× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε χωριά και Πανεπιστήμιο ο Γιώργος Πετρέλλης

Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και η μείωση των φοιτητών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2023

Σε χωριά και Πανεπιστήμιο ο Γιώργος Πετρέλλης
' χρόνος ανάγνωσης

Με επισκέψεις στα κοντινά χωριά Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνα και Θερμή συνέχισε την Τρίτη 16/5 το πρόγραμμά του υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Πετρέλλης όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολλούς γνωστούς και φίλους. Ιδιαίτερα στην Μόρια που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια σ όλο τον κόσμο απ’ την λειτουργία ως πρόπερσι, στις παρυφές της του κέντρου Μεταναστών, ο Γ .Πετρέλλης αναφέρθηκε στον «λαϊκισμό- πατριδοκαπηλία αλλά και στην ηττοπάθεια – ανευθυνότητα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα χειρίστηκαν – εξακολουθούν να χειρίζονται το ζήτημα». Τόνισε ότι το «Μεταναστευτικό και οι Σχέσεις με τους γείτονες τούρκους λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού μας, θα συνεχίσουν να απασχολούν τους πολίτες και απαιτείται νηφαλιότητα, εθνική ομοψυχία στην πράξη για να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση της ομαλότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες επίσης ο Γ. Πετρέλλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη και συζήτησε με τον Αντιπρύτανη, εκπροσώπους διοικητικού προσωπικού και διδάσκοντες όπου κυριάρχησαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του, αφού τα τελευταία χρόνια δεν προσλαμβάνεται προσωπικό σε αντικατάσταση των αποχωρούντων με συντάξεις, το κτιριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα δε των φοιτητικών εστιών, που αποθαρρύνει πολλούς νέους να επιλέξουν για τις σπουδές τους τη Λέσβο.

Αναφέρθηκε στην παρατηρούμενη τα τελευταία χρόνια απροθυμία φοιτητών να έλθουν στις Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου λόγω απόστασης και άλλων εμποδίων (όπως η βάση εισαγωγής) που πέραν των άλλων έχει συνέπειες στις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες. Χρειάζεται σχέδιο και ισχυρά κίνητρα για να ξεπεράσει το Πανεπιστήμιο τα προβλήματα και να ετοιμαστεί για το μέλλον. «Δεν αρκεί το φιλότιμο και η προσήλωση των διδασκόντων που πραγματικά έχουν φέρει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα του Αιγαίου σε περίοπτη θέση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Χρειάζεται το ενδιαφέρον όλων μας ώστε η αρχική πρωτοβουλία του ιδρυτού του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ να συνεχιστούν επ’ ωφέλεια του τόπου των κατοίκων και της σπουδάζουσας νεολαίας.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ροζ φως ελπίδας πάνω από τη Μυτιλήνη

Συμβολική φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου από τον Δήμο Μυτιλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – Μήνυμα ευαισθητοποίησης από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα.
ΧΩΡΙΑ

Αξιοποιείται σε νέο ρόλο ο Κώστας Ρούσσας μετά την απόφαση για την Αγιάσο

Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης αναγνωρίζει το έργο και τη στάση του πρώην προέδρου της Αγιάσου – Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ρούσσα λόγω ασυμβίβαστου, δικαιώνοντας τον Μιχάλη Κουταλέλλη