× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χιλιάδες οι προσκυνητές για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

3.500 αφίξεις προσκυνητών από την ηπειρωτική Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου για το πανηγύρι του Ταξιάρχη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2023

Χιλιάδες οι προσκυνητές για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου
' χρόνος ανάγνωσης

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Λέσβου από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 28 Απριλίου διασχίζουν περπατώντας τους κεντρικούς οδικούς άξονες του νησιού για να μεταβούν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που βρίσκεται λίγο έξω από τον Μανταμάδο, το κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Λέσβου. Οι δρόμοι Μυτιλήνης – Μανταμάδου, Καλλονής – Αγίας Παρασκευής – Μανταμάδου και Πέτρας – Στύψης – Κάπης – Μανταμάδου είναι γεμάτοι από προσκυνητές. Άλλοι μεταβαίνουν πεζοί, άλλοι με οχήματα και άλλοι με τα ζώα τους (άλογα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Δεν είναι όμως μόνοι οι πιστοί από την Λέσβο που μεταβαίνουν με κάθε τρόπο στο μοναστήρι για να τιμήσουν την εορτή των θυρανοίξιων του. Χιλιάδες είναι οι πιστοί που έχουν φθάσει στην Λέσβο τόσο σήμερα Σάββατο όσο και τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί από αυτούς, παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού μεταβαίνουν περπατώντας στο Μοναστήρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το πανηγύρι των Ταξιαρχών, όπως είναι γνωστό στη Λέσβο, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων, προς τιμή των θυρανοίξιων του ναού. Ταξιδιώτες που έφθασαν στην Λέσβο το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου δήλωσαν στην κάμερα του «Ν» πως έφθασαν στο νησί για να εκπληρώσουν τάμα που είχαν κάνει στους Ταξιάρχες.


Ο ναυτιλιακός πράκτορας της Μυτιλήνης Ηλίας Πίκουλος, δήλωσε στην κάμερα του «Ν», πως το Blue Star Myconos που έφθασε το πρωί του Σαββάτου, μετέφερε στην 350 επιβάτες στο νησί. Το ίδιο πλοίο θα μεταφέρει άλλους 550 προσκυνητές των Ταξιαρχών από Θεσσαλονίκη και Λήμνο το πρωί της Κυριακής. Στους 1.500 ανέρχονται οι επισκέπτες – προσκυνητές που έφθασαν στην Λέσβο με το πλοίο «Νήσος Σάμος» το πρωί του Σαββάτου ανήλθαν σε 1.500. Συνολικά τις τελευταίες ημέρες οι αφίξεις προσκυνητών με τα πλοία της ακτοπλοΐας στο νησί της Λέσβου ανέρχονται στους 3.500 κατά τις εκτιμήσεις του κ. Πίκουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναρπαστικό πρόγραμμα για παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Αντισσας

Με θέμα «Σπήλαια, υπόγειες καρστικές μορφές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Ο μύθος της Νυφίδας ζωνταντεύει

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Νυφίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βλάβη στο σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λέσβου ζητά την κατανόηση των πολιτών
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φυσικές καταστροφές και θεομηνίες στην Ιστορία της Λέσβου»

Ο Σύλλογος Σκαμιωτών «Παναγιά η Γοργόνα» διοργανώνει εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές που σφράγισαν την πορεία του νησιού – Διακεκριμένοι επιστήμονες φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν
ΧΩΡΙΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον Πολιχνίτο για το νερό

Η απουσία λύσεων και η θεαματική αποχώρηση του Αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη φούντωσαν την αγανάκτηση – Οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου