× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μισθώσεις παραλιών από το Δήμο Μυτιλήνης

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/5/2023

Μισθώσεις παραλιών από το Δήμο Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Δήμος Μυτιλήνης σε ανακοίνωσή του ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες  ότι σύμφωνα με την αριθμ. 38609ΕΞ2023/10-03-2023 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1432/10-03-2023 τεύχος Β'), η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας τόσο με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (όμοροι) όσο και με τη διαδικασία πλειοδοτικών δημοπρασιών (μη όμοροι), θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τον Δήμο έως και τις 30/06/2023. 

Από την 1η Ιουλίου 2023 έως και 31 Ιουλίου 2023, οι μισθώσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα διενεργούνται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ισχύς της ΚΥΑ αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και λήγει στις 31.12.2025.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση (έντυπο Α) στον Δήμο εφ’ όσον είναι ιδιοκτήτες όμορων με αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής, η οποία θα συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Άδεια λειτουργίας / γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά περίπτωση.

2. Έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, χρήσεις.

3. Πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Τοπογραφικό διάγραμμα με αναφορά στις συντεταγμένες της έκτασης και το εμβαδόν της, με επιμέλεια του αιτούντα, σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του ν. 4281/2014, ή σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «OPEN» της ΕΚΧΑ ΑΕ., ή σε απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται (εις διπλούν).

5. Μισθωτήριο της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. εφόσον παρεμβάλλεται δημόσιο κτήμα.

6. Υπεύθυνη Δήλωση μη κατάληψης χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. Σύμφωνη γνώμη Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου σε περίπτωση που η παραχωρούμενη έκταση περιβάλλεται ή βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου, μνημείων ή ιστορικών τόπων. Σχετικά με την προσκόμιση του 7ου δικαιολογητικού ο Δήμος Μυτιλήνης έχει εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για θέσεις που είχαν παραχωρηθεί τα προηγούμενα έτη. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το γραφείο του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου να ενημερωθούν αν οι θέσεις τους περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου και Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων πίνακα.

8. Επιπλέον για ξενοδοχεία: α) ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός κλινών (θεωρημένο από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας).

Εφόσον η αίτηση υποβάλλεται από εταιρεία θα πρέπει να υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο της και η ιδιότητά του να προκύπτει από νόμιμο προσκομιζόμενο έγγραφο.

Οι αιτήσεις των όμορων υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Μυτιλήνης, με συνημμένα όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι 27 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Μυτιλήνης: 2251350515, 2251350579 καθώς και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα. 

Τα ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ διατίθεται στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Μυτιλήνης: https://www.mytilene.gr/2023/05/16/katathesi-aitiseon-parachorisis-tou-di/

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Αργύρη Αδαλή

Από τους Φίλους Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναψε η φλόγα στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έκανε τις αναγκαίες ενέργειες ώστε η φλόγα να είναι ορατή κάθε βράδυ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναρπαστικό πρόγραμμα για παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Αντισσας

Με θέμα «Σπήλαια, υπόγειες καρστικές μορφές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Ο μύθος της Νυφίδας ζωνταντεύει

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Νυφίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βλάβη στο σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λέσβου ζητά την κατανόηση των πολιτών
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φυσικές καταστροφές και θεομηνίες στην Ιστορία της Λέσβου»

Ο Σύλλογος Σκαμιωτών «Παναγιά η Γοργόνα» διοργανώνει εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές που σφράγισαν την πορεία του νησιού – Διακεκριμένοι επιστήμονες φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν
ΧΩΡΙΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον Πολιχνίτο για το νερό

Η απουσία λύσεων και η θεαματική αποχώρηση του Αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη φούντωσαν την αγανάκτηση – Οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας