγευμα προς βράδυ προς Μυτιλήνη επιστροφή, ότι και πάλι θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές. Και η κοινότητα μας αλλά και το ΚΤΕΛ Λέσβου.

Δ) Mini Buss για δρομολόγιο Ερεσός – Σκάλα Ερεσού.

Κλείνοντας αιτούμαστε να μπει δρομολόγιο καθημερινά Ερεσού Σκάλα Ερεσού με mini buss. Πρόκειται για το πιο σημαντικό μας αίτημα. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μία τέτοια εξυπηρέτηση από τα ΚΤΕΛ Λέσβου, ενώ πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία αρκετά κερδοφόρα για τα ΚΤΕΛ γραμμή που δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι τώρα. Οι λόγοι είναι οι εξής. Α) Το φαρμακείο Ερεσού πλέον δεν μετακομίζει στην Σκάλα Ερεσού όπως παλιά. Αποτέλεσμα είναι ο πληθυσμός της Σκάλας Ερεσού, που για 1.5 μήνα περίπου υπόψη φτάνει ίσως και τις 2 χιλιάδες, να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί. Από το να αγοράσουν τα φάρμακα τους ηλικιωμένοι μέχρι ένα τσίμπημα ή ένας τραυματισμός πολίτη χρειάζεται να μεταφερθεί στην Ερεσό για να έχει πρόσβαση σε φαρμακείο. Το δρομολόγιο αυτό ικανοποιεί αυτό το μεγάλο κομμάτι κόσμου.

Β) Πιο αραιά ωράρια αγροτικού στην Σκάλα και στην Ερεσό. Οι δύο αγροτικοί μας δεν είναι καθημερινά στο ιατρείο λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ. Με το προτεινόμενο δρομολόγιο θα μπορούν άνθρωποι να εξυπηρετηθούν από τον αγροτικό της Ερεσού όταν ο άλλος της Σκάλας λείπει και αντίστροφα.

Γ) Εργαζόμενοι στον επισιτισμό και ηλικιωμένοι. Πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν στην Σκάλα Ερεσού κατοικούν στην Ερεσό. Το ίδιο και πολλοί ηλικιωμένοι. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν προσωπικό όχημα. Η προτεινόμενη γραμμή θα μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά και από αυτόν τον κόσμο.

Δ) Τουρίστες. Παρόλο που η πλειοψηφία των τουριστών κατοικούν στην Σκάλα Ερεσού, υπάρχουν επίσης και τουρίστες που φιλοξενούνται σε καταλύματα στην Ερεσό. Η γραμμή αυτή θα βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να κυκλοφορούν και στους 2 οικισμούς. Ενώ αντίστοιχα τα καταστήματα της Ερεσού θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν από τους τουρίστες της Σκάλας Ερεσού.

Με βάση όλα τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την παραπάνω πρόταση, αλλά και πιστεύουμε ότι η πρόταση αυτή είναι βιώσιμη και θα είναι αρκετά κερδοφόρα και για το ΚΤΕΛ Λέσβου.

 Όλα μας τα αιτήματα πιστεύουμε είναι αιτήματα που μπορούν να υλοποιηθούν με καλή συνεννόηση και λίγη οργάνωση.

Σχετικά με το 4ο αίτημα μας για το mini buss ως σύλλογος είμαστε στην διάθεση να σας βοηθήσουμε και οικονομικά για να το δοκιμάσετε έστω την καλοκαιρινή σεζόν του ‘23».

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Νέος χώρος παιχνιδιού στη Λαφιώνα

Την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς ανακοίνωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος- Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου προαναγγέλλει εργασίες στον δρόμο προς την Πέτρα και πλακοστρώσεις
Νέος χώρος παιχνιδιού στη Λαφιώνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα κόσμημα της Μυτιλήνης ξαναζωντανεύει στην πλατεία Σαπφούς

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου παλιού Λιμεναρχείου – Η διαδρομή από την απένταξη του έργου επί δημοτικής αρχής Κύτελη μέχρι την αποκατάστασή του επί Χριστόφα – Ένας νέος χώρος τουρισμού και πολιτισμού στην καρδιά της πόλης
Ένα κόσμημα της Μυτιλήνης ξαναζωντανεύει στην πλατεία Σαπφούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από την εγκατάλειψη στην επαναλειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Μυτιλήνης

Η δημοτική αρχή Χριστόφα επαναφέρει μια υποδομή που παρέμενε ανενεργή πολλά χρόνια – Αυτοψία του Δημάρχου στο έργο
Από την εγκατάλειψη στην επαναλειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τελευταία «γεύση» καλοκαιριού πριν την απότομη αλλαγή του καιρού

Έως 31 βαθμούς τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη – Αισθητή πτώση του υδραργύρου και φθινοπωρινό σκηνικό από την Τρίτη
Τελευταία «γεύση» καλοκαιριού πριν την απότομη αλλαγή του καιρού
ΧΩΡΙΑ

100.000 ευρώ για τις μελέτες αποκατάστασης της Παναγίας στα Μιστεγνά

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την προετοιμασία των μελετών που θα αποτελέσουν τη βάση για τις μελλοντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού
100.000 ευρώ για τις μελέτες αποκατάστασης της Παναγίας στα Μιστεγνά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τέλος στον «Γολγοθά» της 19χρονης από τον Πολιχνίτο

Έγινε δεκτό το αίτημά της για την ελληνική ιθαγένεια και ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση ταυτότητας. Η υπόθεση που ανέδειξε το «Ν» κινητοποίησε τις διαδικασίες και έφτασε σε λύση έπειτα από χρόνια διοικητικής ταλαιπωρίας
Τέλος στον «Γολγοθά» της 19χρονης από τον Πολιχνίτο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο τραπέζι η μεταφορά του λιμανιού της Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Παναγιώτης Τακτικός για το master plan, το εμπορικό λιμάνι, τη σύνδεση Βόλου–Σιγρίου, τα έργα στα μικρότερα λιμάνια και τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό
Στο τραπέζι η μεταφορά του λιμανιού της Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αφθώδη και στήριξη στον Τσίπρα από Αστυρακάκη

Ο περιφερειακός σύμβουλος ασκεί κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την κτηνοτροφία, σχολιάζει τη στάση της Περιφέρειας και δηλώνει παρών στις διεργασίες για μια νέα προοδευτική πολιτική πρόταση
Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αφθώδη και στήριξη στον Τσίπρα από Αστυρακάκη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων

Επανακατατέθηκε στη Βουλή πρόταση για εξάλειψη του αξιοποίνου πράξεων που συνδέονται με αγροτικές κινητοποιήσεις – Μεταξύ των υπογραφόντων η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα
Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων
ΧΩΡΙΑ

Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας 21 έως το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου
Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών