× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Ιάσονα Πιπίνη

«Μακριά από παλαιοκομματικές νοοτροπίες με στόχο την ενίσχυση των νησιών μας» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Δείτε εδώ ποιοι επώνυμοι της Ν.Δ. και της αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/5/2023

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Ιάσονα Πιπίνη

Δεν αρκεί να έχεις όραμα χρειάζεται να έχεις και σχέδιο για να το πετύχεις τους στόχους σου δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσων Πιπίνης στην κεντρική πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Μυτιλήνη, το Σάββατο 6 Μάη, το απόγευμα στο ξενοδοχείο Blue Sea. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση του να πολιτευθεί κόντρα στις παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί οι σωστές προτεραιότητες για την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάτι που ο ίδιος έκανε με μεθοδική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια καθώς κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στο νησί της Λέσβου.  Υποσχέθηκε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος θα υλοποιηθούν μέσα σε 300 ημέρες. Υπογράμμισε πως με τον θεσμικό ρόλο του βουλευτή  θα εργαστεί για το καλό του νησιού και στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσει την στενή σχέση που έχει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Πιπίνη είναι η ενίσχυση των δομών υγείας (νοσοκομείο Μυτιλήνης, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία). Είπε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει σημαντικό έργο στον τομέα αυτό ωστόσο θεωρεί αναγκαίο να γίνει αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καλλονής και έθεσε ως πρόταση την δημιουργία δεύτερου νοσοκομείου στην δυτική Λέσβο. Εξήγησε βέβαια πως η σκοπιμότητα δημιουργίας του νοσοκομείου αυτού θα αποφασισθεί μετά από εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίσιμο ζήτημα για τον υποψήφιο βουλευτή  της Ν.Δ. είναι η τουριστική ανάπτυξη καθώς αυτή θα ωφελήσει  όλους τους κατοίκους του νησιού. Επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας που θα κάνει μια ενιαία καμπάνια προβολής του νησιού και πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να γίνει από εξειδικευμένους μάνατζερ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει την ανάγκη αξιοποίησης του λιμανιού του Σιγρίου, αλλά και την οικονομική ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου συνδέεται με ένα ακόμη ζήτημα που ανέδειξε ο κ. Πιπίνης, την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Λέσβου. Επίσης μίλησε για την ανάγκη συνολικού ανασχεδιασμού των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Πιπίνης αναφέρθηκε στο «κολαστήριο της Μόριας» που είπε ότι: «το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δυσφήμισε το νησί της Λέσβου. Με αποτέλεσμα σήμερα να είναι αναγκαία μια συνολική επανατοποθέτηση του brand name της».  Επίσης κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού (θρησκευτικού, ιαματικού κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής είναι επίσης σημαντικό ζήτημα για τον κ. Πιπίνη. Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε την ανάγκη επιμόρφωσης των αγροτών αλλά και ανάδειξης του brand name του ελαιολάδου της Λέσβου ώστε να έχει καλύτερη τύχη στην αγορά. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των Συνεταιρισμών προκειμένου να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους, ώστε να  μπορέσουν να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό, δίνοντας δουλειά σε νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε νέους επιστήμονες.  Αυτό είναι ένα μέτρο που θα συμβάλει στην μείωση της τάσης μετανάστευσης των νέων του νησιού, όπως είπε.  Επίσης θα επιδιώξει, ως βουλευτής, να εφαρμοστούν στην Λέσβο τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την περιοχή του Έβρου για την στήριξη των κατοίκων.

 

Οι ενδονησιωτικές συγκοινωνίες είναι μια ακόμη από τις προτεραιότητες του υποψήφιου βουλευτή. Υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει ένας νέος σχεδιασμός να αναπτυχθούν νέα δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της υπαίθρου.

Ψηλά στις προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Πιπίνης στο σχέδιο του είναι η προστασία και η ευζωία των ζώων. Η σεβασμός των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ και η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Τον κ. Πιπίνη προλόγισαν ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Παύλος Βογιατζής και ο Επίτιμος Πρόεδρος της  Ένωσης Εισαγγελέων κ. Βασίλης Μαρκής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου Προκόπης Τζιμής, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Αφροδίτη Βατή, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης  Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Παραδέλλης και πολλοί κάτοικοι του Μεσοτόπου.  

Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία του υποψήφιου βουλευτή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ