× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Την Πέμπτη 11 Μάη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2023

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 11 Μάη το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου, στις 5.00 το απόγευμα, στην Μυτιλήνη. Πρόκειται για την 9η κατά σειρά συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί κατά την φετινή χρονιά και  στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 21 θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  έχουν ως εξής:

- Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-  Αίτημα Αντικατάστασης Μέλους της Ομάδας Έργου στο πλαίσιο της με αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 «Σύμβαση για την Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

 

- Αίτημα έγκρισης του 8ου Πρωτοκόλλου Παραλαβής Παραδοτέου στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 Σύμβασης με τίτλο «Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

- Αίτημα έγκρισης του 9ου Πρωτοκόλλου Παραλαβής Παραδοτέου στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 Σύμβασης με τίτλο «Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- 2ης τροποποίηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  

 

- Υποβολή οικονομικών στοιχείων που αφορούν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2022

 

-Οριστικοί πίνακες στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Οικονομικού έτους 2023

 

-Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2023

 

-Έγκριση Σύναψης και των όρων Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λήμνου και του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια βίου Μάθησης  -  Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου για το Έργο: «Αναβάθμιση υποδομών της Δημοτικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά».

 

-Έγκριση Σύναψης και των όρων Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Αγίου Ευστρατίου, για την εκτέλεση του έργου, με τίτλο: «Βελτίωση Δημοτικής Οδού Αγίου Ευστρατίου προς Μνημείο Σιαλμά».

 

-Έγκριση όρων Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το έργο με τίτλο «Παραγωγή και προβολή έκθεσης με θέμα:  Οι απαρχές της γλυπτικής – Αρχαιολογικά ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο 2.500.000 - 50.000 χρόνια πριν» συνολικού προϋπολογισμού 37.200€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

-Επιχορήγηση Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων ομαδικών Ολυμπιακών Αθλημάτων Εθνικών κατηγοριών βάσει του άρθρου 66 του Ν. 4735/2020 και του άρθρου 70 του Ν.4954/2022

 

-Αποτελέσματα ελέγχου επί εκτελούμενων μαθητικών δρομολογίων και επιβολή κυρώσεων.

 

-Μεταφορά Μαθητών ΠΕ Λέσβου και ΠΕ Λήμνου

 

-Έγκριση αναπροσαρμογής συμβατικού κόστους δρομολογίων λόγω μηνιαίας διαφοροποίησης της τιμής των καυσίμων κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2023.

 

-Ορισμός εκπροσώπου στην επιτροπή του άρθρο 13, του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 18, που συγκροτείται από την Λιμενική Αρχή Σάμου.

 

-Αίτημα για χρονική παράταση - τροποποίηση Προγραμματικής Συμβάσης «Ερευνητικές και ενημερωτικές δράσεις για ενίσχυση της ετοιμότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφορικά με την άμεση εκρίζωση του παθογόνου Xylella fastidiosa σε περίπτωση εντοπισμού του ‘XyleVA»

 

-Έγκριση Σχεδίου Ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2023 (εργατοτεχνικό προσωπικό Υ.Ε.)

 

-Ορισμός Εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2021-27.

 

-Λήψη απόφασης για καταβολή από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφειλών της υπό εκκαθάρισης Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στον πρώην Εκκαθαριστή της Πιτσιλό Νικόλαο Εταιρείας.

 

-Έγκριση πινάκων κατάταξης για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού δακοκτονίας έτους 2023.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέο περίπτερο ανακύκλωσης στη μαρίνα Μυτιλήνης

Λειτουργούν τρεις γραμμές ανακύκλωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Ευχαριστίες από Αθανασίου σε Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλο
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ‑ ΠΣ ο Παύλος Πολάκης

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέθηκε ο Παύλος Πολάκης, μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο βουλευτής είχε εξαπολύσει επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων δημόσιων Ι.Ε.Κ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να αναγνωριστούν τα πτυχία όλων των δημόσιων Ι.Ε.Κ. της ειδικότητας του διασώστη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στην Αθήνα ο Χριστόφας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με ρητό του Αριστοτέλη η απάντηση Βάλεση στον Βέρρο

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ αποφεύγει εντάσεις και συγκρούσεις με τη Δημοτική Αρχή της Δυτικής Λέσβου, μετά την ανακοίνωση «φωτιά» του δημάρχου περί παραιτήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί με παραιτήσεις από τη ΔΕΥΑΛ ο Βέρρος

Ανάρτηση φωτιά του Ταξιάρχη Βέρρου ο οποίος φαίνεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης της Λέσβου.
ΑΓΟΡΑ

Ερχεται η τρίτη καλοκαιρινή «Λευκή νύχτα» στη Μυτιλήνη

Μουσική και κεράσματα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

Λέσβος: Ο όγδοος τόμος της σειράς «Οι Τόποι μας» με την «Καθημερινή»

Με ρεπορτάζ της δικής μας, Ανθής Παζιάνου, ανταποκρίτριας της «Κ», και άλλων εξαίρετων συναδέλφων, σε ένα τεύχος 250 σελίδων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μικροί Ηφαιστειολόγοι, σε νέες περιπέτειες

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, θα υλοποιηθεί πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά