× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους!

Γιορτή για τα μανιτάρια στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Manitarock στο «Πανελλήνιον» το Σάββατο- ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μιλά στο ρ/σ του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/12/2019

Τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους!

Αυτό το Σαββατοκύριακο τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους. Το πλαίσιο θέτει η «Γιορτή Μανιταριών 2019» που οργανώνεται στη Λέσβο από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου. Για τη γιορτή αυτή αλλά και τη φοβερή «μανιταροσυναυλία» των Manitarock στο Πανελλήνιον το Σάββατο, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» καλεσμένος στην εκπομπή «Ανθέων 99», ο Γιώργος Κωνσταντινίδης- ψυχή του συγκροτήματος και συγγραφέας 7 βιβλίων για τα μανιτάρια- εμπνευστής των μανιταρόφιλων ανά την Ελλάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούστε τι μας είπε:

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η διάδοση της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη Λέσβο αλλά και η προβολή των δυνατοτήτων που αναπτύσσονται για ανάδειξη των μανιταριών της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το σεμινάριο μανιταρογνωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο Καθ. Ν. Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ο κ. Γ. Φρανσουάς, Πρόεδρος Μανιταρόφιλων Λέσβου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Α. Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου «Μανιτάρια της οροσειράς της Ροδόπης» και ένας από τους πλέον ειδικούς για τα μανιτάρια της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τους «Manitarock» στο Πανελλήνιον!

Ένα αξιοσημείωτο συγκρότημα από τα Γρεβενά, οι Μανιταρόκ, δημιουργούν εξαίσιο μίγμα ηπειρώτικων και ροκ τραγουδιών, στην βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας, το οποίο θα απολαύσουμε το Σάββατο το βράδυ στο «Πανελλήνιον».

Η τραγουδίστριά τους, Δέσποινα Κλεισιάρη, ως σκηνική παρουσία, είναι εκπληκτική, και θυμίζει την Janis Joplin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, κάνει διφωνίες μαζί της στην πεντατονική κλίμακα, και παίζει πειραγμένο (με ιδιαίτερο κούρδισμα) μπουζούκι. Το αποτέλεσμα είναι Ψυχεδελικό, με την πραγματική σημασία του όρου. Η Δύση, συναντά την Ανατολή, και το τραγούδι των δίδυμων ψυχών, υλοποιείται.

Οι Μανιταρόκ, δεν έχουν ανάγκη Μαγικά Μανιτάρια, για να δημιουργήσουν Μαγεία. Θέλουν με το όνομά τους, να τιμήσουν την πόλη τους, τα Γρεβενά, που είναι η χώρα των Μανιταριών. Ο τόπος παράγει μοναδικά μανιτάρια, που τα κάνουν γλυκά κουταλιού, λουκούμια, λουκάνικα και άλλα φαγητά-μια απίστευτη σειρά από ξακουστά Μανιταροπροϊόντα. Έχουν ιδρύσει και Μουσείο Μανιταριών, στην Λάβδα. Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, διοργανώνουν και την Γιορτή Μανιταριού, με χορούς και τραγούδια.

Και την Κυριακή

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΤΙΤΑΡΙΩΝ 2019» θα συνεχιστεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στη Λέσβο και εξόρμηση στο δάσος για  συλλογή και αναγνώριση μανιταριών με τη συνοδεία των μελών του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Λέσβου, οι οποίοι θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά των μανιταριών. Σημείο συνάντησης: διασταύρωση Ε.Ο. Μυτιλήνης – Πολιχνίτου με το δρόμο της Αχλαδερής και ώρα 10:00 π.μ.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης