× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση της Βάσω Χοχλάκα με την Ένωση Στρατιωτικών

«Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα αιτήματά τους και να εστιάσουμε επιτέλους και στους ιδίους του ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού» δήλωσε η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2023

Συνάντηση της Βάσω Χοχλάκα με την Ένωση Στρατιωτικών
' χρόνος ανάγνωσης

 Με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου συναντήθηκε η υποψήφια βουλεύτρια Λέσβου Βάσω Χοχλάκα. Σε ανακοίνωση της τονίζει πως: «Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα αιτήματά τους και να εστιάσουμε επιτέλους και στους ιδίους του ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψήφια βουλευτής αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τους ανθρώπους που επαινούμε σε όλες τις εθνικές μας εορτές και τους επικαλούμαστε σε κάθε ευκαιρία για να εκφράσουμε την υπερηφάνεια μας και το αίσθημα ασφάλειάς μας, συνάντησα τις τελευταίες μέρες, σε επαφές μου με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους ανθρώπους αυτούς που ειδικά στα ακριτικά νησιά μας, διαδραματίζουν κορυφαίο ρόλο, με λύπη διαπιστώνω ότι τους θεωρούμε τελικά μάλλον «δεδομένους» και μόλις τελειώσουν τα ετήσια εμβατήρια των εορτών, μετά τους ξεχνάμε.

 

 Τα αιτήματά τους, δεν βρίσκονται εύκολα στην επικαιρότητα και οι διεκδικήσεις τους δεν τυγχάνουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα καθώς και εκείνων των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ήταν ανύπαρκτη η ουσιαστική μέριμνα της κυβέρνησης προς το ανθρώπινο δυναμικό και φάνηκε έντονα κυρίως μέσω της νομοθετικής παρέμβασής της, ψηφίζοντας το ν.5018/2023, περί κατ’ επίφαση μέριμνας προσωπικού, αφήνοντας σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα εκτός νομικού πλαισίου, όπως τα ηλικιακά όρια των ΕΠΟΠ, αδιαφορώντας για την πρόωρη αποστρατεία τους, αλλά και πολλά άλλα όπως τα βαθμολογικά και ιεραρχικά ζητήματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της συζήτησης του υπόψη νομοσχεδίου στη βουλή, καταθέσαμε 15 τροπολογίες, οι οποίες, αν γινόταν αποδεκτές, θα μιλούσαμε για ένα αρτιότερο νομοσχέδιο μέριμνας, καλύπτοντας ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό. Λάθος και οι οικονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, θεσπίζοντας επιδόματα αδικίας, παρά τις εξαγγελίες, αποζημιώσεις πείνας για ημερήσια και νυχτερινή απασχόληση, μέσω ΚΥΑ, ενώ το πολυσυζητημένο ενιαίο νομοσχέδιο βρέθηκε στις καλένδες. Με σχετική τροπολογία, επίσης, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τη μισθολογική αναβάθμιση των ΕΜΘ, η κυβέρνηση όμως δεν τις έκανε αποδεκτές.

 

Είναι πολλά που κάνουν ειδικά τους στρατιωτικούς των νησιών μας να νιώθουν αδικημένοι από την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, ακόμα κι αν η Πολιτεία, εκείνους καλεί σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Είναι πρόσφατες οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στη Λέσβο, όπου ο Στρατός κατά ομολογία και της Πυροσβεστικής, παρενέβη καθοριστικά για μην υποστούμε τα χειρότερα.

 Οι Στρατιωτικοί όπως μου επισήμαναν σε κάθε τόνο, δεν επαιτούν. Διεκδικούν καταρχάς το δίκαιο της νομοθέτησης κατάργησης όλων των ορίων ηλικίας, ώστε να αποστρατεύεται κανείς, εφόσον το επιθυμεί, πριν τη συμπλήρωση 40 ετών για τη λήψη της πλήρους κατώτατης σύνταξης.

 

-  Την ψήφιση Νέου και Δικαιότερου μισθολογίου σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΤΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

-Τη θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την 30ετία

- Την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

-Την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας τους που με ΚΥΑ δεν εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

 

Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα αιτήματά τους και να εστιάσουμε επιτέλους και στους ιδίους του ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού που όταν μιλάμε για την εθνική μας ασφάλεια, εξαντλούμαστε μόνο στα εξοπλιστικά της».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης