× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη βεράντα του σπιτιού που έχασε σε πλειστηριασμό μένει ο 81χρονος

Εικόνες ντροπής στην Ελλάδα του 2023

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/5/2023

Στη βεράντα του σπιτιού που έχασε σε πλειστηριασμό μένει ο 81χρονος

Στον υπαίθριο χώρο οποίος χρησιμοποιείται ως βεράντα μένει τις τελευταίες 12 ημέρες ο 81χρονος από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, το σπίτι του οποίου είχε βγει σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο και πλέον έχει περάσει σε νέο ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει thestival.gr ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο έμενε στο σπίτι μαζί με την γυναίκα του, την μία του την κόρη και τον εγγονό του, 31 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομίας άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού του 81χρονου στις αρχές του περασμένου μήνα και από τις 4 Μαΐου ο ίδιος κοιμάται σε καναπέ στην υπαίθρια βεράντα του σπιτιού του μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα που πρόλαβε να πάρει από το σπίτι του μετά την έξωση.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η κόρη του 81χρονου, Αναστασία Τζοχουνίδου στο ίδιο μέσο ο πατέρας της έχει 85% αναπηρία ενώ τα έγγραφα που προσκόμισε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν από δικαστικούς και δεν έφεραν την υπογραφή εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που ζητάει ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης είναι να γίνει επαναεξέταση του δανείου για να μπει ξανά στο σπίτι του. Είναι άδικο όλο αυτό. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου. Δεν θα φύγει από το μπαλκόνι μέχρι να εξεταστεί ξανά όλο αυτό», σημειώνει η κόρη του 81χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζοχουνίδης έμενε στη διπλοκατοικία από 29 χρονών και το σπίτι του αποτελεί πρώτη κατοικία. Αυτό βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου καθώς ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε επισκευαστικό δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, προκειμένου ο ίδιος να διαμείνει στον επάνω όροφο του σπιτιού.

«Ο αδερφός μου πήρε δάνειο 85.000 ευρώ, έχει πληρωθεί περίπου 80.000 και με τόκους είχε πάει 57.000 ευρώ. Πλήρωνε για κάποια χρόνια και μετά άρχισαν τα προβλήματα οπότε δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στις δόσεις. Είχε μείνει το ποσό των 57.000 με τους τόκους και από τα 57.000 με πανωτόκια είχε πάει 150.000 ευρώ. Πήγαμε να κάνουμε διακανονισμό πριν τον Δεκέμβριο. Είχαμε πει για ένα ποσό των 6.000 ευρώ που μπορούσαμε να δώσουμε και τα οποία δεν τα δέχτηκαν», επισημαίνει η κόρη του Θεόφιλου Τζοχουνίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να κάνει το σπίτι ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενώ ο 81χρονος είχε προτείνει να του δίνει ένα ποσό προκειμένου να νοικιάζει τον κάτω χώρ, έλαβε αρνητική απάντηση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τζοχουνίδη, Φώτης Μπαμπάνης έχει καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επρόκειτο να εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες. «Έχω μεταφέρει την εκδίκαση της υποθέσεως στα δικαστήρια Αθηνών. Τα Δικαστήρια Πολυγύρου κλείνουν από αύριο λόγω εκλογών. Στην Αθήνα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να δικάζει τις προσωπικές διαταγές. Αύριο ή μεθαύριο θα γίνει η εκδίκαση», επισημαίνει ο κ. Μπαμπάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, κάτοικοι των Νέων Φλογητών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην έξωση του 81χρνου ενώ έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του σπιτιού.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com, οι κάτοικοι και οι φορείς που συγκεντρώθηκαν εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την παντελή απουσία της πολιτείας, ενώ την ίδια ώρα, ο 81χρονος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα απομακρυνθεί από τη βεράντα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινά γεύματα στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Τα γεύματα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε... ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ σκηνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ θα πάρει η Fraport

Τo Ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο